پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 28 آذر 1400 ، 54 : 18

کد خبر : 24319

از 0 نفر 0

میرکاظمی: شیوه فعلی پرداخت یارانه‌ها وضع دهک‌های پایین را بهبود نمی‌دهد

میرکاظمی: شیوه فعلی پرداخت یارانه‌ها وضع دهک‌های پایین را بهبود نمی‌دهد

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه گفت: با شیوه فعلی پرداخت یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم نه وضع دهک‌های متوسط به پایین بهبود پیدا می‌کند؛ نه شاخص‌های کلان اقتصادی رشد خواهند کرد.+ تحلیل خبر

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه گفت: با شیوه فعلی پرداخت یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم نه وضع دهک‌های متوسط به پایین بهبود پیدا می‌کند؛ نه شاخص‌های کلان اقتصادی رشد خواهند کرد.
به گزارش ایرنا از سازمان برنامه‌وبودجه، سید مسعود میرکاظمی در جریان بازدید از سازمان هدفمندی یارانه‌ها و در جمع مدیران این سازمان اظهار داشت: سال آینده هم منابع مربوط به این بخش بودجه ۳۰ درصد رشد دارد.
وی ادامه داد: باوجود پرداخت یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم هدف اصلی که بهبود وضعیت اقشار کم‌درآمد بوده، محقق نشده همچنان که در سال‌های گذشته ضریب جینی به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهمی که فاصله طبقاتی را توصیف می‌کند از مرز ۴۰ واحد عبور کرده است.
معاون رئیس‌جمهور بابیان اینکه حجم یارانه‌های پنهان انرژی به ۸۵ میلیارد دلار رسیده است، افزود: در حال حاضر اقشار برخوردار، بیشترین بهره‌مندی از یارانه‌های غیرمستقیم به‌ویژه در حوزه کالاهای اساسی و انرژی را دارند؛ همین وضعیت منجر شده که دادن یارانه در جهت عکس عمل کند و وضعیت دهک‌های پایین بهبود فراوانی پیدا نکند.
میرکاظمی تاکید کرد: در حال حاضر چند دهک که قبلاً دغدغه مسکن و اشتغال داشتند نگرانی در حوزه تأمین معیشت پیداکرده‌اند، آیا باید روند فعلی که این نتایج را داشته ادامه داد؟ باید منابع کشور را اثربخش کنیم؛ مقام معظم رهبری در ابتدای دولت فرمودند فکری به حال یارانه‌های پنهان انرژی شود، بهتری جا برای تدوین طرحی که بیشترین اثربخشی و کمترین مشکل را داشته باشد سازمان هدفمندی یارانه‌ها است.رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به افزایش میزان مصرف گاز از ۱۴۰ میلیارد مترمکعب در سال ۹۲ به ۲۴۰ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۰، گفت:‌ چرا باوجود رشد عجیب مصرف گاز و یا کمبود ۱۱ هزار مگاوات برق در تابستان باید رشد اقتصادی ما در حد صفر باشد؟ این ارقام بیانگر این موضوع است که شیوه فعلی یارانه‌ها باید تغییر پیدا کند.
وی تاکید کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ شاخص‌های کلان از حاشیه به متن آمده است؛ ما ابزارهای لازم برای کنترل و کاهش نرخ تورم را در بودجه دیده‌ایم، از سوی دیگر برای رشد اقتصادی متوازن ۱۷۵ هزار میلیارد تومان منابع در نظر گرفته‌ایم؛ به‌عبارت‌دیگر ساختار بودجه بر اساس رشد اقتصادی شکل‌گرفته است.
میرکاظمی بابیان اینکه در تعرفه بالای واردات در رتبه‌های بالای کشورهای جهان هستیم؛ گفت:‌ چرا باوجود یارانه سنگین انرژی و نیروی کار ارزان بازهم قیمت تمام‌شده کالا در ایران بالا است؟ حلقه گم‌شده، بهبود بهره‌وری است که ما در بودجه ۱۴۰۱ برای آن برنامه داریم.

تحلیل خبر

مسلم است که با پرداخت مبلغ ناچیزی یارانه به اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر که در دهک‌های پایین قرار دارند، هیچ‌گاه وضع زندگی آنها بهبود پیدا نمی‌کند. موقعی که از همه طرف، این افراد گرفتار امواج سنگین تورم و گرانی هستند این مبالغ ناچیز چه کمکی می‌تواند در تغییر معیشت آنان بکند؟ اگر مسئولان می‌خواهند به اقشار کم‌درآمد و ضعیف جامعه کمک کنند باید دنبال راه‌حل اساسی باشند. راه‌حل اساسی، نجات اقتصاد کشور از شرایط کنونی و رفتن سراغ یک اقتصاد مولد، ثروت آفرین، کارآمد و باثبات است. تا زمانی که این اتفاق رخ ندهد نه فقط اقشار ضعیف جامعه زیر فشار و در مرارت خواهند بود بلکه حتی طبقات ثروتمند و کارآفرین و تولیدکننده جامعه هم هر لحظه در معرض ورشکستگی و خسارات غیرقابل‌پیش‌بینی می‌باشند. شرایط امروز اقتصاد کشور به گونه‌ای است که «ندار» و «دارا» همگی زندگی پر دغدغه و پراسترسی دارند و هیچکدام در آرامش به سر نمی‌برند.
مسئولان کشور باید از روزمرگی و پراکنده کاری و تصمیمات مقطعی خارج شده و متکی به برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت با مدیریت قوی اجرایی و علمی شوند. در این صورت شاید امیدی به آینده بهتر باشد وگرنه با شیوه‌ای که تاکنون بر تمام بخش‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ... حاکم بوده، نمی‌توان انتظار یک جامعه مترقی، پیشرفته و با سطح رفاه شایسته را داشت.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها