مدیرعامل انجمن حامیان کودکان کار و خیابان با اشاره به شرایط اقتصادی فعلی گفت: در چنین وضعیتی دسترسی کودکان کار به مواد غذایی با ارزش سخت شده و به همین دلیل احتمال ابتلای این کودکان به سوءتغذیه افزایشیافته است.
هما عارف در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به راهاندازی یک مرکز طبخ غذای گرم برای کودکان کار در کرج گفت: سازمانهای مردمنهاد همواره باید خدمات خود را با نیازهای جامعه منطبق کنند. پیشازاین غذا برای کودکان کار در اولویت نبود اما در وضعیت فعلی با توجه به شرایط اقتصادی و کاهش توان خانوار در دسترسی به مواد غذایی با ارزش بالا، این نیاز به وجود آمده است.
وی ادامه داد: بر همین اساس، انجمن حامیان کودکان کار و خیابان یک مرکز طبخ غذای گرم را فعال کرد تا کودکان کار دچار سوءتغذیه نشوند و به خاطر غذا دست به بزهکاری نزنند.
عارف بابیان اینکه از 11 سال پیش تاکنون انجمن حامیان کودکان کار و خیابان بهصورت دورهای آزمایشهایی را برای بررسی وضعیت تغذیه کودکان کار انجام داده است، گفت: در این مدت شواهدی مبنی بر سوءتغذیه در کودکان مشاهده میشد که بیشتر به دلیل عدم آگاهی والدین و نشناختن مواد غذایی اولویتدار بود، به همین دلیل در طول این مدت سعی کردیم با برگزاری دورههای آموزشی، آگاهی را افزایش دهیم.
وی افزود: در حال حاضر این مسئله بیشتر به خاطر شرایط اقتصادی است که خانوادههای این کودکان را در تأمین مواد غذایی با مشکل مواجه کرده است و همین باعث شد انجمن علاوه بر ادامه آموزشها، تغذیه رایگان را هم به برنامه خود برای مقابله با سوءتغذیه کودکان اضافه کند.
عارف درخصوص نوع غذاهایی که در این مرکز طبخ میشود نیز گفت: غذاهایی با پروتئین و کلسیم بالا به همراه میوه و سبزی در برنامه گنجانده شده است.
این فعال اجتماعی خاطرنشان کرد: این مرکز در ماه اول سه روز در هفته برای 100 کودک کار غذا تهیه خواهد کرد و از ماه دوم قرار شده برای 100 تا 120 کودک در تمام طول هفته غذا طبخ کند.
وی در پایان گفت: انجمن حامیان کودکان کار و خیابان در حال حاضر 450 کودک کار را تحت پوشش دارد.
تحلیل خبر
سوءتغذیه نهتنها گریبان کودکان کار را گرفته بلکه شمار بسیاری از اقشار مختلف جامعه به دلیل مشکلات اقتصادی و محدودیتهای سخت ایجاد شده برای تهیه غذاهای موردنیاز بدن، با این پدیده زیانبار دستوپنجه نرم میکنند.
گذران شبها و روزها و سالهای عمر انسانها با هر کیفیتی، در نگاه اول ساده و آسان به نظر میرسد؛ اما پیامد تغذیه بد و بدون کیفیت، در آینده نزدیک و دور، بسیار ویرانگر و یا هزینهبر خواهد بود.
متخصصان علوم تغذیه بر این باورند که سرنوشت و کیفیت زندگی آدمها در آینده به نوع و کیفیت تغذیه امروز آنان بستگی دارد و درواقع، سلامتی خوردنی است.
همانگونه که مشاهده میکنیم، بسیاری از سالمندان ما، این دوران از زندگی خود که باید زمان آسودگیها در سایه وارستگیها باشد را با انواع و اقسام دردها و بیماریها میگذرانند، چراکه تغذیه آنان در سالهای پیشاز سالمندی از کیفیت مطلوبی برخوردار نبوده است.
همچنین سوءتغذیه از کیفیت روحی و روانی آدمها میکاهد و نشاط و شادی را از زندگی آنان میرهاند و به نگرانی، دلهره و خشونت میکشاند.
وضعیت معیشتی امروز مردم و گرانی مواد غذایی، بسیاری از خوراکیهای لازم را از سبد غذایی اکثریت جامعه حذف کرده و آنان را از مواد موردنیاز تأمین سلامتی، محروم کرده است که بیتردید این امر پیامدهای تلخ و سختی را به دنبال دارد چراکه دیر یا زود، هزینههای سنگینی را هم به بخش دارو و درمان کشور و هم به آحاد جامعه تحمیل خواهد کرد که البته جبران شماری ازاینگونه پیامدها نیز غیرقابلجبران خواهد
بود.