پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 26 آبان 1396 ، 39 : 12

کد خبر : 16204

از 0 نفر 0

افزایش قیمت احتمالی انواع نان از اول آذر

افزایش قیمت احتمالی انواع نان  از اول آذر

بر‌اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قرار شده از ابتدای آذرماه امسال قیمت نان‌های سنتی ۱۵ درصد بیشتر از نرخ کنونی عرضه شود...

بر‌اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قرار شده از ابتدای آذرماه امسال قیمت نان‌های سنتی ۱۵ درصد بیشتر از نرخ کنونی عرضه شود.
به گزارش ایسنا، طبق تصویب ستاد تنظیم بازار افزایش ۱۵درصدی قیمت نان در تهران اعمال می‌شود و برای شهرستان‌ها و استان‌های دیگر، طبق روال چند سال اخیر، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها تصمیم می‌گیرند. همچنین قرار نیست در وزن چانه نان تغییری صورت گیرد و شرایط و وضعیت تولید نان مانند سابق خواهد بود.
با توجه به قیمت کنونی نان (سنگک ۸۰۰ تومان، لواش ۲۲۰ تومان، تافتون ۴۰۰ و بربری ۸۰۰ تومان) که در خبازی‌های دولتی پخته و عرضه می‌شوند، بنابراین با احتساب افزایش ۱۵‌درصدی، احتمالاً قیمت نان سنگک و بربری به ۹۲۰ تومان، نان تافتون به ۴۶۰ تومان و نان لواش به ۲۵۰ تومان خواهد بود.
البته این نرخ‌ها بر‌اساس افزایش ۱۵درصدی به قیمت فعلی محاسبه‌شده و قطعی نیست. به گفته رئیس اتاق اصناف، سیاست‌گذاری برای تعیین قیمت دقیق نان به جلسه بعدی ستاد تنظیم بازار موکول شده است.
با توجه به اینکه قاسم زراعت‌کار رئیس اتحادیه نانوایان سنتی دراین‌باره اعلام کرده که از ابتدای آذرماه قیمت‌های جدید نان در تهران و استان‌های کشور اجرا می‌شود، باید منتظر ماند و دید که چه نرخ‌هایی برای انواع نان‌های سنتی که بیش از ۹ میلیون تن گندم را از آن خودکرده‌اند، اعلام خواهد شد.

تحلیل خبر

در چند سال اخیر، تمرکز در زمینه‌ی نان تنها بر روی قیمت آن بوده و به مباحث بسیار مهم دیگر این «قوت غالب» که با‌ سلامتی مصرف‌کننده‌ها ارتباط تنگاتنگی دارد، کمتر پرداخته‌شده و آن‌گونه که باید چندان اهمیتی به این امر داده نشده است.
سلامت نان و کنترل بر روی میزان سبوس آن در نانوایی‌ها که امروزه مورد تأکید متخصصان تغذیه است، برای مسئولان مربوطه موضوعی پیش‌پاافتاده و بی‌اهمیت بوده و نظارت در این مورد محلی از اعراب نداشته است. آیا تمام کارگران نانوایی‌ها از شناسنامه بهداشتی برخوردارند؟ آیا استفاده از نمک بیش‌ازحد‌مجاز و همچنین استفاده از جوش‌شیرین در نان مورد ارزیابی و نظارت دائم قرار می‌گیرد؟ آیا نوع و کیفیت آرد مصرفی نانوایی‌ها در کنترل دستگاه‌های موظف است؟ آیا مکان‌های ویژه سرد کردن نان که بیرون از نانوایی‌ها قرار دارد و معمولاً نیمه‌های شب به جولانگاه گربه‌ها و سگ‌های ولگرد مبدل می‌شود مورد نظارت و کنترل قرار می‌گیرد؟ و بسیاری از سؤالات دیگر که تاکنون پاسخ‌های لازم و روشنی در مورد آن‌ها به افکار عمومی داده نشده و بیم‌ها و تردیدها در این زمینه همچنان ذهن جامعه را به خود مشغول کرده و نگرانی‌هایی را به‌وجود آورده است. گرانی و قیمت نان تنها یک مورد و مشکل مردم محسوب می‌شود اما آنچه اهمیت حیاتی دارد و باید به‌عنوان اولویت نخست در برنامه‌های کاری دستگاه‌های مکلف و موظف قرار گیرد، پخت و عرضه سالم و بهداشتی نان است که هم به افزایش بیماری‌ها و هم ایجاد استرس در سطح جامعه منجر شده است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها