چهار شنبه 13 تیر 1403 7/3/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 19 شهریور 1395 ، 17 : 17

کد خبر : 12072

از 0 نفر 0

چاره اندیشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای کاهش سوانح ترافیکی در فارس؛ استان فارس با 490 مرگ ناشی از سوانح ترافیکی در سال جاری، رتبه نخست در کشور را دارد

چاره اندیشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای کاهش سوانح ترافیکی در فارس؛ استان فارس با 490 مرگ ناشی از سوانح ترافیکی در سال جاری، رتبه نخست در کشور را دارد

مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تلاش های...

مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تلاش های این دانشگاه در راستای گرد هم آوردن سازمان های مرتبط با سوانح ترافیکی، برای کاهش آمار ناشی از این سوانح خبر داد.
به گزارش «وب دا» در شیراز، دکتر «سید حسام الدین نبوی زاده»، گفت: یکی از مسایل مهمی که در بحث مرگ و میر وجود دارد، اولویت و ترتیب بیماری‌هایی است که موجب این عارضه می‌شود؛ سوانح و حوادث ترافیکی، در کنار بیماری های قلبی عروقی و سرطان‌ها، از عمده‌ترین دلایل مرگ و میر در کشور محسوب می‌شوند و همین امر لزوم چاره اندیشی در خصوص پیشگیری از بروز این عوامل را ضروری می‌سازد.
او با بیان اینکه سیستم سلامت به طور مستقیم و غیرمستقیم آسیب‌هایی که از سوانح ترافیکی ایجاد می شود را به دوش می‌کشد؛ ادامه داد: مصدومان حوادث ترافیکی که در بیمارستان ها بستری می شوند، تخت های بیمارستان را اشغال می کنند و بعد از آن هم دچار عارضه هایی مانند آسیب های مغزی یا فیزیوتراپی می شوند، بنابراین سلامت جامعه به بحث سالم بودن افراد بازمی گردد.
دکتر نبوی زاده اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نسبت به برگزاری نشست هایی برای کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی، احساس مسئولیت کرده و با چاره اندیشی، به دنبال پیشگیری از این مساله است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه، ادامه داد: بر اساس سند 13 ماده‌ای که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تنظیم کرده است و 9 وزیر آن را امضا کرده‌اند، دانشگاه علوم پزشکی شیراز محوریت این موضوع را بر عهده گرفته و در این سند مقرر شده است که بحث سوانح و حوادث ترافیکی را با کمک سایر سازمان‌ها بررسی کنیم.
مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه، گفت: تاکنون بیست جلسه با حضور سازمان های مرتبط مانند صدا و سیما، پلیس راهور، نیروی انتظامی و معاونت حمل و نقل شهرداری در این زمینه برگزار شده است؛ در این نشست ها مصوباتی داشتیم و کارهای تحقیقاتی بر روی مناطقی از شهر و استان که بیشترین میزان حوادث و مرگ و میر را دارند، انجام شده است.
مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه، اضافه کرد: استان فارس با 490 مرگ ناشی از سوانح ترافیکی در سال جاری، رتبه نخست در کشور را دارد و بعد از فارس، تهران در رتبه دوم است، بنابراین اگر لازم است کاری در این زمینه در کشور انجام شود، باید در استان فارس به صورت مضاعف باشد.
او ادامه داد: با توجه به بررسی‌های انجام شده، بیشتر حوادث برای عابران پیاده و رانندگان موتورسیکلت اتفاق افتاده است، عابران پیاده در هنگام عبور از بزرگراه و رانندگان موتورسیکلت بر اثر استفاده نکردن از کلاه ایمنی دچار حوادث منجر به مرگ می‌شوند.
دکتر نبوی زاده افزود: در این نشست ها، تاکید زیادی بر روی استفاده از کلاه ایمنی انجام شد، همچنین در جلسه شورای سلامت استان، مصوب شد تا ادارات و سازمان ها از ورود موتورسواران بدون کلاه ایمنی به محوطه های اداری جلوگیری کنند و تمام کارکنان موتورسوار ادارات و سازمان ها به کلاه ایمنی مجهز شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه در ادامه، گفت: پیشنهاد دادیم یک ماه مقررات برای موتورسواران استان، شدت یابد که در این مدت ضمن اجرای برنامه های آموزشی برای آنها، تخلفات رانندگی هم از سوی پلیس، بیشتر بررسی شود.
مسئول واحد غیرواگیر دانشگاه، یکی دیگر از برنامه های این کارگروه را شناسایی نقاط حادثه خیز معرفی کرد و گفت: بر این اساس، مقرر شد با پیگیری از سوی استانداری برای هر کدام از این نقاط حادثه خیز، اقدامات لازم انجام شود.
دکتر نبوی زاده با اشاره به اینکه ایران رتبه هفتم میزان مرگ و میر بر اثر تصادفات در دنیا را دارد، تاکید کرد: موضوع آموزش مهم‌ترین بحث در این زمینه است؛ روابط عمومی ها و صدا و سیما در زمینه آموزش نقش مهم و موثری دارند، از سویی اگر مردم با
فرهنگ ترافیک، فرهنگ حمل و نقل و فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی آشنا شوند، می توانیم آمار سوانح و حوادث ترافیکی کشور را کاهش دهیم.
تحلیل خبر فوق

چرا باید استان فارس رتبه اول سوانح رانندگی در کشور را داشته باشد؟!
پاسخ به این چرایی را در کجا باید جست؟ آیا اشکال در عدم استاندارد بودن جاده های ماست؟ یا در وسایل نقلیه ما؟ یا در مدیریت جاده‌های ماست؟ یا در خطاهای رانندگان و عابرین پیاده است؟
هرکدام از اینها قابل تحقیق و بررسی علمی است که جهت ارائه راهکار به کالبد شکافی بعضی از سوالات فوق می پردازیم.
اول، وضعیت جاده هایمان را بررسی کنیم؛ اگر جاده های ما غیراستاندارد است باید دید که نقاط تصادفات کجاست؟ آیا در همان نقاط حادثه خیز تصادف رخ می دهد یا نه؟ بعضی تصادفات در همه نقاط جاده ها رخ می دهد چه استاندارد و چه غیراستاندارد، در اینجا اشکال به رانندگان مربوط می‌شود و بی احتیاطی، حواس پرتی، عجله و قانون شکنی آنهاست که تصادفات را می آفریند. بعضی مواقع رانندگانی از استانهای دیگر به سمت استان فارس مسافرت می‌کنند و میزان حوادثی که برای آنها در جاده های فارس رخ می دهد محک خوبی برای ارزیابی فنی یا غیرفنی بودن جاده های ماست.
وسایل نقلیه هم اگر عیوب فنی داشته باشند باید جلوی تردد آنها را گرفت. این گونه ماشین ها، جاده خاص را نمی شناسند و در همه جا می توانند حادثه آفرین باشند. امّا رانندگان فارس که در غیرفارس و رانندگان غیرفارسی که در فارس تردد و مسافرت می کنند اگر آمار تصادفات آنها با هم مقایسه شود معلوم می‌شود که نحوه رانندگی شهروندان فارس با غیرفارسی چه تفاوتی دارد و...
به هرحال باید با آمار دقیق، درصد تغییر عوامل فوق را مشخص و در جهت رفع هرکدام اقدام کرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها