پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 10 شهریور 1399 ، 40 : 20

کد خبر : 20468

از 0 نفر 0

هشت راهکار ساده برای مدیریت پسماندهای خانگی

هشت راهکار ساده برای مدیریت پسماندهای خانگی

سرانه تولید پسماند در کشور آنقدر بالا است که بر اساس اعلام اداره کل محیط زیست استان تهران، هر تهرانی در سال بیش از ۳۱۰ کیلوگرم پسماند شهری تولید می‌کند همچنین روزانه نزدیک به ۸۵۰۰ تن پسماند در شهر تهران تولید می‌شود که از این میزان حدود ۶۵ درصد آن‌ها زباله‌های «تر» هستند.+ تحلیل خبر

سرانه تولید پسماند در کشور آنقدر بالا است که بر اساس اعلام اداره کل محیط زیست استان تهران، هر تهرانی در سال بیش از ۳۱۰ کیلوگرم پسماند شهری تولید می‌کند همچنین روزانه نزدیک به ۸۵۰۰ تن پسماند در شهر تهران تولید می‌شود که از این میزان حدود ۶۵ درصد آن‌ها زباله‌های «تر» هستند.
به گزارش ایسنا، در کشور ما روزانه ۵۸ هزار تن پسماند عادی تولید می‌شود که از این میزان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد پسماند خشک قابل بازیافت است که تنها ۹ درصد آن وارد چرخه بازیافت می‌شود.
*پیش از خیس کردن ظروف کثیف، باقی مانده مواد غذایی را درون سبد آبگیری بریزید.
*هنگام شستن ظروف غذا سبد آبگیری را خارج از سینک و دور از جریان آب قرار دهید.
*از تخلیه بلافاصله سبد آبگیری پر شده پرهیز کنید تا رطوبت اضافی آن تخلیه و تبخیر شود.
*تا حد امکان مواد غذایی درون بسته‌بندی‌های شیشه‌ای، پلاستیکی و فلزی را تا انتها مصرف کنید.
*کمی آب درون بسته‌بندی‌های شیشه‌ای، پلاستیکی و فلزی مواد غذایی بریزید و با چند تکان بدنه داخلی ظرف را تمیز کنید.
*از آب خاکستری (فاضلاب خانگی به جز خروجی سرویس بهداشتی) می‌توان برای شست و شوی بسته‌بندی و خیس کردن ظروف غذای نهار یا شام استفاده کرد.
* پس از این از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی استفاده نکنیم.
*برای نظافت منزل از دستمال‌های پارچه‌ای قابل شست و شو استفاده کنیم.

تحلیل خبر

بالا بودن میزان تولید پسماندهای خانگی در کشور حکایت از مصرف بی‌رویه دارد که نه‌تنها به بهداشت، سلامتی و محیط زیست ما آسیب می‌رساند بلکه هزینه‌های بسیاری را نیز به جامعه تحمیل می‌کند.
البته منظور ما از مصرف بی‌رویه، فقط بالا بودن مقدار مصرف نیست، چراکه مصرف بیش‌از حد اعتدال در شرایطی می‌تواند علامت خوب بودن وضعیت معیشتی باشد که در شرایط بد اقتصادی ما صدق نمی‌کند اما روند روبه رشد تولید زباله که ناشی از نبود آموزش‌های لازم در زمینه‌های چگونگی مصرف و جلوگیری از افزایش پسماندهای خطرناک و بیماری‌زاست، یک پیام و هشدار جدی به همگان می‌دهد که در صورت ادامه روند و رویه کنونی، قدرت کُشندگی و مرگ‌آفرینی به مراتب بیشتری از کرونا دارد، چراکه تولید شیرابه‌هایِ پسماند دربردارندهِ فلزات سنگین است و رها شدن آن از روزنه‌های کیسه‌های زباله، معابر ما را به‌شدت آلوده کرده و می‌تواند موجب بیماری و مرگ رهگذران و ساکنان محلات مختلف شود.
همان‌گونه که در تحلیل خبرهای پیشین نیز اشاره کردیم، پدیده زباله‌دزدی و پخش و پراکنده کردن پسماندها از سوی افرادی که بیشتر معتادان را شامل می‌شوند، نیز بر شدت و گستردگی خطرهای ناشی از این وضعیت افزوده و شهروندان را با تهدیدهای گوناگون مواجه کرده است.
ای کاش در میان ساخت این‌همه فیلم و سریالی که گاهی هیچ‌گونه پیام مفیدی را برای جامعه ندارد، با نکات ضروری و حیاتی در زمینه پسماند نیز مواجه می‌شدیم تا شاید روزی فرارسد که دیگر شاهد و ناظر این‌گونه رویه و روند مصرف و تولید پسماندهای خانگی نباشیم.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها