پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404 5/8/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 17 اردیبهشت 1404 ، 12 : 19

کد خبر : 28862

از 0 نفر 0

اولین سفر قطار گردشگری مثلث طلایی یزد-شیراز-اصفهان اواخر اردیبهشت کلید می‌خورد

اولین سفر قطار گردشگری مثلث طلایی یزد-شیراز-اصفهان  اواخر اردیبهشت کلید می‌خورد

اولین سفر قطار گردشگری مثلث طلایی اواخر اردیبهشت ماه انجام خواهد شد و این قطار به سه شهر یزد، شیراز و اصفهان خواهد رفت.+ تحلیل خبر

اولین سفر قطار گردشگری مثلث طلایی اواخر اردیبهشت ماه انجام خواهد شد و این قطار به سه شهر یزد، شیراز و اصفهان خواهد رفت.
به گزارش ایسنا، حسین هاشمی - مجری قطار گردشگری مثلث طلایی - گفت: این تور با ورود به استان یزد آغاز می‌شود بعد از آن وارد استان فارس شده و دو روز اقامت در استان فارس خواهد داشت و از جاذبه‌های گردشگری منطقه بازدید خواهد شد.
وی افزود: این قطار گردشگری سپس وارد اصفهان شده و از دیدنی‌ها منطقه بازدید صورت می‌گیرد.
مجری قطار گردشگری مثلث طلایی تصریح کرد: این سه نقطه مهم تاریخی- فرهنگی کشور است که از آن به عنوان مثلث طلایی یاد می‌شود. با حمایت‌های راه آهن این قطار گردشگری برنامه‌ریزی شده است که توقف‌ها و ترافیک‌ها نیز در آن دیده شده است.
هاشمی در پایان گفت: اگر این تور با حمایت‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شود شاهد خواهیم بود که کشورهای خارجی و توریست‌ها غیرایرانی نیز می‌توانند با ورودشان به کشور از جاذبه‌های دیدنی در این مناطق بازدید کنند.

تحلیل خبر

اجرای موفق طرح مثلث طلایی؛ گامی برای تحول شبکه ملی گردشگری

وحید جعفری زاده

یکی از چالش‌های اساسی که سال‌ها مانع توسعه صنعت گردشگری در ایران بوده، کمبود زیرساخت‌های ارتباطی و مواصلاتی مناسب میان مقاصد گردشگری کلیدی کشور است. گستردگی جغرافیایی ایران و پراکندگی مقاصد گردشگری موجب شده تا مسئله بعد مسافت و نبود گزینه‌های حمل‌ونقل مناسب به دغدغه‌ای جدی برای گردشگران تبدیل شود.
برای مثال، اگر فردی بخواهد بین دو شهر اصفهان و شیراز سفر کند -که هر دو از مهم‌ترین مقاصد گردشگری ایران محسوب می‌شوند- چاره‌ای جز سفر جاده‌ای ندارد. نه تنها مدتی است پرواز مستقیمی بین این دو شهر برقرار نیست، بلکه تنها خط ریلی شیراز-تهران نیز از اصفهان عبور نمی‌کند. یزد نیز با شرایط مشابهی روبه‌روست، و همین امر سبب شده تا سفر میان این سه شهر صرفاً از طریق جاده امکان‌پذیر باشد.
با این حال، از زمانی که ایده مثلث طلایی گردشگری یزد-شیراز-اصفهان مطرح شد و دبیرخانه آن در سال گذشته راه‌اندازی گردید، امیدها برای حل این مشکل پس از سال‌ها انتظار زنده شده است. این پروژه می‌تواند نقطه‌عطفی در توسعه حمل‌ونقل گردشگری کشور باشد و زمینه‌ساز افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی شود.
بی گمان راه‌اندازی قطار گردشگری مثلث طلایی می‌تواند گامی مهم در توسعه گردشگری داخلی و بین‌المللی ایران باشد. این مسیر که سه شهر تاریخی یزد، شیراز و اصفهان را به هم متصل می‌کند، فرصتی برای معرفی میراث فرهنگی و تاریخی کشور به گردشگران داخلی و خارجی فراهم می‌آورد.
از منظر اقتصادی، این پروژه می‌تواند به رونق صنعت گردشگری و افزایش درآمدهای محلی کمک کند. شهرهای یزد، شیراز و اصفهان از مقاصد محبوب گردشگران به ویژه گردشگران خارجی هستند، و ایجاد زیرساخت‌های حمل‌ونقل مناسب، مانند این قطار، می‌تواند باعث افزایش جذب گردشگران شود؛ مخصوصاً که قطار به دلیل ارزان، ایمن و سریع بودن، در همه جهان محبوب‌ترین وسیله حمل و نقل برای گردشگران محسوب می‌شود.
از نظر فرهنگی، این تور گردشگری امکان تعامل بیشتر بین گردشگران و جوامع محلی را فراهم می‌کند، که می‌تواند به حفظ و معرفی بهتر فرهنگ و تاریخ این مناطق کمک کند. با اینکه محوریت این طرح بر دوش شهرداری‌های این سه کلان شهر بوده، اما حمایت‌های وزارت میراث فرهنگی و گردشگری می‌تواند نقش مهمی در موفقیت این پروژه به‌ویژه در بحث جذب گردشگران خارجی، ایفا کند.
اجرای موفق این پروژه می‌تواند بستری برای بسط و گسترش آن به سایر نقاط مهم گردشگری ایران باشد. شهرهایی مانند تبریز، کرمان، همدان، کاشان و مشهد که دارای ظرفیت‌های بالای گردشگری هستند، می‌توانند در آینده از مدل مشابهی بهره ببرند و شبکه‌ای گسترده از قطارهای گردشگری را در سراسر کشور ایجاد کنند. این موضوع می‌تواند صنعت گردشگری ایران را به سطح جدیدی از پایداری و کارآمدی و درآمدزایی برساند.
با توجه به اهمیت این طرح، موفقیت آن وابسته به مدیریت صحیح، استمرار، برنامه‌ریزی دقیق و تبلیغات مؤثر است تا بتواند به یک مدل پایدار در گردشگری ریلی ایران تبدیل شود.

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها