پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403 4/25/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 15 آذر 1401 ، 04 : 18

کد خبر : 26310

از 0 نفر 0

رئیس مرکز تحقیقات علمی انستیتو سرطان مطرح کرد؛ ۳۵ درصد موارد ابتلا به سرطان در ایران از نوع پیشرفته است

رئیس مرکز تحقیقات علمی انستیتو سرطان مطرح کرد؛ ۳۵ درصد موارد ابتلا به سرطان در ایران از نوع پیشرفته است

به گزارش ایسنا، اسماعیل اکبری در مراسم تجلیل از خیر علم و فناوری و اهدای مارجین‌های سرطان به پنج دانشگاه علوم پزشکی، با بیان اینکه ۵۰ سال است که با خیرین در تماس هستم، افزود: ما در زمینه ساختمان‌سازی در حوزه درمانی مشکلی نداریم، ولی اینکه خیرین در زمینه حمایت از فناوری وارد می‌شوند، بسیار ارزشمند است؛ چرا که حضور خیرین به این عرصه نشان‌دهنده درک عمیق آنها از توسعه علم و فناوری است.وی سرطان را بیماری امروز و فردا در دنیا و ایران دانست و اظهار کرد: سرعت رشد سرطان در ایران ۳۳ درصد از هزار نفر است و در آمریکا ۱۵۰ درصد در هزار نفر است.+ تحلیل خبر

به گزارش ایسنا، اسماعیل اکبری در مراسم تجلیل از خیر علم و فناوری و اهدای مارجین‌های سرطان به پنج دانشگاه علوم پزشکی، با بیان اینکه ۵۰ سال است که با خیرین در تماس هستم، افزود: ما در زمینه ساختمان‌سازی در حوزه درمانی مشکلی نداریم، ولی اینکه خیرین در زمینه حمایت از فناوری وارد می‌شوند، بسیار ارزشمند است؛ چرا که حضور خیرین به این عرصه نشان‌دهنده درک عمیق آنها از توسعه علم و فناوری است.وی سرطان را بیماری امروز و فردا در دنیا و ایران دانست و اظهار کرد: سرعت رشد سرطان در ایران ۳۳ درصد از هزار نفر است و در آمریکا ۱۵۰ درصد در هزار نفر است.
اکبری ادامه داد: سرعت رشد سرطان پستان در ایران، ۲.۲ آمریکا است؛ از این رو ما به زودی جای همه کشورها را در سرطان پستان خواهیم گرفت.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان دلیل این امر را پیر شدن جمعیت کشور دانست و یادآور شد: امید به زندگی در کشور از ۵۶ سال به ۷۶ سال یعنی سن بروز سرطان ارتقا یافته است؛ از این رو ما با سرطان زندگی می‌کنیم.
اکبری، از بیماری سرطان به عنوان یک بیماری مخلوق هوشیار خداوند یاد کرد و گفت: ما هر گامی که به سمت توسعه علمی و درمان این بیماری در ۵۰ سال گذشته برداشتیم، همواره یک گام از ما جلوتر بوده است.وی اضافه کرد: زمانی ما ساختار ژنتیک را نمی‌شناختیم، با شناسایی آن گمان کردیم که مساله سرطان حل شده است، ولی اکنون علم ژنتیک در برابر سرطان یک اسباب بازی شده است.
اکبری ادامه داد: ما دارو برای درمان این بیماری می‌سازیم، ولی این بیماری گام دیگری برمی‌دارد؛ از این رو به نظر می‌رسد که باید در این زمینه علمی‌تر و قوی‌تر حرکت کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به طراحی و ساخت دستگاه تشخیص مارجین‌های سرطان در کشور با بیان این‌که این دستگاه چالش‌های جراحان را در اتاق‌های عمل مرتفع کرده است، گفت: برای ساخت این دستگاه ۱۰ سال است که محققان درگیر هستند و ما نیز چندین سال است که این دستگاه را مورد استفاده قرار داده‌ایم و توسعه این فناوری امروزه به گونه‌ای شده که استفاده از آن در جراحی سرطان یک روش روتین به شمار می‌رود.
اکبری با بیان اینکه در کارآزمایی‌های بالینی این دستگاه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی حضور داشته‌اند، اظهار کرد: این دانشجویان زمانی که به هر جای کشور بروند، می‌توانند درمان‌های خود را مبتنی بر فناوری‌های پیشرفته طراحی کنند.وی با اشاره به اهمیت استفاده از دستگاه CDP در اتاق‌های عمل، توضیح داد: سلول‌های سرطانی با استفاده از این دستگاه که از سوی محققان کشور ساخته شده است، در حین عمل جراحی با استفاده از به‌روزترین فناوری دنیا شناسایی می‌شوند.
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه همه تحقیقات ما بر اساس فناوری‌های روز دنیا است، خاطرنشان کرد: ما اولین گروهی در دنیا هستیم که موضوع کم‌خونی سرطان را محور قرار دادیم و دستگاهی را ساختیم و ما به محققان پیشنهاد کرده‌ایم که این دستگاه را برای تشخیص سرطان غدد لنفاوی طراحی کنند.
به گفته وی، وجود چنین دستگاه‌هایی موجب تغییر در مکانیزم‌های درمانی در حوزه سرطان خواهد شد.
اکبری، افتخار کشور در درمان سرطان را بهتر بودن روش‌های درمانی نسبت به کشورهای غربی دانست و ادامه داد: ۳۵ درصد سرطان‌های کشور، پیشرفته است که این میزان برای کشورهای غربی ۴.۵ درصد است، ولی میزان زنده ماندن مبتلایان به سرطان پیشرفته در ایران معادل کشورهای سوئد، نروژ، دانمارک، انگلستان، آلمان، فرانسه و آمریکا است.
اکبری با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از دستگاه CDP، اظهار کرد: زمانی که تومور خارج می‌شود، انتظار این است که همه سلول‌های سرطانی خارج شده باشند، ولی نمی‌توانیم تشخیص دهیم که بافت سرطانی تا چه عمقی نفوذ کرده‌اند و این دستگاه در تشخیص این بافت‌ها به ما کمک می‌کند.

