معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع پشتیبان بیمار است و آنها را هدایت میکند تا مسیر درست درمان را طی کنند و از خدمات به درستی استفاده کنند.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رییسی که به همراه معاونین و مدیران ارشد این وزارتخانه به منظور بازدید از برنامه استقرار نظام ارجاع به استان گلستان سفر کرده بود، در جلسه هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان گفت: استقرار سیستم ارجاع الکترونیک یکی از اولویتهای اصلی وزارت بهداشت است. وی تصریح کرد: با توجه به شرایطی که در حوزه بهداشت و درمان داریم باید سیستمی را پیاده کنیم که متناسب با وضعیت کشورمان باشد و با قدرت و شجاعت طرح استقرار نظام ارجاع الکترونیک در استان گلستان آغاز شده و آینده خوبی خواهد داشت و باید به مشکل یا مشکلاتی که در گام بعدی با آن روبهرو هستیم، توجه شود. رییسی تأکید کرد: نظام ارجاع تنها مربوط به حوزه درمان نیست بلکه باید همه حوزههای دانشگاه در کنار یکدیگر قرار گیرند تا به نتیجه مطلوب برسند. وی با بیان این که نظام ارجاع یک نظام هدایت بیمار است و به بیمار کمک میکند تا در مسیر درست درمان قرار گیرد، گفت: قضاوت در مورد اجرای طرح ارجاع الکترونیک فعلاً زود است اما باید در اجرا به خدماتی که به مردم ارائه میشود، توجه شود. براساس گزارش وبدا، معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه باید رضایتمندی مردم در اجرای این طرح مورد ارزیابی قرار گیرد، افزود: اجرای این طرح براساس سیاستهای بالادستی بوده است و به کاهش هزینههای درمانی کمک میکند.
تحلیل خبر
نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده از سالهای بسیار دور در کشورهای توسعهیافته اجرایی شده و نتایج خوبی را نیز دربرداشته است.
با تنوعیافتن بیماریها که حاصل پیشرفت در شناخت روزافزون آنها و توسعه علم پزشکی است و اجتنابناپذیر بودن بهکارگیری فناوریهای روز و اجرای طرحهای کنترلکننده و پیشبرنده، تشکیل پرونده الکترونیک بیماران امری گریزناپذیر است، اما بهدلیل اینکه اجرای اینگونه طرحها مانند بسیاری از دیگر طرحها در دوران گوناگون دستخوش بازیهای سیاسی و سیاستزدگیهای بازدارنده و متوقفکننده میشود، اجرای طرح پزشک خانواده و
نظام ارجاع نیز با ناهمواریها و کارشکنیهای بسیاری مواجه شده است.
از یک سو آنان که مبالغ هنگفت زیرمیزی را با اجرای این طرحها از دست میدهند و از سوی دیگر، دلالان و واسطههای دارو و درمانی نیز که دکانهایشان به تعطیلی کشانده میشود، با ترفندهای مختلف تلاش داشته و دارند که لای چرخ طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، چوب گذاشته و به اعتراضها و نارضایتیهای عمومی دامن بزنند و اجرای آن را با دشواری و مشکل مواجه
کنند.
تبدیل دفترچهی بیمههای درمانی به کارت هوشمند و یکسانسازی آنها، نیز از الزامات بهینهسازی امور مرتبط با نظام سلامت است که میتواند شماری از ناهمواریهای موجود در راه سلامت جامعه را از میان بردارد و از هزینههای سرسامآور بیهودهای که هماینک از بیتالمال بههدر میرود، جلوگیری کند و مردم را از سرگردانی و هدررفت وقت، انرژی و سرمایه نجات دهد و ما را چند گام به تحقق اهدافی که در قانون اساسی کشور آمده، نزدیک کند.
کلام آخر اینکه موضوع سلامت مردم که بهعنوان مهمترین، اصلیترین و محوریترین هدف برنامهریزان و تصمیمگیران در دنیای پیشرفته محسوب میشود، هرگز نباید قربانی سلیقهها و اهداف سیاسی افراد، جناحها و گروهها شود چراکه با رختبربستن سلامتی از یک جامعه، از پیشرفت و تعالی هم مادی و هم معنوی در آن هرگز خبری نخواهد بود.