پنج شنبه 14 تیر 1403 7/4/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 17 تیر 1401 ، 03 : 18

کد خبر : 25428

از 0 نفر 0

در پیام عید قربان؛ رهبر طالبان: خواهان روابط دیپلماتیک با تمام کشورهای جهان از جمله آمریکا هستیم

در پیام عید قربان؛ رهبر طالبان: خواهان روابط دیپلماتیک با تمام کشورهای جهان  از جمله آمریکا هستیم

ملأ هبت‌الله آخوندزاده، رهبر مذهبی طالبان در پیامی به مناسبت عید قربان گفته است که طالبان خواهان روابط دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی قوی با تمام کشورهای جهان از جمله امریکا است. این در حالی است که او پیش‌تر در سخنرانی خود در نشست علما گفته بود که آشتی و صلح میان اسلام و کفر ممکن نیست.+ تحلیل خبر

ملأ هبت‌الله آخوندزاده، رهبر مذهبی طالبان در پیامی به مناسبت عید قربان گفته است که طالبان خواهان روابط دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی قوی با تمام کشورهای جهان از جمله امریکا است. این در حالی است که او پیش‌تر در سخنرانی خود در نشست علما گفته بود که آشتی و صلح میان اسلام و کفر ممکن نیست.
به گزارش ایسنا به نقل از افق نیوز، در پیام رهبر طالبان آمده‌است: «ما به کشورهای همسایه و جهان کاملاً اطمینان می‌دهیم که افغانستان به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد که با استفاده از خاک ما تهدیدی را به امنیت سایر کشورها متوجه سازد.»
این در حالی است که روز گذشته، دولت ازبکستان تأیید کرد که پنج راکت از خاک افغانستان به منطقه ترمذ آن کشور شلیک شده؛ اما تلفاتی در پی نداشته است. مقام‌های محلی طالبان در بلخ اما این رویداد را تکذیب کرده‌اند.
آخوندزاده در ادامه پیام عید خود از کشورهای جهان نیز خواسته است که در امور داخلی افغانستان دخالت نکنند.
رهبر طالبان در بخشی دیگر از پیام خود گفته است که برای آبادی افغانستان نیاز است تمام گروه‌ها و جهت‌ها باهم کار کنند.
او افزوده است: ما با هیچ کسی دشمنی ذاتی نمی‌خواهیم و آغوش ما به روی هموطنان ما باز است و دوستی و دشمنی ما مبتنی بر اصول اسلامی است.آخوندزاده همچنین گفته افرادی که از بیرون در نتیجه تلاش گروه تماس طالبان به کشور برمی‌گردند، به «جان و مال آنان» آسیب نخواهد رسید.
او از افغان‌های مقیم خارج از کشور خواسته است که برگردند و زیر چتر «حاکمیت نظام شرعی اسلامی» به شکل آرام زندگی کنند.
رهبر طالبان همچنین گفته است: امارت اسلامی به پروسه تعلیم و تربیت توجه خاص می‌کند، خصوصاً به تربیت فرزندان از لحاظ دینی و در کنار آن به تربیت علوم نوین آن‌ها.
او در مورد باز شدن مدارس دخترانه که حدود ۱۱ ماه از مسدود شدن آن می‌گذرد، چیزی نگفته؛ اما افزوده است که «این‌ها تمام مسایلی است که امارت اسلامی اهمیت آن را درک می‌کند و برای ترقی آن ان‌شاء الله تعالی تلاش می‌نماید.»
این در حالی است که حدود ۱۱ ماه از بسته شدن مدارس دخترانه در کشور می‌گذرد و طالبان هنوز به دختران بالای ۱۲ سال اجازه رفتن به مدرسه را نداده است.

تحلیل خبر

طالبان دوره دوم حکومت خود را، با تغییراتی در «روش» و «هدف» دنبال می‌کند. در دوره اول با روشی کاملاً بسته، تندروانه، تخیلی و ایده آل نگر، اهدافی را به اصطلاح «مقدس مآبانه» تعقیب می‌کردند و این روش و هدف، نهایتاً با عدم استقبال مردم افغانستان و کشورهای دمکراتیک مواجه شد و پس از مدتی به شکست انجامید. روی کارآمدن حامد کرزی و دولت‌های بعدی باعث شد که مردم افغانستان به سرعت مسیر و اهداف دیگری را دنبال کنند و همه بافته‌های طالبان، پنبه شد. تغییر و تحولات فکری و سیاسی مردم افغانستان خصوصاً دو قشر زنان و جوانان، این کشور را به جایی رسانید که دقیقاً اهدافی خلاف آنچه که طالبان برای آنها متصور بودند، منزل به منزل طی کردند و به لحاظ شخصیتی و رفتاری به گونه‌ای رشد کردند که امروز، در دوره دوم حکومت طالبان، تحت هیچ عنوان نمی‌توان زنان و جوانان را داوطلبانه به گذشته برگردانید.
نتیجه این تغییرات اجتماعی
(Social changes) باعث شده که طالبان خودشان در روش‌ها و اهدافشان تجدیدنظر کنند و تا اندازه‌ای خود را با نرم‌ها و هنجارهای مردم افغانستان و جهان تطبیق دهند. طالبان که در دوره اول حکومت خود، معتقد بود صلح و آشتی و رابطه میان اسلام و کفر ممکن نیست و آمریکا را مظهر کفر می‌دانست، امروز کاملاً کوتاه آمده و از دوستی و رابطه با همه کشورهای جهان و از جمله آمریکا سخن می‌گوید.
در منش جدید طالبان دیگر مرز‌بندی میان کشورها براساس اسلام و کفر معنا ندارد و همه کشورهای جهان قابل احترام و ایجاد رابطه هستند.
گرچه هنوز مجموعه افکار طالبان با جهان امروز فاصله دارد ولی در بسیاری از موارد، خود را قابل انعطاف کرده‌اند و متوجه شده‌اند که حتی کشورهایی که سالها افغانستان را اشغال کرده و باعث خونریزی و ویرانی شده‌اند، قابل عفو و گذشت هستند. البته در دوره اول حکومت طالبان، آنها مفهوم و مصداق «کفر» را هم عوضی گرفته بودند چرا که کشورهایی همانند آمریکا و اروپا که به مبدأ و معاد (خداوند و قیامت) اعتقاد دارند را نمی‌توان کافر دانست و اگر بنا باشد مصداق کشورهای کافر را تعیین کنیم کشورهای کمونیستی همانند روسیه و چین که به مبدأ و معاد (خداوند و قیامت) اعتقاد ندارند و اصولاً وجود عالم ماوراءالطبیعه را منکر هستند، به کافر بودن بیشتر شبیه هستند تا آمریکا و اروپا. شاید حتی اگر داعش هم در عراق و سوریه حکومت را به دست می‌گرفتند در دراز مدت، تن به این دگردیسی فکری و رفتاری می‌دادند و مجبور بودند واقعیات جهان امروز را به نوعی بپذیرند ولو برخلاف میل‌شان باشد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها