جمعه 14 اردیبهشت 1403 5/3/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 21 آذر 1402 ، 46 : 18

کد خبر : 27385

از 0 نفر 0

رئیس جمهور:

ساختار فسادزا باید اصلاح و نتیجه‌اش به مردم گزارش شود

ساختار فسادزا باید اصلاح و نتیجه‌اش به مردم گزارش شود

مشکل دزدی زمانی حل می‌شود که دزدان تحویل محکمه شوند

رئیس جمهور با بیان اینکه مشکل دزدی زمانی حل می‌شود که دزدان تحویل محکمه شوند، تاکید کرد: ساختار فسادزا باید اصلاح و نتیجه‌اش به مردم گزارش شود. در قضیه اخیر دولت ۹ ماه پیش موضوع را کشف و اعلام کرد؛ در رسانه ملی هم برای تشریح این موضوع، چهار میزگرد برگزار شد؛ به‌جای بازخوانی صرف خبر ۹ ماه پیش، باید اقدامات انجام‌شده به مردم گزارش شود.+ تحلیل خبر

رئیس جمهور با بیان اینکه مشکل دزدی زمانی حل می‌شود که دزدان تحویل محکمه شوند، تاکید کرد: ساختار فسادزا باید اصلاح و نتیجه‌اش به مردم گزارش شود. در قضیه اخیر دولت ۹ ماه پیش موضوع را کشف و اعلام کرد؛ در رسانه ملی هم برای تشریح این موضوع، چهار میزگرد برگزار شد؛ به‌جای بازخوانی صرف خبر ۹ ماه پیش، باید اقدامات انجام‌شده به مردم گزارش شود.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، رئیس جمهور در همایش اقتصاد ایران با محور اصلاح ساختارها، ناترازی‌ها و نقش آفرینی نوین، حضور یافت و با بیان اینکه تحول یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، افزود: انتظار مردم از دولت و صاحب نظران و اندیشمندان، انجام تحول در تمامی حوزه‌ها بوده و تحول یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت تحول بیان کرد: برای دولت و اتاق‌های فکر و در همه محافل تحول یک ضرورت است و همواره باید در دستور کار قرار گیرد.
رئیس جمهور اقتصاد علم پایه را یک ضرورت برشمرد و گفت: ضرورت تحول بر کسی پوشیده نیست اما مهم آن است که با چه دستور کاری پیگیری شود، تحول اقتصادی باید بر مبنای روش‌های علمی و دانش‌پایه دنبال شود. تحول اقتصادی را نمی‌توان بر مبنای نگاه‌های سلیقه‌ای دنبال کرد، بلکه این ضرورت باید بر پایه نگاهی متقن و کارشناسی پیگیری شود تا به نتایجی ماندگار و قابل قبول منتج شود.
در اجرا نمی‌توان با تزلزل عمل کرد
رئیس جمهور با بیان اینکه در اجرا نمی‌توان با تزلزل عمل کرد، خاطرنشان کرد: اختلاف دیدگاه در حوزه، دانشگاه، اقتصاد، حقوق و رشته‌های مختلف فنی و مهندسی هیچ اشکالی ندارد و موجب رشد کشور خواهد شد اما در اجرا باید متقن عمل کرد. باید از آنچه که در دیدگاه‌ها و نظرات علمی دارای اتقان است و می‌تواند برای مجری چراغ راه باشد، استفاده شود. این جلسات و نمونه این جلسات علمی می‌تواند کمک بسیاری کند تا مجریان و دست‌اندرکاران بتوانند نظرات را دنبال کنند.
وی عدالت در توزیع ثروت و عدالت اقتصادی را یک محور دارای اهمیت برشمرد و گفت: همه باید در اجرای این عدالت تلاش کنیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند که توسعه در کشور ضرورت اجتناب‌ناپذیر است اما باید در پرتو عدالت صورت بگیرد وگرنه جوامع توسعه یافته بسیاری هستند که در آن جوامع ولو توسعه صنعتی وجود دارد اما از عدالت خبری نیست. ما توسعه را در پرتو عدالت اقتصادی و اجتماعی می‌خواهیم و جامعه ما حتماً باید جامعه توسعه یافته‌ای باشد.
در کشور ۱۰۱ هزار عضو هیئت علمی داریم
وی خطاب به اساتید و روسای دانشگاه‌ها گفت: در کشور ۱۰۱ هزار عضو هیئت علمی داریم. این سرمایه بسیار عظیمی است و کارهایی فراوانی می‌توانند در جهت حل مشکلات کشور انجام دهند.
رئیس جمهور عنوان کرد: حتماً دستگاه‌های اداری، مجلس و دولت باید از نظرات و دیدگاه‌های علمی که صاحبنظران و فرهیختگان دارند بهره ببرند. بارها بیان کرده‌ام که این اتاق‌های فکر و اندیشه‌ورزی می‌تواند به دولت کمک کند.
تلاش دولت سیزدهم بر اصلاح ساختارها و رفتارها
رئیسی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم هم در اصلاح ساختارها و هم در اصلاح رفتارها تلاش خواهد کرد، برخی از مشکلات مربوط به ساختارها است اما برخی اشکالات مربوط به رفتارها است بنابراین هم باید اصلاح ساختارها و هم اصلاح رفتارها صورت بگیرد.
۱۴ راهکار برای رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی شناسایی شد
وی گفت: از روزهای نخست دولت سیزدهم، ۱۴ راهکار برای رفع ناترازی صندوق‌های بازنشستگی شناسایی شد که در برنامه هفتم توسعه هم دیده شده است. ناترازی صندوق‌های بازنشستگی مشکلات عدیده ایجاد می‌کند. دولت مشکلات صندوق‌ها را شناسایی کرده و برای حل آن تلاش می‌کند
نتیجه برخورد با پرونده فساد کشف شده به مردم گزارش شود
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: مشکل دزدی زمانی حل می‌شود که دزدان تحویل محکمه شوند. ساختار فسادزا باید اصلاح و نتیجه‌اش به مردم گزارش شود. در قضیه اخیر دولت ۹ ماه پیش موضوع را کشف و اعلام کرد؛ در رسانه ملی هم برای تشریح این موضوع، چهار میزگرد برگزار شد؛ به‌جای بازخوانی صرف خبر ۹ ماه پیش، حالا انتظار می‌رود که اقدامات انجام‌شده پیرامون آن کشف، به مردم گزارش شود.
حمایت جدی از سرمایه‌گذاری داخلی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی
وی بیان کرد: از ظرفیت‌های اقتصادی شانگهای، بریکس و اتحادیه اوراسیا استفاده بهینه کنید. افزایش سرمایه‌گذاری و بهره‌وری در رشد اقتصادی بسیار مؤثر است. وزارت اقتصاد حمایت جدی از سرمایه‌گذاری داخلی و جذب سرمایه‌گذاری خارجی را در دستور کار خود قرار دهد.
حرکت نقدینگی به سمت تولید
رئیس‌جمهور گفت: در سال نخست دولت سیزدهم تلاش کردیم کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی را با ایجاد درآمد جبران کنیم که موفق هم شدیم. در سال بعد تلاش کردیم تغایر بین مصارف و منابع آنچنان نداشته باشیم که در این زمینه هم موفق عمل کردیم؛ امسال هم تمام تمرکز و تلاش ما این است که کسری بودجه نداشته باشیم. اکنون شاهد کنترل رشد نقدینگی هستیم، به سمت نقدینگی ۴۰ درصد حرکت می‌کردیم، به ۳۴ درصد و اکنون ۲۶ درصد رسیده‌ایم. کاهش رشد نقدینگی به ۲۵ درصد تا پایان سال هدف‌گذاری شده است.

تحلیل خبر

چگونه می‌توان اصلاحات ساختاری و رفتاری را محقق ساخت؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

سخنان رئیس جمهور در مورد تلاش دولت برای اصلاح ساختارها و رفتارها و تاکید همزمان و توامان هر دو با هم قابل بحث و بررسی است.
اگر دولت بخواهد سراغ تغییرات و اصلاحات در ساختارها و رفتارها (کارکردها) برود باید با یک برنامه منسجم علمی، مدل‌های تغییر در سه بنیان را مشخص کند:1- مدل‌های تغییر و اصلاح در اقتصاد 2-مدل‌های تغییر و اصلاح در سازمان 3- مدل‌های تغییر و اصلاح در کشور
از نظر علمی، تغییرات و اصلاحات، نیاز به مدل مناسب در هر کشور دارد. مدل‌های مختلفی که به نام‌های گوناگون معروف و مطرح هستند باید توسط متخصصان و کارشناسان به بحث و بررسی گذاشته شده و نهایتاً بهترین و مناسب‌ترین مدل‌ها که با شرایط کشور ما همخوانی دارد گزینش شود. در این یادداشت نمی‌خواهیم مدل‌های مشهور و معروف را مطرح کنیم چرا که خود مباحثی طولانی و آکادمیک می‌طلبد که باید در جای خودش بحث شود، فقط می‌خواهیم اشاره کنیم که اصلاح ساختارها و رفتارها، نمی‌تواند بدون مدل و قالب علمی صورت گیرد. برخی خیال می‌کنند با تغییرات و اصلاحات فله‌ای و بی‌هویت می‌توان به اهداف بلند و گسترده اصلاحات ساختاری و رفتاری رسید.
مسلماً اگر عزم جدی برای این تغییرات بنیادی و ریشه‌ای وجود داشته باشد قبل از هر اقدامی باید اتاق فکر ویژه برای آن تشکیل داد و سپس با یک نقشه حساب شده به انتخاب مدل‌های اثرگذار و نتیجه بخش نائل شد و آن را به موقع اجرا گذاشت.
هویت پذیری و مدل گزینی هر تغییر، می‌تواند بسیاری از مسائل دیگر را تغییر دهد. اینکه برخی، از تغییر می‌ترسند به خاطر این است که نمی‌دانند آخر و عاقبت آن به کجا می‌انجامد.
ترس و عدم ریسک پذیری، بزرگترین آفت مدیریت اقتصادی، مدیریت سازمانی و مدیریت کشوری است. مدیران در هر سه بنیان باید لحظه به لحظه از تغییرات در همه چیز استقبال کنند تا آثار و نتایج مهم آن را ببینند.
فسادهای امروز، نتیجه عدم اصلاحات به موقع ساختاری و رفتاری دیروز است.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها