چهار شنبه 13 تیر 1403 7/3/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 13 آبان 1401 ، 22 : 17

کد خبر : 26067

از 0 نفر 0

دبیر قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وزارت ورزش و جوانان: ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار جوان ایرانی در سن ازدواج و مجرد هستند

دبیر قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت وزارت ورزش و جوانان: ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار جوان ایرانی در سن ازدواج و مجرد هستند

دبیر قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان گفت: ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار جوان ایرانی ۱۸ تا ۳۵ سال در سن ازدواج و مجرد هستند.+ تحلیل خبر

دبیر قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی وزارت ورزش و جوانان گفت: ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار جوان ایرانی ۱۸ تا ۳۵ سال در سن ازدواج و مجرد هستند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی متقی‌فر در نشست کارگروه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان مازندران افزود: دلیل بی‌رغبتی جوانان به ازدواج از عوامل مختلفی تأثیر می‌پذیرد که باید با شناسایی مشکلات و رفع آن از این چالش عبور کرد.
وی با بیان این که، مهم‌ترین دلیل کاهش فرزندآوری در کشور بی‌رغبتی جوانان به ازدواج است، گفت: به طور حتم با ارائه بسته‌های تشویقی و فراهم کردن زیرساخت‌ها می‌توان جمعیت کشور را افزایش داد.
دبیر قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان اضافه گفت: آمارها نشان می‌دهد که در ۱۰ سال اخیر در هیچ یک از شهرستان‌های مازندران نرخ ازدواج رشد نیافته که این امر یک چالش اساسی در بحران جمعیتی در این استان به شمار می‌رود.
حجت الاسلام والمسلمین متقی‌فر افزود: وزارت ورزش و جوانان تمام قد برای افزایش تمایل جوانان به ازدواج و فرزندآوری در تلاش است و برگزاری هشت هزار کارگاه آموزشی ازدواج در یکسال گذشته و افزایش اعتبارات مشاوره رایگان در این حوزه از ۹ به ۱۶ میلیارد تومان نمونه‌ای از این اقدامات است.
به گزارش ایرنا، واکاوی مستندات ثبت احوال در ارتباط با جمعیت سه میلیون و ۲۸۳ هزار و ۵۸۲ نفری مازندران براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۴۰۰ تعداد موالید در این استان با ۳۵ درصد کاهش از ۴۶ هزار و ۴۶۶ نفر به ۳۰ هزار و ۲۰۳ نفر رسید و میزان باروری کلی هم در استان در این دوره زمانی از ۱.۵ به ۱.۲ کاهش یافت.
به اعتقاد کارشناسان کاهش قابل توجه موالید و فرزندآوری در مازندران و رسیدن نرخ رشد به ۱.۲ درصد طی یک دوره ۶ ساله در حالی است که به باور صاحب‌نظران میانگین نرخ باروری در کشور بیشتر از ۲ است و در واقع نرخ باروری در مازندران نصف میانگین کشوری است.
همچنین میزان باروری عمومی هم در استان در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۳۰ در یک‌هزار تولد برای خانم‌هایی که در سن باروری هستند، رسید در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۰ طبق آمار ثبت احوال ۵۰ در یک‌هزار تولد بود.

تحلیل خبر

چرا باید کار به اینجا بکشد که 12 میلیون و 800 هزار نفر از جوانان عزیز ما در سن ازدواج مجرد باشند و حتی سن ازدواج دختر و پسر به اندازه‌ای بالا رود که بیش از 10 درصد آنها در سن بالای 45 سال به «تجرد قطعی» برسند؟ اگر روند مشکلات پیش و پس از ازدواج همچنان رو به صعود باشد و این جوانان نتوانند ازدواج کنند در دهه آینده بیش از 6 میلیون نفر از آنها به سن تجرد قطعی خواهند رسید. زنگ خطر مجرد ماندن برای همیشه، سالهاست که به صدا درآمده ولی متاسفانه نه فقط گوش شنوایی نیست بلکه جوانان را مقصر وضع موجود می‌دانند؟!
جوان چه تقصیری دارد که در شرایطی قرار گرفته که یا مشکل شغل دارد یا مشکل درآمد کم یا مشکل مسکن یا مشکل تهیه آذوقه و پوشاک و مایحتاج روزمره! و همه اینها دست به دست هم آمده و اجازه ازدواج و داشتن یک زندگی آبرومند و بی‌دغدغه را به او نمی‌دهد.
کدام جوان علاقه ندارد که ازدواج کند؟ فرزند داشته باشد، سرپناه و رفاه داشته باشد و دارای یک تشخص اجتماعی باشد؟ اما متاسفانه شرایط این قدر سخت شده که حتی جوانان دختر و پسری که با مشکلات فراوان حاضر به ازدواج با یکدیگر می‌شوند به علت مشکلات و نداری‌های پس از ازدواج، طبق آمار موجود، حدود یک سوم این ازدواج‌ها به طلاق منجر می‌شود. ریشه این بحران‌های متزلزل‌کننده خانواده‌ها کجاست؟
اگر امروز جوانان در کوچه و خیابان و دانشگاه و مدرسه فریاد می‌زنند، ته دلشان مخالفت با اسلام و ارزش‌های دینی نیست بلکه به خاطر شرایط سخت و غیرقابل قبولی است که در آن واقع شده‌اند. مسئولان ذیربط، جوانان را مقصر ندانند و آنان را طغیانگر علیه ارزش‌های دینی تصور نکنند بلکه به تحلیل واقعی و درست رفتارهای عکس‌العملی آنها دقت کنند.
چرا جوانان دهه 40 و 50 توانستند 8 سال جنگ نفس‌گیر را با شکست عراق که هم سلاح‌ها و کمک‌های مادی شرق کمونیست و هم غرب لیبرالیست پشت آن بود، به پیروزی برسانند ولی امروز جوانان دهه 70 و80 طور دیگری هستند؟ آیا ازدواج اینها عمل به سنت رسول‌الله (ص) نیست؟ با این 12 میلیون و 800 هزار جوان آماده ازدواج چه کار می‌خواهیم بکنیم که هم خدا راضی باشد و هم بندگان خدا؟!


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها