پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تولید پارچههای دوجدارهای باقابلیت جذب آلودگیهای صوتی در محیط شدند.
به گزارش ایسنا، محمد داودآبادی فراهانی، فارغالتحصیل دوره کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از محققان این طرح، وجود صداهای نامطلوب و ناهنجار را یکی از آلودگیهای محیطزیست نام برد و گفت: این آلودگی موجب سلب آسایش افراد میشود که برای رفع اینگونه آلودگیها روشهای متفاوتی جهت کاهش آن توسط محققان ارائه شده است.
وی استفاده از پارچههای طراحی و ساخته شده متناسب با اماکن را ازجمله روشهای مناسب بهمنظور کاهش آلودگی صوتی عنوان کرد و ادامه داد: بر این اساس در این تحقیق یک دسته از پارچههای دوجداره که بر روی ماشینهای حلقوی تاری تولید میشوند، به لحاظ میزان جذب صوت، موردبررسی قرار گرفتند.
فراهانی اضافه کرد: نتایج بهدستآمده از این تحقیق تجربی نشان داد که میتوان با ساختمان بافت مناسب و همچنین لایهگذاری متفاوت به کاهش آلودگی صوتی در فرکانسهای متنوع دست یافت.
این محقق بهجزئیات این طرح اشاره کرد و گفت: در این تحقیق نمونههایی از پارچه دوجداره حلقوی تاری با طریقهای مختلف قرار دادن نخ بین دولایه پارچه در یکی از کارخانجات ایران تولید شدند و همچنین با تنظیم ماشین، ضخامت و وزن نمونهها با تغییرات موردنظر بافته شدند. وی انجام آزمایشات مربوط به جذب صوت بر روی نمونهها تحت فرکانسهای مختلف را از دیگر مراحل این تحقیق عنوان کرد و یادآور شد: از این پارچهها میتوان برای کاهش آلودگی صوتی در سالنهایی که فضای داخل آن با پارتیشنها از هم جدا شده تا محل استقرار کارکنان قرار گیرد، میتوان استفاده کرد. فراهانی استفاده برای تزیین دیوار ساختمان را که ضمن تزیین، آلودگی صوتی را کاهش میدهد، از دیگر کاربردهای این پارچهها ذکر کرد و افزود: ساختمان بافت با بیشترین مقدار تخلخل حداکثر جذب صوت را دارد. ضمن آنکه تخلخل بیشتر، مصرف نخ را در تولید پارچه دوجداره حلقوی تاری کمتر میکند که ازنظر اقتصادی مطلوب است. محقق این طرح بابیان اینکه ارتقای جذب صوت این پارچه مرحله بعد این تحقیق است، اظهار کرد: برای این منظور این پارچه با نانو الیاف پوشش داده خواهد شد.
بر اساس اعلام دانشگاه امیرکبیر، این طرح باراهنمایی دکتر علی اصغر اصغریان جدی از اعضای هیئتعلمی دانشکده مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دکتر مصطفی جمشیدی اوانکی عضو هیئتعلمی دانشگاه گیلان انجام شد.
تحلیل خبر
ازجمله آلودگیهایی که تأثیرات بسیار مخرب و خطرناکی را بر موجودات زنده میگذارد، آلودگی صوتی است که متأسفانه آنگونه که باید به آن توجه نشده و مورد دقت قرار نگرفته است.
از پلیس راهور گرفته که با هر تخلفی برخورد شدید با جریمههای سنگین میکند، اما در مورد بوقهای گوشخراش و استرسزا چندان عکسالعملی نشان نمیدهد تا شهرداریها که در مورد مشاغل مزاحمی که با تولید آلودگیهای صوتی شهروندان را به جنون میکشانند، در این زمینه چندان حساسیتی نشان نمیدهند. حتی با تشنجآفرینانی که با بلندگوهای گوشخراش وصل شده به وانتبارهای آنان، ساعات استراحت مردم را به اوقات وحشت و اضطراب مبدل میکنند، هیچ ارگان و سازمانی کاری ندارد و رانندگان اینگونه خودروها با آزادی کامل و در امنیتی مثالزدنی مختارند که امنیت روانی شهروندان را نابود کنند و هر بلایی را به سر مردم بیاورند و قانون و اخلاق را به سخره بگیرند!
با گسترش آلودگیهای صوتی بهویژه در کلانشهرها، نیاز به ارائه راهکارهایی که بهوسیله آنها بتوان از چنگال آلودگیهای صوتی نجات یافت، هرروز بیشازپیش احساس میشود، ازاینرو دستگاههای مسئول و موظف بهویژه شهرداریها باید در این زمینه جدیتر و فعالتر اقدام کنند، چراکه این موضوع بهمراتب مهمتر و حیاتیتر از سایر اقداماتی است که توسط آنها انجام میشود و بیتردید صدها پله در اولویت بالاتری نسبت به سایر امور قرار دارد.
اعضای شورای اسلامی شهر شیراز که اصلیترین شعار انتخاباتی آنان تصویب طرحهای «انسانمحور» بود نیز بنا بر وعدههای خود باید بر این نکته تمرکز کنند و به طرحهای سلامتمحوری که به گوشه غفلت افتاده است، توجه لازم داشته باشند، چراکه اگر چرخه آسیبهای مختلف اجتماعی را نیز موردبررسی قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که آلودگیهای صوتی در برجستهترین بخش از زنجیره آنها قرار داشته و دارد.