مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: از مسئولان دانشگاه هنر اصفهان به دلیل قطع درختان شکایت کردهایم و از شکایت خود لحظهای عقب نمینشینیم و پیگیر این قضیه هستیم.
علی سلیمانپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت بریده شدن تعدادی از درختان دانشگاه هنر، اظهار کرد: در دانشگاه هنر اصفهان خلافی انجام شده است که مدیران آن باید پاسخگو باشند. وی افزود: کارشناسان سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان را به دانشگاه راه ندادند، اما همکاران من گزارشی را تهیه و ارسال کردند از آنها پاسخ خواستیم، ولی متأسفانه جوابی ندادند. سلیمانپور تصریح کرد: از مسئولان این اتفاق در دانشگاه هنر شکایت کردیم و پیگیر شکایت خود هستیم. پس از شکایت ابتدا دادگاه رأی به تبرئه این افراد داد، اما پس از بررسیها توسط وکیل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان دوباره پرونده به جریان افتاد و در دادگاه دیگری برای افراد مربوطه رأی صادر شد و امروز آنها با قرار وثیقه آزاد هستند. مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان تصریح کرد: متأسفانه این اتفاق پس از این همه پیگیری مجدد در سال جاری هم درحال رخ دادن است یک میخک هندی و پاپیتال را قطع کردند و به جای آنها نهال یکساله کاشتند، چگونه میخواهند توجیه کنند که درخت 30 ساله را قطع و نهال یکساله کاشتهاند.
تحلیل خبر
نقش اساسی محیط زیست در سلامت انسانها و سایر جانداران و اهمیت حفظ و حراست از آن امروزه بر کسی پوشیده نیست. کشورهای مختلف بهویژه آنها که از توسعه و پیشرفت برخوردارند، طرحها و برنامههای بسیاری را در این زمینه اجرایی کرده و میکنند و از هزینه کردن برای این امر حیاتی هیچگونه دریغی ندارند. برهمین اساس سازمانها و نهادهای موظف و مسئول همراه و همگام با تشکلهای مردمنهاد، مراقبت و محافظت خود را از محیط زیست بهشکل چشمگیری نهتنها در سطح منطقه خود بلکه در گستره جهان توسعه داده و شدت بخشیدهاند. همچنین در این کشورها مجازاتهای سنگینی برای متجاوزان به محیطزیست تعیین و مصوب شده و نسبت به تخلف توسط هر فرد عادی و یا خاصی که صورت گیرد، نیز هیچگونه چشمپوشی ندارند.موضوع قطع درختان کهن و چند ده ساله و بیشتر که قیمت آنها با پول قابل ارزشگذاری نیست، از سوی بعضی از سازمانها و نهادها بهویژه شهرداریها در کشور ما دیرزمانی است در سطح افکار عمومی مطرح شده و همچنان در هالهای از ابهام و بدون پاسخ باقی مانده است. بهسهولت گذشتن ارگانهای مسئول از کنار این مهم، اصلیترین علت بروز این پدیده مخرب و بنیانافکن شده است هرچند قوانین مستحکم و بهروزی نیز در این زمینه نداریم و برخی با سوءاستفاده از وجود این ضعف بزرگ، میتوانند دستگاههای موظف را بهآسانی دور بزنند و اهداف و اموال خود را دنبال کنند. با توجه به این مشکلات، لزوم وجود و حضور جدی و مداوم تشکلهای مردمنهاد در کشور ما برای دیدهبانی این مسئله و موضوع، بیشازپیش احساس میشود که البته اطلاعرسانی، روشنگری، تشریح و تحلیل در این زمینه از سوی رسانهها نیز میتواند اثرات شگرف و سازندهای را در پی داشته باشد.