پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 11 اردیبهشت 1400 ، 27 : 19

کد خبر : 22847

از 0 نفر 0

شما مجاز به دریافت کدام واکسن هستید؟

شما مجاز به دریافت کدام واکسن هستید؟

در حال حاضر چهار واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» روسی، بهارات هندی، واکسن چینی و آسترازنکا کره جنوبی وارد ایران شده‌اند. در گزارش پیش رو اطلاعاتی درباره این چهار واکسن را شرح داده‌ایم.+ تحلیل خبر

در حال حاضر چهار واکسن کرونای «اسپوتنیک وی» روسی، بهارات هندی، واکسن چینی و آسترازنکا کره جنوبی وارد ایران شده‌اند. در گزارش پیش رو اطلاعاتی درباره این چهار واکسن را شرح داده‌ایم.
به گزارش رویداد۲۴ ، به تازگی جزئیات بیشتری نسبت به واکسن‌هایی که تا هفته‌های آینده در دسترس قرار خواهند گرفت از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است. از هفته گذشته تزریق واکسن برخی گروه‌های سنی آغاز شده است همه مردم طبق ترتیب بندی انجام شده یکی از 4 واکسن معرفی شده برای ایمن شدن در برابر همه‌گیری ویروس کرونا را دریافت خواهند کرد. همچنان گروه‌هایی مانند کادر درمان، مشاغل دارای ریسک ابتلا و همچنین افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند در اولویت دریافت واکسن هستند.
واکسن اسپوتنیک، نوبت اول آبی نوبت دوم قرمز
روسیه سازنده این واکسنی است که گفته می‌شود تا به حال کمترین عوارض ممکن را برای تزریق‌کنندگان به همراه داشته است. این واکسن در دمای منفی 20 تاب‌آوری دارد و فاصله بین دو تزریق آن 28 روز است. طبق اعلام هشدار سازندگان این واکسن دریافت دزهای آن برای زنان باردار، مادران شیرده، افراد زیر 18 سال، افرادی که بیماری حاد همراه با تب یا بدون تب دارند و همچنین افرادی که سابقه حساسیت‌های شدید دارند ممنوع است. محل تزریق واکسن اسپوتنیک عضله دلتوئید است و مقدار آن برای هر نفر 5 سی سی خواهد بود. این واکسن در نوبت اول رنگ آبی و در نوبت دوم رنگ قرمز دارد و پیش از تزریق باید به آرامی تکان داده شود.
واکسن سینوفارم، قطع زنجیره انتقال در خواستگاه کرونا
دیگر کمتر خبری از وضعیت شیوع کرونا در چین توسط رسانه‌ها مخابره می‌شود. به نظر می‌رسد زنجیره انتقال در این کشور با جمعیت یک میلیارد و نیمی به گونه‌ای قطع شده که دیگر کمتر کسی به خاطر می‌آورد که این کشور خواستگاه اپیدمی این ویروس بود. چینی‌ها این ادعا را دارند که به واسطه واکسینه کردن جمعیت زیادی از کشورشان موفق به کنترل این بیماری شده‌اند. سینوفارم واکسن ساخت چین است. این واکسن را در دمای بین 2 تا 8 درجه نگهداری می‌کنند. فاصله بین دو نوبت تزریق آن 28 روز است و سن مجاز برای دریافت آن بین 18 تا 60 سال اعلام شده است. تزریق این واکسن نیز برای زنان باردار، مادران شیرده، بیماران حادی که تب دارند و همچنین افرادی که سابقه حساسیت شدید دارویی دارند، مجاز نیست. محل تزریق این واکسن عضله دلتوئید است و دریافت 5 سی سی از آن برای هر فرد کافی خواهد بود.
واکسن استرازنکا و شایعه فروش آن در بازار سیاه
شایعه توزیع آن در بازار سیاه زودتر از خود واکسن خبرساز شد. دکتر حریرچی قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت نسبت به دست به دست شدن این خبرها در فضای مجازی هشدار داد و گفت: از نظر ما هیچ واکسنی که امکان دسترسی به آن خارج از اماکن مورد تأیید وزارت بهداشت وجود داشت دارای اعتبار نخواهد بود. از طرفی دیگر از همه کسانی که در فضای مجازی فعال هستند و به هر حال تعدادی مخاطب دارند نیز این تقاضا را داریم که نسبت به واکسن‌های مورد تأیید وزارت بهداشت اما و اگر مطرح نکنند. هر واکسنی که توسط خادمان شما تأیید شده را با اطمینان دریافت کنید و به هیچ واکسن دیگری اعتماد نداشته باشید.
استرازنکا ساخت کشور کره جنوبی است. این واکسن در دمای بین 2 تا 8 درجه نگهداری می‌شود. فاصله بین دریافت دو نوبت آن با دیگر واکسن متفاوت است. استرازنکا در دو نوبت و بین 4 تا 12 هفته تزریق می‌شود. تزریق این واکسن برای مادران باردار و شیرده با ملاحظات ویژه‌ای امکان دارد. این واکسن برای افراد زیر 18 سال و افرادی که دارای بیماری با تب و حساسیت دارویی هستند ممنوع اعلام شده است. تزریق این واکسن نیز در محل عضله دلتوئید انجام می‌شود و برای هر نفر 5 سی سی از آن کافی خواهد بود.
بهارات، واکسن محصول هند
تزریق واکسن بهارات با محدودیت‌های سنی برای سالمندان همراه است. این واکسن برای افراد زیر 18 سال و همچنین سالمندان بالای 55 سال ممنوع اعلام شده است. افرادی با سابقه حساسیت شدید دارویی و همچنین گروه مادران باردار و شیرده نیز از تزریق آن برحذر شده‌اند. فاصله بین دو نوبت تزریق این واکسن هندی 28 روز اعلام شده است و در دو نوبت 5 سی سی به دریافت کننده از طریق عضله دلتوئید تزریق می‌شود. با توجه به شرایط اضطراری در کشور تولید کننده افزایش تولید این واکسن در دستور کار مسئولان هندوستان قرار گرفته است.