تحلیل خبر

باید علل و عوامل ایجاد سرطان را شناخت و بدون وقفه در مرحله پیشگیری و درمان آن همه انرژی و توان ملی را به کار گرفت. موقعی که سرطان پیشرفته و مرگبار در کشور ما 35 درصد و در کشورهای غربی 5/4 درصد است معنایش این است که در این راستا نتوانسته‌ایم علل و عوامل ایجاد سرطان را کنترل و مهار کنیم. هم در پیشگیری مانده‌ایم و هم در درمان.
آنطور که متخصصان علوم پزشکی می‌گویند چند عامل در ظهور و بروز و گسترش انواع سرطان‌ها دخالت دارند: عامل وراثت و ژنتیک، عوامل محیطی (همچون هوای آلوده، مواد شیمیایی، سموم، غذاهای آلوده و طبخ‌های سرطان‌زا، اشعه‌ها و پارازیت‌ها و امواج، آب‌های آلوده و ...) تغذیه نامناسب، عدم تحرک، مصرف سیگار و الکل، دغدغه، استرس و فشارهای روحی و روانی و ...اکثر اینها و سایر موارد دخیل در انواع سرطان‌ها نهایتاً در یک چیز خلاصه می‌شود و آن «سبک زندگی» در کشور ماست.
سبک زندگی اجتماعی، خانوادگی، شغلی و فردی ما تحت تأثیر ده‌ها عوامل تهدیدکننده
قرار دارد.
از صبح که از خواب برمی‌خیزیم تا شب که به رختخواب می‌رویم، منتظر حوادث و رویدادهای ناخوشایند و مخاطره‌آمیز و استهلاک کننده هستیم و لذا آرام و قرار نداریم. از یکی دو دهه گذشته تاکنون که مشکلات اقتصادی پی‌درپی، با جان و مال و اعصاب مردم بازی می‌کند بر این نگرانی‌ها به شدت افزوده شده به طوری که در مقولات خوراک، پوشاک، مسکن، دارو و درمان، ازدواج، فرزندآوری، تحصیل، اشتغال، مسافرت، تفریح و ... با فشارها و دغدغه‌ها زیاد مواجه شده‌ایم و یک سبک زندگی مطلوب و شایسته و بی‌دغدغه نداریم.
درست است که بخشی از به هم ریختگی زندگی ما نتیجه افکار، رفتار، باورها و فهم غلط ما از نوع زندگی مطلوب است و اینها همه عوامل درونی هستند و نیاز به یک خانه تکانی عمیق دارند ولی عوامل بیرونی و محیطی، آن را شعله‌ور کرده و کبریت بر انبار درون است. همه این حالت گویای سبک زندگی فرسایشی ماست که ما را مستعد انواع بیماری‌ها و از جمله سرطان‌ها می‌کند. پس هم مردم و هم مسئولان باید در یک اقدام مستمر و سریع به مبارزه با ریشه سرطان‌ها بپردازند و از غرق شدن جامعه در این گرداب وحشتناک جلوگیری کنند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها