شنبه 23 فروردین 1404 4/12/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 18 فروردین 1404 ، 31 : 18

کد خبر : 28762

از 0 نفر 0

عراقچی وزیر امور خارجه:

حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم

حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم

وزیر امور خارجه گفت: علی‌الاصول، مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور برخلاف منشور ملل متحد می‌کند و مواضع متناقضی توسط مقام‌های مختلف آن بیان می‌شود، بی‌معنا خواهد بود اما ما همچنان به دیپلماسی پایبند یک و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم.+ تحلیل خبر

وزیر امور خارجه گفت: علی‌الاصول، مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور برخلاف منشور ملل متحد می‌کند و مواضع متناقضی توسط مقام‌های مختلف آن بیان می‌شود، بی‌معنا خواهد بود اما ما همچنان به دیپلماسی پایبند یک و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم.
به گزارش ایلنا، مراسم بزرگداشت نوروز ۱۴۰۴ به میزبانی سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه و با حضور گسترده سفرا و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک مقیم تهران و همسران ایشان برگزار شد.
در این مراسم که جمعی از وزرا و مقامات ارشد کشور از جمله دکتر پاک نژاد وزیر نفت، دکتر صادق وزیر راه و شهرسازی، امیر سرتیپ نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دکتر سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، و نیز جمعی از معاونین و مدیران وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند، ابتدا آقای دراگو اشتامبوک سفیر جمهوری کرواسی در تهران به عنوان شیخ‌السفرا فرارسیدن بهار و نوروز را تبریک گفت و خواستار توجه همگان به پیام نوروز که همانا همبستگی انسانی، صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز است شد.
سپس وزیر امور خارجه کشورمان طی سخنانی ضمن تبریک عید نوروز و عید سعید فطر، و مرور تحولات سال ۱۴۰۳ به‌عنوان سالی پرحادثه و پرچالش برای ایران و منطقه، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای پیشبرد سیاست‌های اصولی و مسئولانه خود در سال ۱۴۰۴ تاکید کرد.
عراقچی با اشاره به فجایع انسانی ناشی از آتش‌افروزی و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، لبنان، و سوریه و نیز حملات غیرقانونی آمریکا علیه یمن، بر ضرورت همبستگی و همکاری بین کشورها برای پایان‌دادن به درد و رنج مردم مظلوم فلسطین و توقف تجاوزگری‌های رژیم اسرائیل علیه لبنان و سوریه تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به رویکرد مسئولانه و مدبرانه جمهوری اسلامی ایران در قبال تحولات بین‌المللی، تصریح کرد: پاسخ ایران به نامه رئیس‌جمهور آمریکا متناسب با محتوا و لحن نامه وی داده شده و در عین حال فرصت استفاده از دیپلماسی نیز حفظ شده است.
عراقچی تصریح کرد: علی‌الاصول، مذاکره مستقیم با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور برخلاف منشور ملل متحد می‌کند و مواضع متناقضی توسط مقام‌های مختلف آن بیان می‌شود، بی‌معنا خواهد بود اما ما همچنان به دیپلماسی پایبندیم و حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ضمن یادآوری ماهیت کاملا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت: ایران قبلا در قالب برجام مجموعه تدابیر داوطلبانه‌ای را برای اطمینان‌بخشی در مورد ماهیت برنامه هسته‌ای خود اتخاذ نمود اما این آمریکا بود که به‌صورت یکجانبه از آن توافق خارج شد. اکنون ما با برخورداری از آن تجربه، حاضریم براساس منطق اعتمادسازی به ازای رفع تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، گفتگو در مورد برنامه هسته‌ای خود و رفع تحریم‌ها را پی بگیریم.
عراقچی موکدا تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در عین پایبندی به مسیر دیپلماسی و گفتگو جهت رفع سوءتفاهم‌ها و حل اختلافات، خود را برای همه پیشامدهای محتمل یا ممکن آماده نگاه می‌دارد و همانطور که در دیپلماسی و مذاکره جدیت دارد، در دفاع از منافع و حاکمیت ملی خود نیز قاطع و جدی خواهد بود.
وزیر امور خارجه در پایان با اشاره به اصول سیاست خارجی ایران در ارتباط با همسایگان و دیگر نقاط جهان، ابراز امیدواری کرد که در سال جدید شاهد گسترش بیش از پیش روابط در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی باشیم. در این مراسم قطعاتی از موسیقی مقامی و نواحی توسط هنرمندان خراسانی و کرد کشورمان اجرا شد.

تحلیل خبر

کلید فتح، در مذاکره است یا جنگ؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

مثلثِ «سیاست»، «اقتصاد» و «قدرت نظامی»، اگر بر سه پایه «علم»، «عقلانیت» و «منافع ملی»، تعریف و تنظیم شود مسلماً نتایج مطلوب و شایسته‌ای از میان آنها بیرون می‌جهد. آنچه یک ملت را از نگرانی، اضطراب، فقر و فشار زندگی نجات می‌دهد و آرامش و آسایش و آزادی آنها را همراه با پیشرفت و توسعه تضمین می‌کند همین معماری کشور براساس 3 + 3 است.
اگر ملتی دچار فقر و تنگدستی شد و در چنبره جنگ و درگیری گرفتار آمد، هیچگاه به آرامش و آسایش و آزادی و پیشرفت و توسعه نخواهد رسید.
شرایط جنگی، هم اقتصاد را متلاشی می‌کند، هم به داشته‌های نظامی آسیب می‌زند و هم دیپلماسی و سیاست را از کار می‌اندازد. حتی کشور قدرتمندی همچون روسیه، در جنگ با اوکراین و زیر فشارهای آمریکا و اروپا، اقتصادش به شدت آسیب دید و امکانات نظامی‌اش را مصروف جنگ کرد و در دیپلماسی هیچ توفیقی به دست نیاورد.
از اینجاست که حتی ابرقدرت‌ها و قدرتمندان جهان نیز، سعی می‌کنند از جنگ بپرهیزند چه برسد به کشورهای جهان سومی و ضعیف‌تر که قاعدتاً شکننده‌ترند.
برای هیچ کشوری، جنگ، اولین گزینه نیست بلکه دیپلماسی و مذاکره حرف اول را می‌زند. کشورهایی که مسئولانش برپایه علم، عقلانیت و منافع ملی عمل می‌کنند هیچگاه در دام جنگ با طرف مقابل نمی‌افتند.
اگر همه درها بسته شود و طرف مقابل به کشوری حمله کند آنگاه هیچ راهی باقی نخواهد ماند جز دفاع و مقابله با آن. البته هنر سیاستمداران این است که به هر نحوی شده نگذارند جنگی به وقوع بپیوندد....


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها