چهار شنبه 13 تیر 1403 7/3/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 5 اردیبهشت 1402 ، 34 : 18

کد خبر : 26669

از 0 نفر 0

عضو کمیسیون بهداشت مجلس:

«کمبود داروهای حیاتی» شرایط بیماران را بغرنج‌تر کرده است

«کمبود داروهای حیاتی» شرایط بیماران را بغرنج‌تر کرده است

در ماه‌های آینده نه تنها مشکل دارو بلکه مشکلات تجهیزات پزشکی هم به شدت اضافه خواهد شد

عضو کمیسیون بهداشت با هشدار درباره افزایش مشکلات در حوزه دارو در ماه‌های آینده گفت: پیش بینی ما این است که در ماه‌های آینده نه تنها مشکل دارو بلکه مشکلات تجهیزات پزشکی هم به شدت اضافه خواهد شد.+ تحلیل خبر

عضو کمیسیون بهداشت با هشدار درباره افزایش مشکلات در حوزه دارو در ماه‌های آینده گفت: پیش بینی ما این است که در ماه‌های آینده نه تنها مشکل دارو بلکه مشکلات تجهیزات پزشکی هم به شدت اضافه خواهد شد.
همایون سامه یح، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت دارو در کشور و عدم تغییر بودجه ۶۹ همت برای دارو و تجهیزات پزشکی گفت: وقتی بودجه در مجلس تصویب شد با توجه به اینکه قانون بودجه می‌شود، تغییر این قانون به سختی انجام می‌شود و راحت نیست. در سال‌های گذشته بودجه‌ای برای دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص پیدا کرده بود و در سه ماهه آخر سال این بودجه تمام و با رایزنی‌هایی که می‌شد سازمان برنامه و بودجه به اجبار مبلغی را در نظر می‌گرفت و مبلغی یا به دلار یا به ریال مجدداً تخصیص داده می‌شد.
وی ادامه داد: اما در حال حاضر تعداد داروهای کمیاب یا نایاب زیاد است و اغلب این داروها، داروهای اساسی هستند و در درمان بیمار بسیار حیاتی و مؤثر محسوب می‌شوند و متاسفانه کمیاب شده و مسئله را بغرنج‌تر کرده است.
این عضو کمیسیون بهداشت با اشاره به تصویب بودجه برای دارو تصریح کرد: مجلس ۶۹ همت در این خصوص تصویب کرده است. در زمان تصویب بودجه مسئولان غذا و دارو اعلام کرده بودند که نزدیک به ۱۱۰ همت باید برای دارو اختصاص داده شود و حدود ۴۰ همت کسری داشتیم اما با توجه به تورمی که وجود دارد و افزایش قیمت‌های جهانی و افزایش قیمت در ایران پیش بینی می‌کنیم، آنچه که برای دارو لازم است ۱۵۰ همت است و آنچه که برای دارو تخصیص داده شده، نصف آن چیزی است که لازم است.
سامه یح با بیان اینکه ما با کمبود بودجه متاسفانه با مشکلات بیشتری در حوزه دارو مواجه خواهیم شد، گفت: نمی‌توانیم این مشکلات را گردن وزارت بهداشت بیندازیم. وضعیت اقتصادی کشور و تصمیماتی که هیئت دولت و سازمان برنامه و بودجه در تدوین برنامه بودجه اخذ کرده‌اند، همه این موارد باعث بروز چنین مشکلاتی شده است.
وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که در ماه‌های آینده نه تنها مشکل دارو بلکه مشکلات تجهیزات پزشکی هم به شدت اضافه خواهد شد. امیدواریم به خاطر جوی که به دلیل کمبود بودجه برای دارو ایجاد شده است از همین الان سازمان برنامه و بودجه اقدامی کرده و بودجه دارو را افزایش دهد و این جو روانی را از بین ببرد. وجود این جو روانی باعث افزایش مشکلات می‌شود.
این نماینده مجلس با اشاره به کمیته دارو در کمیسیون بهداشت گفت: تشکیل این کمیته‌ها و گردهمایی‌ها و سخنرانی‌ها همه برمی‌گردد به تأمین بودجه که آن هم باید از طریق سازمان برنامه و بودجه انجام شود.
سامه یح خاطرنشان کرد: البته قطعاً هیچ کسی از روی عمد و یا برای ایجاد مشکل این کار را انجام نمی‌دهد، بلکه هر بخشی دارای مشکلات خودش است و به نظرم هیات دولت باید در این خصوص فکری کند تا انشالله مشکلات اقتصادی کشور بهبود پیدا کند. مطمئناً با کاهش مشکلات اقتصادی، مشکل معیشت مردم و مشکل تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، مشکل تأمین مواد غذایی و افزایش قیمت‌ها حل خواهد شد. اگر این مسئله اقتصادی حل نشود تشکیل جلسات متعدد خیلی اثربخش نخواهد بود.
وی در پاسخ به این سؤال که پیش بینی شما برای روزهای آینده با توجه موارد مطرح شده گفت: البته انعطاف دولت در مورد مسائل سیاست خارجی یک گام بسیار بزرگی است و امیدوارم روش آقای رئیس جمهور به همین منوال به جهت جلو پیش برود، هرچقدر روابط ما با کشورهای دیگر بهبود حاصل پیدا کند مطمئناً روابط اقتصادی ما بهتر خواهد شد و این امر در بهبود اوضاع اقتصادی کشور تأثیرگذار خواهد بود.

تحلیل خبر

معلوم نیست چه کسانی مخاطب این هشدارها هستند!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

در یک ماه اخیر برخی از مسئولان اجرایی، نمایندگان مجلس، پزشکان و متخصصان حوزه دارو و درمان از وضعیت بغرنج «دارو و درمان» گفته و هشدارهای تکان‌دهنده‌ای داده‌اند. همگی تاکید کرده‌اند که در ماه‌های آینده قیمت دارو و درمان به مراتب گران‌تر و شرایط سخت‌تر خواهد شد اما متاسفانه هنوز هیچ کس به این هشدارها پاسخ نداده است.
معلوم نیست چه کسانی مخاطب این هشدارها هستند و باید راه حل ارائه دهند. دیروز هم وزیر بهداشت از گرانی‌های بیشتر از مصوبه هیات دولت گفت و امروز عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفته است: «کمبود داروهای حیاتی، شرایط بیماران را بغرنج‌تر کرده است و در ماه‌های آینده نه تنها مشکل دارو بلکه مشکلات تجهیزات پزشکی هم به شدت اضافه خواهد شد»
این نگرانی به صورت یکپارچه از مسئولان تا همه سطوح جامعه کشیده شده و همه کسانی که به نوعی سر و کارشان به مراکز درمانی و دارویی افتاده است به آن اذعان دارند و با ناراحتی زیاد از این شرایط گله‌مند هستند.
افزایش تورم بی‌سابقه در همه مایحتاج زندگی مردم اعم از خوراک، پوشاک، مسکن، خودرو و... قدر خرید آنها را به شدت کاهش داده اما در حوزه بهداشت، دارو و درمان این ضعف و ناتوانی مالی مردم، بسیار خطرناک است.
به نظر می‌رسد باید نمایندگان مجلس این موضوع حیاتی را با فوریت فوق‌العاده در صحن علنی مطرح کنند و از مسئولان ذیربط بخواهند که راه‌حل‌ها و اقدامات مورد نیاز را به صورت مدون و عملیاتی ارائه دهند و هر کس در آن تعلل کرد با وی برخورد کنند. اگر عنقریب مشکلات این حوزه حل نشده و شرایط به بن بست کشیده شود، آنگاه کنترل این بحران و عواقب آن بسیار سخت‌تر از سایر بحران‌های اجتماعی خواهد بود. مسئولان مربوطه هشدارهای دلسوزان را جدی بگیرند و بی‌تفاوت از کنار آن نگذرند. روزنامه طلوع تاکنون در چند شماره، این هشدارها را درج کرده و در تحلیل‌های خود، بر آن تاکید کرده است. امید که مؤثر واقع شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها