چهار شنبه 13 تیر 1403 7/3/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 16 آبان 1401 ، 15 : 17

کد خبر : 26094

از 0 نفر 0

آیت‌الله نوری همدانی: جامعه‌ای که گرفتار فقر و جهل و بی‌عدالتی باشد پیشرفت نمی‌کند

آیت‌الله نوری همدانی: جامعه‌ای که گرفتار فقر و جهل و بی‌عدالتی باشد پیشرفت نمی‌کند

یکی از مراجع عظام تقلید گفتند: هرگز جامعه‌ای که گرفتار فقر و جهل و بی‌عدالتی باشد پیشرفت نمی‌کند باید فقر جای خود را به رفاه و جهل جای خود را به آگاهی و علم‌آموزی بدهد.+ تحلیل خبر

یکی از مراجع عظام تقلید گفتند: هرگز جامعه‌ای که گرفتار فقر و جهل و بی‌عدالتی باشد پیشرفت نمی‌کند باید فقر جای خود را به رفاه و جهل جای خود را به آگاهی و علم‌آموزی بدهد.
به گزارش تابناک، حوزه نیوز نوشت: آیت‌الله نوری همدانی در دیدار یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اهمیت آموزش و پرورش گفتند: کارهای تربیتی و فرهنگی که منجر به انسان سازی می‌شود از تمامی امور اقتصادی، سیاسی و... مهم‌تر است. بعثت انبیاء در راستای آموزش و رشد استعدادها و تزکیه و تعالی افراد جامعه بوده است. این توفیق خداوند بوده که این مسئولیت مهم را بر عهده شما گذاشته و با توکل به خداوند متعال باید در این راستا گام‌های مهمی بردارید.
معظم له در ادامه به سابقه درخشان اسلام در تمدن سازی اشاره نموده و افزودند: طلوع اسلام همراه با پیشرفت علوم و تربیت دانشمندان و اندیشمندان برجسته همراه بود که سبب پیدایش تمدن ممتاز اسلامی گردید.
این مرجع تقلید، پیروزی انقلاب اسلامی را نقطه عطفی در احیا تمدن سازی اسلامی دانست و اضافه کرد: انقلاب اسلامی پرچمی است که هرگز بر زمین نخواهد افتاد. این انقلاب که با قیام امام راحل و مجاهدات این مردم به پیروزی رسیده است ان‌شاءالله مقدمه ظهور امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.
معظم له در ادامه با اشاره به عوامل عقب افتادگی جوامع اسلامی خاطرنشان کردند: متأسفانه به دلیل نفوذ استکبار و خود باختگی و استبداد حاکمان که با سرکوب و استثمار مردم و یا با کشتن اندیشمندانی همچون شیخ فضل الله نوری همراه بود شاهد عقب افتادگی در کشورهای اسلامی هستیم. باید به یاد داشته باشیم دشمنان اسلام در ظلم و ستم راندن بر ملت ما هیچ حد و مرزی نمی‌شناسند.این مرجع تقلید یکی از نیازهای ضروری و مهم را تربیت همراه با تعهد و تخصص نسل نوجوان و جوان توصیف و خاطرنشان کردند: اهل بیت عصمت و طهارت «علیهم السلام» نسبت به تعلیم و تعلم نسل جوانان و نوجوانان تأکید فراوان نموده‌اند. شما به جنگ جهل و نادانی و مبانی استکبار می‌روید برای احیاء مبانی اسلام و پیشرفت و ترقی جامعه از تمام امکانات و افراد شایسته کمک گرفته شود.
حضرت آیت‌الله نوری همدانی در ادامه افزودند: اسلام برای رشد و تعالی جامعه بر مبارزه و ریشه کنی سه چیز تاکید کرده است؛ جهل، فقر و ظلم اگر به جای این سه دانش و آگاهی، رفاه اجتماعی و عدالت جایگزین شود شاهد رشد و بالندگی جامعه خواهیم بود.
معظم له در ادامه افزودند: مردم در شرایط کنونی نیاز به کمک و رسیدگی دارند، مردم در شرایط کنونی با گرانی و سختی معیشت روبرو هستند، هرگز جامعه‌ای که گرفتار فقر و جهل و بی‌عدالتی باشد پیشرفت نمی‌کند باید فقر جای خود را به رفاه و جهل جای خود را به آگاهی و علم‌آموزی بدهد.
حضرت آیت‌الله نوری همدانی در ادامه یادآور شدند: حضرت امیر مومنان (علیه السلام) در نامه‌ای به مالک اشتر هنگام اعزام به مصر عنایت به مردم و رسیدگی به مشکلات آنان را بسیار سفارش و تاکید نمود، چرا که این مردم سپر در مقابل دشمنان هستند و همواره در خط مقدم دفاع از اسلام و انقلاب بوده و هستند اگر شما همین سفارش حضرت امیر مومنان
(علیه السلام) را اجرایی کنید گامی بلندی در پیشرفت کشور برداشته‌اید.

تحلیل خبر

سه مقوله «فقر»، «جهل» و «بی‌عدالتی» ریشه بسیاری از عصیان‌های اجتماعی و تحولات سیاسی غافلگیرانه در کشورهای مختلف طی دوران‌های گذشته تاکنون بوده است.
زمانی که جامعه دچار فقر، آن هم فقر پی در پی و فراگیر شد، افرادی که از دل این شرایط سر برمی‌آورند افرادی بسیار خشمگین، عصبانی و خطرناک خواهند بود که با هیچ ابزار سخت و نرمی نمی‌توان با آنها مقابله کرد چرا که دیدگاه آنها این است که «چیزی برای از دست دادن ندارند» و کسانی که به این نتیجه خطرناک برسند، قابل مهار نخواهند بود.
بدترین حالت موقعی است که جامعه به سمت «فقر مطلق» حرکت کند. اگر بیش از 50 درصد دهک‌های پایینی جامعه به سوی فقر مطلق رانده شوند، در این حالت حتی کمک‌های یارانه‌ای و سایر حمایت‌های رفاهی نمی‌تواند از آلام و مشکلات این توده دچار فقر مطلق، بکاهد.
اما چه موقع مردم یک کشور مرحله به مرحله، بیشتر به سمت فقر رانده می‌شوند؟ زمانی که «هزینه‌ها» به جهت گرانی‌ها و تورم افسارگسیخته و پی در پی، دایما بیشتر و بیشتر شود و از طرف دیگر «درآمدها» کفاف یک زندگی بی‌دغدغه را ندهد. بیچاره کسی که دخلش صد و خرجش هزار شود!
بدتر از «فقر»، «جهل» است. اگر کسانی هم گرفتار فقر و هم جهل شوند، بعضاً مورد سوءاستفاده فرصت‌طلبان اقتصادی، سیاسی، اعتقادی و تبهکاران قرار خواهند گرفت. قاچاق انسان، فروش فرزند و اموال، توزیع مواد مخدر، کرایه دادن کارت ملی، کارت بانکی و گرفتاری‌های قضایی پس از آن، ابزار دست احزاب و گروه‌های سیاسی قدرت طلب قرار گرفتن، عامل قتل و ترور شدن در قبال تأمین مالی و به نام اعتقادات، افتادن در دام باندهای تبهکار دارو، مواد غذایی، عتیقه‌جات، ارز، سکه و پروژه‌های مشابه و ... این‌ها گوشه‌ای از عواقب فقر اقتصادی و جهل و ناآگاهی است و اما بدتر از «فقر» و «جهل»، «بی‌عدالتی» است که با اعصاب و روح و روان مردم بازی می‌کند و آنها را عقده‌ای بار آورده، انبار انفجار کرده و راه‌های خشن را در پیش روی افرادی که آستانه تحمل پایین دارند، می‌گشاید. اگر مردم ببینند که مشکلات و نداری، تقریباً برای همه جامعه، از فرادستان تا فرودستان، یکسان است، مشکلات فقر را راحت‌تر تحمل می‌کنند و بنا به ضرب المثل معروف «بلای همگانی، عیش است» به یکدیگر دلداری و روحیه می‌دهند اما زمانی که شکاف طبقاتی به نحوی باشد که یک عده قلیل از همه امکانات بهره‌مند بوده و بقیه در فقر دست و پا ‌بزنند، عصیان اجتماعی قوت می‌یابد.
این بی‌عدالتی حتی در بین کارگزاران دولت با مدارک و سوابق مشابه ولی با حقوق و مزایای چند برابری در برخی از ادارات، هشداردهنده است. در میان سایر اقشار مردم نیز شدت و حدت آن، خطرآفرین
است.
بی‌جهت نیست که خداوند می‌فرماید: همه پیامبران جهت اجرای قسط و عدالت اجتماعی مبعوث به رسالت کردیم. اگر انبیای الهی در مسیر اقامه عدل حرکت نمی‌کردند، دعوت به خداپرستی آنها نیز بی‌نتیجه و عقیم می‌ماند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها