پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 16 دی 1397 ، 25 : 13

کد خبر : 18660

از 0 نفر 0

کارخانجات سیمان و پشم‌شیشه از شیراز خارج می‌شود

کارخانجات سیمان  و پشم‌شیشه از شیراز خارج می‌شود

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از خروج کارخانجات سیمان و پشم‌شیشه تا سال ۹۸ خبر داد...

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از خروج کارخانجات سیمان و پشم‌شیشه تا سال ۹۸ خبر داد.
قاسم مقیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، از خروج کارخانجات سیمان و پشم‌شیشه تا سال 98 خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر کارخانه پشم‌شیشه به فیلتر ضد آلایندگی مجهز شده و فعالیت دارد؛ اما مقرر شده تا پایان سال آینده کارخانه سیمان و پشم‌شیشه به خارج از شهر شیراز منتقل شود.
وی انتقال واحدهایی آلاینده نظیر کارخانجات روغن نباتی، پشم‌شیشه و سیمان را به خارج حریم شهر یک الزام قانونی دانست و گفت: بر اساس بند 20 و ماده 55 تاکنون سه کارگروه تشکیل و مشاغل خدماتی به سه رنگ سبز، زرد و قرمز تفکیک شده و این کارخانجات مکلف شده‌اند بر اساس برنامه زمان‌بندی از شهر خارج و در سایت‌های آماده شده مستقر می‌شوند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز افزود: بر اساس اقدامات انجام شده کارخانجات سیمان، پشم‌شیشه و روغن نباتی با داشتن پیشرفت 30  تا 40 درصدی در سایت‌های جدید آماده شده‌اند تا پایان سال 98 این سه کارخانه باید از شهر خارج شده و فعالیت خود را در محل‌های جدید آغاز می‌کنند.
مقیمی بابیان اینکه بحث انتقال این کارخانه‌ها به خارج از شهر سالیان سال مطرح است؛ اما تاکنون این امر محقق نشده است گفت: کارخانه روغن نباتی شیراز نیز قرار است در محل شهرک صنعتی فعالیت خود را آغاز کند و با رعایت موارد زیست‌محیطی اقدامات تولیدی را انجام دهد.
این عضو شورای شهر شیراز بابیان اینکه روند ساخت واحد جدید کارخانه سیمان شیراز مطلوب و با پیشرفت 30 درصدی گزارش شده است گفت: این کارخانه باید در یک سال منتقل شود و در 50 کیلومتر خارج از شیراز در حوالی کوار فعالیت خود را از سر بگیرد.
مقیمی گفت: بر اساس گزارش‌ها کارخانه سیمان و پشم‌شیشه در حال حاضر استانداردهای لازم را رعایت می‌کنند و در موضوع آلودگی هوا مشکلی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه این کارخانه‌ها سیستم پایش آنلاین دارند، بیان کرد: هر سه ماه یک‌بار خود اظهاری از آنها گرفته می‌شود و سرکشی‌های محیط‌زیست مدام است. درباره کارخانه روغن نباتی بوی نامطبوع در اطراف این کارخانه وجود ندارد؛ اما تلاش بر این است که روغن نباتی سریع‌تر منتقل شود.
مقیمی با اشاره به اینکه مشاغلی که با رنگ زرد و سبز تفکیک شده‌اند به این معنی است که فعالیت‌شان در شیراز چندان خطرآفرین نیست بلکه باید بر اساس زمان‌بندی و با آماده‌سازی سایت‌های موردنظر به‌مرورزمان از شهر خارج
شوند.
نایب‌رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری شورای شهر شیراز بیان کرد: مشاغل دیگری مانند نمایشگاه اتومبیل خودروهای سبک و سنگین در سایت خرم شکوه آماده‌سازی شده و تعمیرگاه‌های خودروهای سنگین نیز در جاده نیروگاه سیکل ترکیبی پیش‌بینی شده  و هم‌اینک در حال انتقال است.
وی محل فعالیت آهن‌فروشان و تیرچه‌بلوک را در جاده کمربندی و جاده کفترک اعلام کرد و گفت: میوه‌فروش و سنگ‌فروشان نیز در محل میدان ده شیخ پیش‌بینی شده است.
مقیمی محل سایت ماهی، مرغ و پروتئین را در تیون اعلام کرد و گفت: انتقال تمامی این مشاغل در گروه اقدامات اتاق اصناف و فرمانداری است؛ زیرا شهرداری تنها وظیفه آماده‌سازی دارد.

تحلیل خبر

نزدیک به سه دهه است که مسئولان ریزودرشت شهر شیراز و استان فارس وعده خروج کارخانه‌های آلاینده هوا و پادگان‌های نظامی از درون این کلان‌شهر و همچنین انتقال مشاغل مزاحم و خطرآفرین فعال در هسته مرکزی شهر به حومه آن را از طریق رسانه‌های مختلف به مردم داده و می‌دهند، اما هنوز از تحقق این قول‌های مکرر و تکراری خبری نیست و تنها در حد همین وعده‌ها باقی‌مانده و به یک عادت معمولی مبدل شده است.
همان‌گونه که در تحلیل خبرهای پیشین به «برند تاریخی» و بسیار ارزشمند شهر شیراز اشاره کردیم که این دیار را به‌عنوان شهری زیبا و خوش آب‌وهوا بر سر زبان‌ها انداخته و گردشگران بسیاری را از داخل و خارج کشور مشتاق سفر به «شهر راز» کرده است، این بار نیز به این مقوله می‌پردازیم که متوقف ماندن در وعده‌ووعیدها و قول‌هایی که هر از چندی از زبان مسئولان ذی‌ربط به شهروندان داده می‌شود، کم‌کم به واقعیتی می‌پیوندد که اذهان عمومی را نسبت به این امر مهم مأیوس و بی‌اعتماد و ناباور می‌کند و چنانچه روزی هم فرارسد که مسئولی به‌واقع عزمی جدی در این زمینه داشته باشد و برای نجات این
«برند فراگیر»، پاشنه خود را کشیده باشد، باز نیز به دیده تردید و ابهام به وی نگریسته و حرف‌های او نیز در زمره قول‌های بی‌عمل قرار داده می‌شود که البته این وضعیت در نوع خود نمونه‌ای از احساس ناامنی به شمار می‌رود و زمینه انواع مفسده‌ها و تبعات منفی را فراهم می‌کند.
درهرصورت شهروندان خواهان تحقق این مهم هستند و از اینکه مانند طرح‌های ارزنده و حیاتی از قبیل «محدوده ترافیک شهر شیراز»، قربانی سلایق فردی و گروهی شود هراس دارند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها