استاندار جدید فارس گفت: از همه خیرخواهان برای کمک به توسعه استان فارس دست یاری دراز میکنم و امیدوارم بتوانیم رضایت مردم را بیشازپیش جلب کنیم.
عنایتالله رحیمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، به اهم برنامههای اولویتدار خود اشاره کرد و اظهار داشت: معتقدیم همه چالشها و توانمندیهایی که در استان فارس داریم باید بهعنوان اولویت در نظر گرفته شود و برنامهها نیز بر مبنای توانمندیها، پتانسیلها و مشکلاتمان تعیین شود.
وی بیان کرد: بهترین توانمندی استان فارس در حوزه نیروی انسانی نخبه و دانشگاهی است که از یکسو بهعنوان یک توانمندی محسوب میشود و از سویی دیگر با وضعیتی که متأسفانه با آن روبهرو شدیم که اغلب تحصیلکردگان بیکار دچار چالشهایی شدهاند که نهایت تلاشم این است که بتوانم فرصتهایی را ایجاد بکنم که این عزیزان بتوانند در جایگاه متناسب خود در قالب ایجاد شرکتهای دانشبنیان، جذب و جلب سرمایهگذاریها که میتواند فرصتهای شغلی مناسبی برای ما مهیا کند در این زمینه گام برداریم.
استاندار جدید فارس افزود: ایجاد اشتغال یکی از اولویتهای اساسی برنامههای استان قرار میگیرد، هرچند که راه در این زمینه سخت و پرپیچوخم است، اما با توکل به خدا و همراهی دستگاههای اجرایی و گرفتن کمک از بخش خصوصی و همچنین سرمایهگذاریهایی که میتوان جلب و جذب کرد این امر محقق میشود.
رحیمی بابیان اینکه چالش دیگری که در حال حاضر در استان فارس با آن روبهرو هستیم چالش آب است افزود: دولت تدبیر و امید در این زمینه برنامههای خوبی را تدوین و در قالب ایجاد سدها برای استحصال روان آبها، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری برای تغذیه سفرههای زیرزمینی به مرحله اجرا گذاشته که این مهم با جدیت دنبال میشود.
وی خاطرنشان کرد: مقابله با حفر چاههای غیرمجاز، کنتوردار کردن چاههای مجاز با استفاده از کنتورهای هوشمند و حجمی، ترویج کشتهای کم آببر، توسعه کاشت گیاهان دارویی و تغییر نوع و الگوی کشت و زمان کشت، اصلاح روشهای آبیاری همه از اولویتهایی است که برای چالش آب به آن در استان فارس توجه شده و ادامه مییابد.
استاندار فارس بیان کرد: در حال حاضر همچنین ساخت چهار سد در دست اجرا داریم که در این راستا نیز اجرای شبکه آبرسانی زیردست سدها نیز بهطور مکانیزه برای برطرف کردن چالش آب در دستور کار قرارگرفته و برای آن تأکید داریم و پافشاری میکنیم.
رحیمی بابیان اینکه چالش دیگر که باید بیش از اینها به آن توجه میشد و بشود موضوع محیطزیست بهویژه تالابها است خاطرنشان کرد: در این زمینه تلاش زیادی برای مطالعه آنها شد و مقدمات کارهای اجرایی برای تالابهایی همانند ارژن و پریشان ایجاد شده و در این راستا تشکلهای مردمنهاد نیز برای توانمندسازی جوامع محلی اطراف این تالابها در دستور کار قرارگرفته است.
وی بابیان اینکه بهزودی برنامههای اولویتدار استان فارس را در بخشهای دیگر ازجمله صنعت، گردشگری و توسعه راهها تشریح میکند گفت: از همه خیرخواهان برای کمک به توسعه استان فارس دست یاری دراز میکنم و امیدوارم بتوانیم رضایت مردم را بیشازپیش جلب کنیم.
تحلیل خبر
برنامههای اعلام شده استاندار جدید فارس، حول محور کارهای عمرانی و البته بسیار مهم و ضروری است؛ اما آنچه تاکنون چندان توجهی به آن نشده، اقدامات فرهنگی و نشاندادن حساسیت لازم نسبت به معضلات اجتماعی گریبانگیر جامعه و ادارات و ارگانهاست. هرچند در نخستین گام، استاندار جدید این استان با ارسال نامه به رسانهها خواستار عدم درج پیامهای تبریک به خود شد که جای خرسندی دارد، اما برخی با بیاعتنایی کامل به رویه همیشگی خود ادامه دادند و تلاش کردند سد راه تغییرات و تحولات اساسی و سرنوشتساز شوند و جوّ حاکم بر شماری از دستگاهها را همچنان حفظ کنند.
بیتردید درج آگهیهای مختلف ازجمله پیامهای تبریک و تسلیت و... جزء منابع درآمدی رسانههاست و بهیقین مورد استقبال قرار میگیرد، اما حمایت اصولی و اساسی رسانهها که منجر به ارتقای سطح فرهنگی جامعه و بالا رفتن سطح آگاهیهای عمومی میشود، باید با روشهای غیر تبعیضآمیز و بهدوراز نگاههای چندگانه صورت گیرد و در این زمینه حفظ حرمت و شأن و جایگاه آنها رعایت شود.
ارتباط صادقانه و صمیمانه مسئولان با مردم از طریق رسانهها که صرفاً با هدف و نیت آگاهیبخشی و جلب همکاریهای مردمی و برقراری روحیه همیاری و همبستگی صورت گیرد، بیتردید نتیجهبخش و اثرگذار خواهد بود، درغیراینصورت حاصل دیگری را دربر دارد، چراکه امروز همگان در اتاق شیشهای قرارگرفتهاند و هیچچیزی از نگاه و اطلاع مردم پوشیده نمیماند.
تلاش برای ایجاد روحیه نقد و نظر و ارائه راهکارهایی که گرههایی را از مشکلات جامعه بگشاید، در سطح ادارات و ارگانها، تحول بزرگی را ایجاد خواهد کرد که هم به ارتقای اعتماد عمومی میانجامد و هم جای خود را به عادت براندازانهی تملقگویی و چاپلوسی میدهد و به توسعه و پیشرفت در زمینههای گوناگون منجر میشود، چراکه هرچه پسرفت و درجازدن را در خروجی داشته، بدون تردید حاصل عمل ویروسها و میکروبهای تملق و چاپلوسی بوده که توانسته است شماری از مدیران را به گمراهی بکشاند و مانند پردهای تاریک در مقابل چشم آنان قرار گیرد، واقعیتها را از نگاهشان پنهان و توهم را جایگزین درایت و عقلانیت کند.