احمد میدری در آیین تجدید میثاق با آرمانهای امام خمینی (ره) در حرم مطهر بر ضرورت بهبود وضع معاش کارگران تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بهمناسبت آغاز هفته کارگر، آیین تجدید میثاق جامعه کارگری با آرمانهای امام خمینی (ره) در مرقد مطهر ایشان با حضور جمعی از کارگران، فعالان تشکلهای کارگری و بازنشستگی و مسئولین وزارت کار از جمله احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) برگزار شد.
در ابتدای این آیین، احمد میدری (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی) با تبریک هفته کارگر اظهار کرد: مردم ایران به این دلیل در سال ۱۳۵۷ انقلاب کردند که آرمانهایی سترگ داشتند. نظام سیاسی ایران در زمان رضاشاه بسیاری از نیروهای اجتماعی را طرد و در زمان پهلوی دوم بسیاری از گروههای سیاسی را طرد کرده بود. فرهنگ شیعی را قبول نداشتند و دنبال مهندسی فرهنگی جدیدی بودند؛ لاجرم مردم ایران مهندسی فرهنگی دوره پهلوی را قبول نکردند.
وی افزود: در آن سیستم سیاسی، همبستگی اقتصادی هم وجود نداشت. بسیاری از روستاها و شهرهای کوچک کشور از سادهترین امکانات زندگی محروم بودند ولی برخی نقاط حداکثر امکانات را دریافت میکردند. طبق آنچه یک انسیتوی تحقیقاتی در آکسفورد نشان داده، بیش از ۵۰ درصد مردم ایران دچار سوء تغذیه بودند.
میدری گفت: پس از انقلاب همه تلاش کردیم همبستگی جدیدی حول ایرانی نو بسازیم که به درجات مختلف موفق بودیم. امسال نیز دولت وفاق آقای پزشکیان به دنبال همین همبستگی است، همان که ما را در دوران جنگ تحمیلی پیروز ساخت. اما وفاق سیاسی در ایران کافی نیست و زمانی موفق خواهد بود که همبستگی اقتصادی ایجاد کند.این عضو کابینه دولت چهاردهم تصریح کرد: این پرسش که آیا کارگران ما میتوانند بهروزی و موفقیت را تجربه کنند، پرسش مهمی است! ما اشتباه کردیم که در دهههای گذشته آموزش و بهداشت را پولیسازی کرده و از حالت برابری و عمومی خارج کردیم. ما اینجا هستیم که برای برابر سازی این امکانات عمومی بخصوص برای کارگران تلاش کنیم. ما میدانیم که افزایش ۴۵ درصدی دستمزد کفاف زندگی کارگر را نمیدهد و کالابرگ هم کافی نیست اما تمام تلاش خود را کردیم که بدانند دولت به فکر آنان است. در این راستا رهبر انقلاب اجازه دادند یک میلیارد دلار از صندوق ذخیره ارزی برای پرداخت یارانه کالابرگ برداشت شود.وزیر کار با اشاره به طرح شعار مسکن رایگان در دولتهای قبل گفت: ما در این دوره تمام تلاش خود را برای تأمین مسکن کارگری به کار خواهیم گرفت. بسیاری از کارفرمایان با این طرح ما همراه شدند و امیدواریم سازمان تأمین اجتماعی و وزارت راه و شهرسازی نیز در این طرح ما را یاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: افزایش ایمنی و کاهش حوادث کار از آرمانهای وزارت کار است. ما برای کاهش فاصله درآمد و هزینهها تلاش خواهیم کرد و در همین این راستا در جوار حرم مطهر امام خمینی، با کارگران و مردم شریف کشورمان پیمان خواهیم بست.
تحلیل خبر
آموزش و درمان رایگان در قانون اساسی
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
قانون اساسی به عنوان قانون مادر، در همه کشورها، وظایف حکومت و مردم را در قبال یکدیگر روشن میسازد. اگر این قانون که سنگ بنای یک کشور است زیر پا گذاشته شود، به معنای تخریب ریشهای کشور است.
در هیچ کشوری به ویژه کشورهای پیشرفته، دولتها و حکومتها حق ندارند هیچ اصلی از اصول قانون اساسی را نادیده گرفته و به آن پایبند نباشند. چون قانونشکنی و قانونگریزی، چه از جانب مردم و چه از جانب دولت و حکومت باشد به بنیانهای کشور آسیب جدی وارد میکند.
در قانون اساسی کشور ما، اصل 30 اشعار میدارد: «دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد.» در اصل 43 نیز تأمین نیازهای اساسی ملت از جمله: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش را وظیفه دولت میداند.
وزیر کار گفته: «پولی سازی آموزش و درمان اشتباه بود» البته نه فقط اشتباه بود بلکه چون خلاف قانون اساسی بود، خطای غیرقابلبخشش بوده و متولیان و مرتکبان باید طبق قانون، مجازات شوند.
به ویژه در شرایط سخت اقتصادی چند دهه گذشته که سال به سال، فشار اقتصادی بر مردم افزایش مییابد، محروم کردن آنها از آموزش و درمان رایگان و تحمیل هزینههای سنگین به آنان، بزرگترین ظلم به ملت و قانون اساسی است.
به نظر میرسد یکی از وظایف خطیر قوای مقننه، قضاییه و مجریه و مجمع تشخیص مصلحت نظام، بازبینی و نگاه دوباره به قانون اساسی است که اصول فراموش شده و نقض شده آن، احیا شده و حقوق تعطیل شده ملت به آنها برگردانده شود.