شنبه 1 اردیبهشت 1403 4/20/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 26 اسفند 1401 ، 45 : 17

کد خبر : 26596

از 0 نفر 0

مقصد بعدی شمخانی امارات است؟

مقصد بعدی شمخانی امارات است؟

در جریان سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به امارات درباره وضعیت مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم‌های ایران گفتگو خواهد شد.+ تحلیل خبر

در جریان سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به امارات درباره وضعیت مذاکرات احیای برجام و رفع تحریم‌های ایران گفتگو خواهد شد.
رویداد ۲۴ علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران به امارات متحده عربی سفر خواهد کرد. این مقام ارشد امنیتی ایران مهمان همتای اماراتی خود، شیخ طحنون بن زاید آل نهیان (TbZ) مشاور امنیت ملی امارات خواهد بود.
به گزارش پایگاه خبری امواج مدیا، قرار است شمخانی با شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی نیز دیدار کند. افزایش آشکار تعامل ایران و امارات به دنبال سفر اخیر شمخانی به چین است، جایی که او مذاکراتی با عربستان سعودی را رهبری کرد و در ۱۰ مارس اعلام شد که سفارتخانه‌های دو کشور در تهران و ریاض ظرف دو ماه آینده بازگشایی خواهند شد. توافق اخیر ایران و عربستان در چین به دنبال دورهای متعدد مذاکرات در عراق و عمان بین مقامات ایرانی و سعودی در سال‌های ۲۰۲۱-۲۰۲۲ صورت گرفت. یک منبع آگاه عربی که نخواست نامش فاش شود، به امواج مدیا گفت: «برنامه سفر [شمخانی] به امارات از قبل وجود داشت و قرار بود دو هفته پیش انجام شود، اما به دلیل توافق با چین به تعویق افتاد». تاریخ دقیق سفر آینده نامشخص است.
با این حال، منابع در منطقه به امواج مدیا گفته‌اند که این تعامل آشکار در پی تلاش‌های بازیگران منطقه‌ای برای پیشبرد گفتگو صورت می‌گیرد.
یک منبع آگاه عربی در این خصوص می‌گوید: از هر دو طرف ایرانی و اماراتی خواسته شد که این رایزنی‌ها را برای پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای سازماندهی کنند. در این سفر همچنین درباره توافق هسته‌ای و راه‌حل‌های رفع تحریم‌ها نیز صحبت‌هایی خواهد شد. با این شرایط، انتظار می‌رود که تمرکز سفر شمخانی علاوه بر مسائل امنیتی، سرمایه‌گذاری و تجارت باشد.

تحلیل خبر

عقل سیاسی و روابط بین‌المللی

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

روابط قوی و گسترده با کشورهایی که در تجارت جهانی و معادلات سیاسی منطقه نقش مهم دارند، کاری عاقلانه و ضروری است. امارات متحده عربی و عربستان سعودی به عنوان دو قطب اقتصادی نیرومند در خاورمیانه، مورد توجه و تمرکز کشورهای قدرتمند جهان هستند.
امارات در چند سال اخیر روش جدیدی در «تجارت و سیاست خارجی خویش» دنبال کرده که براساس آن، هیچ کشوری را دشمن خود نمی‌داند لذا دروازه تجارت جهانی در خاورمیانه شده و علاوه بر نفت و فرآورده‌های آن، به توریسم، فناوری‌های پیشرفته، توسعه راه‌های ارتباطی خصوصاً راه هوایی، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها، نقش‌آفرینی چشمگیر در لجستیک و ... از سایر همسایگان جلو افتاده است.
امارات، دیگر امارات سنتی دهه‌های گذشته نیست بلکه وارد فاز جدیدی شده که برای همه کشورهای جهان از جذابیت خاصی در کسب و کار و تجارت و گردشگری برخوردار است.
از آنجا که عربستان و امارات با تولید ناخالص داخلی تریلیونی، اقتصاد بزرگ خاورمیانه را در دست دارند و همه کشورها از ابرقدرت تا جهان سوم، مشتاقند که با این دو کشور شریک تجاری باشند، بدون شک برنامه جدید ایران در رفع خصومت‌ها و ایجاد روابط گسترده تجاری با این دو کشور، گرچه با ذائقه سیاسی تندروهای داخلی سازگار نیست، ولی با عقل سیاسی، انطباق دارد و اهداف و برنامه‌های داخلی و خارجی کشور را می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد. «سیاست ستیز و دفع» در جهان امروز، جایگاهی ندارد و به جای آن «سیاست مدارا و جذب» جایگزین شده است.

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها