دوشنبه 31 اردیبهشت 1403 5/20/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 6 شهریور 1402 ، 28 : 18

کد خبر : 27075

از 0 نفر 0

استاندار فارس:

تعاون برای روشن کردن چراغ کارخانه‌های راکد فارس وارد عمل شود

تعاون برای روشن کردن چراغ کارخانه‌های راکد فارس وارد عمل شود

استاندار فارس به توجه ویژه به تعاونی‌های صنعتی تاکید کرد و گفت: کار تیمی، خرد جمعی، تجمیع سرمایه‌ها و ایده‌ها می‌تواند قدرتی عظیم ایجاد کند لذا واحدها و کارخانه‌های راکد استان را می‌توان با کمک و مشارکت بخش تعاون احیا و به چرخه تولید بازگرداند.+ تحلیل خبر

استاندار فارس به توجه ویژه به تعاونی‌های صنعتی تاکید کرد و گفت: کار تیمی، خرد جمعی، تجمیع سرمایه‌ها و ایده‌ها می‌تواند قدرتی عظیم ایجاد کند لذا واحدها و کارخانه‌های راکد استان را می‌توان با کمک و مشارکت بخش تعاون احیا و به چرخه تولید بازگرداند.
به گزارش روزنامه طلوع به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل استانداری فارس محمدهادی ایمانیه در هجدهمین جشنواره تعاونی‌های برتر استان فارس گفت: کار تیمی، خرد جمعی، تجمیع سرمایه‌ها و ایده‌ها می‌تواند قدرتی عظیم ایجاد کند.
استاندار فارس با بیان اینکه با نگاه به قانون اساسی جمهوری اسلامی مشاهده خواهیم کرد که به بخش تعاون توجه زیادی شده است، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیس‌جمهوری سیزدهم و مجلس شورای اسلامی تاکیدی بر بخش تعاون دارند و امیدواریم مجلس در برنامه توسعه هفتم به بخش تعاون توجه ویژه‌ای کرده تا موانع این حوزه برطرف شود.
وی با تاکید بر اینکه در توزیع تسهیلات و اعتبارات باید بخش تعاون علمی و اصولی دیده شود، اظهار کرد: با نگاه علمی و اصولی به حوزه تعاون می‌توان از برخوردها و نگاه سلیقه‌ای به این حوزه نیز جلوگیری کرد.
ایمانیه ادامه داد: سال گذشته در فارس ۲۵ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ و ۱۶ به تعاونی‌ها اختصاص یافت که این رویه در سال جاری هم تکرار خواهد شد. وی در ادامه به توجه ویژه به تعاونی‌های صنعتی تاکید کرد و گفت: واحدها و کارخانه‌های راکد استان فارس را می‌توان با کمک و مشارکت بخش تعاون احیاء و به چرخه تولید بازگرداند.
استاندار فارس با بیان اینکه طی دو سال گذشته صدها بنگاه اقتصادی در فارس از رکود خارج و یا به ظرفیت اشتغالشان بیش از ۳۰ درصد افزوده شده است، اظهار کرد: آمادگی داریم با کمک بخش تعاون مابقی بنگاه‌های راکد اقتصادی استان فارس نیز از رکود خارج شود. وی با بیان اینکه امسال بخش اعظم وام تبصره ۱۸ به احیاء صنایع راکد تعلق خواهد گرفت، گفت: در بخش معادن نیز استان فارس رتبه چهارم کشور را دارا است و این آمادگی وجود دارد که این بخش نیز با کمک حوزه تعاون توسعه یابد.ایمانیه ادامه داد: در بخش سلامت و توسعه درمانی نیز تعاونی‌های فارس فعالیت بارزی دارند به نحوی که تعدادی از بیمارستان‌های معروف شیراز و این استان توسط بخش تعاون مدیریت شده و عملکردی ملی و بین‌المللی دارند.
وی از اهتمام مدیریت ارشد این استان برای رفع مشکلات بخش تعاون خصوصاً در زمینه مسکن خبر داد و گفت: این آمادگی وجود دارد که تعاونی‌های مسکن که فعالیتشان غیرفعال شده برای رفع مشکلات این واحدها حداکثر همکاری و تعامل در سطح استان بکارگرفته شود.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: هفته گذشته مشکل هفت تعاونی مسکن مشکل‌دار استان فارس حل شد و تلاش داریم که موانع تعداد دیگری از این واحدها به‌زودی برطرف شود زیرا این مسئله به جهش مسکن در فارس کمک زیادی خواهد کرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود اظهار کرد: فارس بیشترین توانمندی در جذب گردشگران داخلی و خارجی را دارد که می‌توان از ظرفیت تعاون در توسعه صنعت گردشگری نیز استفاده شود.
ایمانیه عنوان کرد: ضرورت توجه به هوش مصنوعی بر کسی پوشیده نیست و فارغ التحصیلان دانشگاهی زیادی در علوم روز در سطح استان فارس داریم که می‌توان با تشکیل تعاونی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی گامی به سمت علوم نوین و توسعه این بخش با کمک تعاون برداشت.
استاندار فارس اظهار کرد: سبقت در تشکیل تعاونی‌های باکیفیت به افزایش سرعت توسعه فارس منجر خواهد شد.

تحلیل خبر

در هیچ بخش سه گانه اقتصادی، برجسته نیستیم

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

با اینکه قانون اساسی کشور ما، اقتصاد را بر پایه سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی معرفی می‌کند ولی متاسفانه این سه بخش نتوانسته‌اند جایگاه متعادل و منطقی خود را در نظام اقتصادی کشور پیدا کنند. از این سه بخش، بخش دولتی همچنان قسمت اعظم اقتصاد کشور را در اختیار داشته و بخش خصوصی، حضوری نحیف و لاغر در اقتصاد دارد. از آن ضعیف‌تر بخش تعاونی است که نقش کمرنگی در اقتصاد کشور ما بازی می‌کند. درحالی که در کشورهای توسعه یافته نقش اول را بخش خصوصی به عهده دارد و نقش دوم را تعاونی‌ها ایفا می‌کنند.
هند به عنوان مشهورترین کشور جهان در بخش تعاونی شناخته شده است. آنچه در صد سال گذشته تاکنون توانسته است اقتصاد دومین کشور پرجمعیت جهان را نجات دهد، بخش تعاونی و گسترش آن در سراسر هند تا دورترین روستاهای آن بوده است.
در خبرها آمده بود که هند با توسعه تعاونی‌های لبنیاتی، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان شیر جهان شد و توانست بیش از 12 میلیون نفر را از فقر نجات دهد (خبرگزاری تسنیم 18 شهریور 1397)
انقلاب سفید در هند به معنای افزایش چند برابری تولید و مصرف شیر و لبنیات در این کشور است، که هم باعث ارتقای سلامت آنها و هم موجب رشد و توسعه این کشور شده است.
جنبش تعاونی در هند را با جنبش شیر تقریباً هم معنا می‌دانند.
جواهر لعل نهرو اولین نخست وزیر هند در دوران پس از استقلال این کشور، اصل اقتصاد را بر مبنای گسترش بخش تعاونی بنیان نهاد و توانست به بسترسازی موفقی برای توسعه هند در ابعاد مختلف برسد و مشکلات عمده اقتصادی دومین کشور پرجمعیت جهان را حل کند.
چین در بین کشورهای توسعه یافته و هند در بین کشورهای در حال توسعه، نقش برجسته‌ای در اقتصاد جهان دارند که در این میان هند مدیون بخش تعاونی اقتصاد خویش است.
امید که در کشور ما و از جمله در استان فارس و جنوب کشور نیز با احیای نقش تعاونی در اقتصاد، شاهد تحول و خیزش عظیمی در پرش اقتصادی باشیم و بخش عمده‌ای از مشکلات کشور بدین طریق حل شود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها