معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: از وزارت نیرو تقاضا دارم اگر ناگزیر به قطعی برق هستیم؛ این کار با برنامهریزی دقیق و به صورت متوازن با سایر بخشهای مصرفکننده انجام شود.
به گزارش ایسنا، ابراهیم شیخ در مراسم افتتاح یک شرکت دارویی در شهرک صنعتی بهارستان گفت: مدیران ما در صنعت دارو، فرهیخته، مسئولیتپذیر و دقیق هستند و امروز نیز با مشاهده کیفیت اجرای این پروژه، به این باور بیش از پیش رسیدم.
شیخ با اشاره به چالشهای زیرساختی پیشروی صنایع، بهویژه در حوزه انرژی اظهار کرد: امروز صنایع کشور با تهدیداتی مانند قطعی برق روبرو هستند. از وزارت نیرو تقاضا دارم که اگر ناگزیر به قطع برق هستیم، این کار با برنامهریزی دقیق و به صورت متوازن با سایر بخشهای مصرفکننده انجام شود تا به صنعت کشور که ستون فقرات اقتصاد ملی است، آسیب وارد نشود.
وی افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، ما موظف به تحقق رشد هشت درصدی تولید و ۲۳ درصدی صادرات هستیم. در سال گذشته، صنعت کشور رشد حدود ۱۷ درصدی در صادرات داشته که نشاندهنده تلاش جدی برای کاهش واردات و افزایش تولید داخل است. این پیشرفتها بدون تأمین زیرساختهای انرژی و پشتیبانی همهجانبه از بخش تولید، ادامهدار نخواهد بود.
معاون صنایع عمومی وزیر صمت در پایان با تاکید بر ضرورت همافزایی میان نهادهای حاکمیتی، بخش خصوصی و دانشگاهها گفت: صنعت دارو یکی از بخشهای راهبردی کشور است که علاوه بر تأمین سلامت مردم، در رشد اقتصاد دانشبنیان، اشتغال جوانان و اقتدار ملی نقش بیبدیلی دارد. حمایت همهجانبه از آن، ضرورتی انکارناپذیر است.
تحلیل خبر
در ناترازی و کمبود برق کشور، چه کسانی مقصرند؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
صنعت برق نه فقط برای مصارف روشنایی، لوازم خانگی و امور روزمره بلکه برای صنایع، کارخانجات و مراکز تولیدی، نقش حیاتی و زیربنایی دارد. سخنگوی دولت گفته است که ناترازی و کمبودهای بحران آفرین امروز برق، مربوط به یکی دو سال گذشته نیست بلکه نتیجه عدم سرمایه گذاری در این صنعت و عدم تعویض، تعمیر و به روزرسانی نکردن تجهیزات و دستگاههای مولد برق است که باید در دهههای قبل انجام میگرفت و متاسفانه نه تنها در این حوزه سرمایه گذاری صورت نگرفته بلکه روز به روز با توزیع برق در گستره وسیعتر، بار آن را چند برابر کرده است.
باتوجه به سخنان ایشان، جای تعجب است که چطور کشوری با این وسعت و عظمت، این قدر مسئولان مربوطه، بیبرنامه باشند که وظایف اصلی خود را در قبال صنعت برق که زیربناییترین صنعت در اقتصاد کشور است، این گونه فراموش کنند؟!
پس وزارت نیرو در 40 سال گذشته، چه کار میکرده و مگر وظیفهای مهمتر از این داشته است؟
یک کارگر، کارمند، بازاری و ... میداند که کار اصلیاش چیست، چطور میشود یک وزارتخانه، مهمترین و اصلیترین وظیفه خود را کنار بگذارد و نسبت به آن بی توجه و بیبرنامه باشد!
علاوه بر وزارت نیرو، روسای جمهور چرا به ماهیت اصلی وظایف وزارتخانههای خود، این گونه اشراف نداشته و آن را در کارتابل خود، اولویت اول قرار ندادند؟ آیا اصلاً روسای جمهور در ارتباط با وزارتخانهها میدانستهاند که باید از وزرای خود بخواهند کارهای اصلیشان را انجام داده و گزارش به هیئت دولت بدهند؟
همچنین نمایندگان مجلس که یکی از وظایف اصلیشان نظارت بر عملکرد قوای مجریه و قضاییه و سایر ارکان کشور است، چرا متوجه این امر مهم نبوده و وزرای مربوطه را بخاطر ناتوانی یا ترک فعل، استیضاح نکردند؟
آری، موقعی که در این مشکلات و بحرانها، دقیق میشویم و در آنها کنکاش میکنیم می بینیم که ضعف در یکی دو جا نبوده بلکه ......