تحلیل خبر

گاهی عموم مردم می‌گویند که چون واکسن‌های کرونا به تازگی ساخته شده و امتحان خود را به صورت فراگیر کشوری نشان نداده، فعلاً تزریق نمی‌کنیم و منتظر نتایج آنها بر روی افراد مختلف هستیم، گاهی که خطرات مرگ و میر و سختی مریضی ناشی از کرونا را در اطراف خود می‌بینند، تمایل به تزریق واکسن نشان داده و حتی عجله برای تزریق زودتر از برنامه‌ریزی وزارت بهداشت می‌کنند.
این سردرگمی و عکس‌العمل‌های متضاد به چه دلایلی است؟
آنچه که در وهله اول به نظر می‌رسد، سازمان‌دهی نشدن آموزش مردم است. از یک طرف انبوه اطلاعات مخلوط درست و غلط فضای مجازی، مردم را بر سر دوراهی تزریق و عدم تزریق قرار داده و آنها را مردد کرده است و از طرف دیگر وزارت بهداشت، یک نظام آموزش عمومی مدون و مطمئن برای هدایت افکار عمومی را ندارد و شلوغی کار و سنگینی مداوای بیماران کرونایی، فرصت چنین کاری را از آنها سلب کرده است.
در وهله دوم، مردم ما اکثریت با یک شایعه از این رو به آن رو می‌شوند و براساس احساسات و حرف‌های دیگران تصمیم می‌گیرند که این بدترین حالت فرهنگ عمومی است. نه فقط در این زمینه بلکه در همه امور، همین روال را دنبال می‌کنند؛ در قهرمان پرستی، مرده‌پرستی، نخبه کُشی، تعصبات بی‌جا، تقلید کورکورانه و چشم و هم‌چشمی و ... تا زمانی که با امواج احساسات، مردم مسیر خود را انتخاب می‌کنند، موج‌سواران نیز با آگاهی از این ویژگی‌های توده مردم، بر این موج‌ها سوار خواهند شد و به دنبال تحقق اغراض و اهداف خود خواهند بود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها