پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 6 مهر 1399 ، 51 : 19

کد خبر : 21578

از 0 نفر 0

رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورای شیراز: کاغذ از سایت‌های اداری شهرداری حذف می‌شود

رئیس کمیسیون هوشمندسازی شورای شیراز: کاغذ از سایت‌های اداری شهرداری حذف می‌شود

عضو شورای شهر شیراز با اشاره به حذف کاغذ از سایت‌های اداری، شهرداری را موظف دانست اقدامات لازم جهت دستیابی به شهرداری الکترونیک و سیستم peaper less را استخراج کند.+ تحلیل خبر

عضو شورای شهر شیراز با اشاره به حذف کاغذ از سایت‌های اداری، شهرداری را موظف دانست اقدامات لازم جهت دستیابی به شهرداری الکترونیک و سیستم peaper less را استخراج کند.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر شیراز، لیلا دودمان با اشاره به چهل و سومین جلسه کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورا که با حضور اعضا برگزار شد با تأکید بر وجود بیش از هزار فرم کاغذی در شهرداری، گفت: مقرر شده است معاونت مالی و اقتصادی، اداره کل امور اداری، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری کارگروه مشترکی را تشکیل داده و اقدامات لازم، موارد اصلاحی و موانع موجود در جهت دستیابی به شهرداری الکترونیک و سیستم peaper less را استخراج کنند.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای شهر شیراز تصریح کرد: بر این اساس و با ارائه زمان‌بندی اجرایی طرح و تصویب در کمیسیون و همچنین طرح در صحن شورا بازه زمانی ۴۵ روزه در نظر گرفته شده است.
دودمان، انجام نیازسنجی و ارائه راهکارهای لازم تمامی زیرمجموعه‌های شهرداری را ضروری عنوان کرد و افزود: این کارگروه با حضور نماینده‌ای از کمیسیون تشکیل جلسه خواهد داد و گزارش فعالیت‌ها به صورت هفتگی به اطلاع کمیسیون خواهد رسید.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و فناوری اطلاعات شورای اسلامی شهر شیراز، گزارش پیشرفت پروژه هوشمندسازی مراکز تحت نظارت سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده‌های کشاورزی را نیز مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با ارائه گزارش سازمان میادین و ساماندهی مشاغل مبنی بر کنترل ورودی میدان تره‌بار و مکانیزه کردن صندوق‌های بازارچه، سامانه پرداخت و تنظیم قرارداد با شرکت جهت اجرای پروژه هوشمندسازی بررسی شد.
او دیگر دستور کار این جلسه را بررسی عملکرد پروژه شفافیت و بارگذاری اطلاعات در آن دانست که به موجب آن اداره کل بازرسی شهرداری مکلف شد به صورت منظم بارگذاری اطلاعات توسط تمامی حوزه‌های شهرداری در سامانه شفافیت را به صورت ماهانه کنترل کند.
دودمان ادامه داد: درخصوص حوزه‌هایی که اطلاعات به ویژه داده‌های مرتبط با قراردادهای شهرداری به صورت منظم و به روز بارگذاری نشده نیز اقدامات کنترلی لازم ظرف مدت یک ماه انجام می‌گیرد و در صورت نیاز نسبت به ابلاغ اخطار اقدام خواهد شد.
او، اداره کل بازرسی را موظف دانست هر ماه گزارش کنترلی از ورود اطلاعات تمامی حوزه‌های شهرداری به همراه گزارش بازرسی دوره‌ای خود را به کمیسیون هوشمندسازی ارائه دهد تا موضوع در قالب طرح کمیسیون به صحن شورای شهر ارائه شود.
این عضو شورای اسلامی شیراز، شهرداری را مکلف دانست براساس مطالعات تطبیقی شهرهای منتخب هوشمند نسبت به تهیه RFB نیز اقدام کرده و پس از تأیید توسط کمیسیون اقدام شود.
او یادآور شد: توسعه نرم‌افزاری سامانه ارتباط مردمی ۱۳۷ به نحوی که تحلیل و پردازش داده و داده‌کاوی و همچنین توسعه نرم‌افزار موبایلی و اپلیکیشن‌های دسترسی مبتنی بر اینترنت نیز در این جلسه مدنظر قرار گرفت.
دودمان با اشاره به سند راهبردی مدیریت پروژه‌ها، بودجه، اهداف و برنامه‌های شهرداری شیراز PMIS، شهرداری را مکلف دانست ظرف مدت ۴ ماه نسبت به ارائه فرآیندهای سیستمی در نظر گرفته شده مرتبط با موضوعات درخواست بودجه، متره و برآورد، مناقصات، انعقاد قرارداد و چرخه نظارت بر اجرا که در قالب یک سامانه یکپارچه و تحت وب در نظر گرفته شده اقدام کند تا موضوع در قالب طرح کمیسیون به صحن شورا ارائه شود.
گفتنی است گزارش سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات مبنی بر پیشرفت پروژه فیبر نوری در خصوص جابجایی مسیر جدید نیز در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

تحلیل خبر

دیرزمانی است که سخن از تحقق شهرداری الکترونیک به میان می‌آید اما پس از گذشت چند دوره از شورای اسلامی شهر شیراز و همچنین با آمدن و رفتن چند شهردار در این کلان‌شهر، همچنان قول و قرارها در این زمینه از زبان مسئولان شهرداری و اعضای شورا شنیده و خوانده می‌شود.
از زمان گشوده شدن این مبحث در شهرداری شیراز تاکنون، همگان سخن از نتایج بسیار ارزشمند در صورت محقق شدن این امر گفته و می‌گویند و بر بازدارندگی آن در بروز و ظهور فساد اداری و تسهیل و تسریع در روند امور شهروندان تأکید داشته و دارند.
حال باید بررسی کرد که چه موانعی بر سر راه الکترونیکی شدن شهرداری و از میان برداشتن کاغذ و کاغذبازی وجود داشته و دارد؟
آیا توان تحقق این امر خطیر در مجموعه بزرگ شهرداری شیراز وجود ندارد و یا عوامل درونی و بیرونی به‌خاطر از دست دادن منافع خود در این زمینه کارشکنی می‌کنند؟
حال با توجه به اینکه «املاک من» تازه‌ترین خدمتی است که در سامانه «تهران من» به شهروندان تهرانی ارائه می‌شود و به وسیله این خدمت، کاربران قادر خواهند بود املاک خود را به همراه اطلاعات کامل در این سامانه انتخاب کرده و از امکانات متعددی در این حوزه بهره‌مند شوند، شایسته است که شورا و شهرداری شیراز نیز با بهره‌گیری از تجربیات ارزنده شهرداری تهران بزرگ، نسبت به راه‌اندازی سامانه‌ای مشابه اقدام کنند و تحقق شهرداری الکترونیک را به سرانجامی نیک برسانند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها