رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا به ادعای وزیر ارتباطات در مورد کشف مزرعه ۷۰ هکتاری خشخاش در کشور واکنش نشان داد.
سردار مسعود زاهدیان در گفتوگو با ایسنا، درباره توئیت اخیر وزیر ارتباطات درباره کشف یک مزرعه ۷۰ هکتاری خشخاش بهوسیله رصد ماهوارهای گفت: به نظرم میرسد اشتباهی در انعکاس این خبر صورت گرفته است و خبر اعلام شده دقیق یا صرفاً مربوط به کشور ما نبوده است.
وی ادامه داد: ماهوارهای که دوستان با آن کار میکنند، کل منطقه غرب آسیا و کشورهایی مانند ایران، افغانستان، ترکیه و... را پوشش میدهد و به عبارتی کشورهای دیگر نیز در این منطقه هستند و رصدی که صورت گرفته هم مربوط به این منطقه است.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا بابیان اینکه بیشترین تولید مواد مخدر افغانستان در حاشیه مرز با کشور ماست، گفت: احتمالاً ماهوارهای که اقدام به رصد کرده، گزارشی از کل منطقه که افغانستان هم در آن قرار دارد، داده است و به نظر میرسد که دوستان در جمعبندی موضوع اشتباه کردهاند.
زاهدیان اضافه کرد: در برخی فصول سال، گیاهانی مانند شقایق وحشی رشد میکند که احتمالاً طیفهای نوری آن با توجه به رنگی که شبیه گیاه خشخاش دارد، ماهوارهها را دچار اشتباه کرده است.
وی درباره اینکه آیا پلیس مسئله مزرعه ۷۰ هکتاری را رد میکند، گفت: اینکه ۷۰ هکتار مزرعه خشخاش در کشور باشد، انگار پلیس خواب است، درحالیکه ما اشراف اطلاعاتی خوبی داریم و چنین چیزی صحت ندارد.
زاهدیان درباره اینکه آیا گزارشی در این خصوص به پلیس ارائه شده نیز گفت: چنین چیزی به این شکل ما نداشتیم و گزارش و مستنداتی هم در مورد آن به ما ارائه نشده است.
تحلیل خبر
دامنه پراکندهگویی و سخنان متفاوت و متضاد از فضای مجازی فراتر رفته و این روزها به وزارتخانهها و دستگاههای حاکمیتی نیز سرایت کرده است، بهگونهای که اعتماد و باورهای متزلزلشده را کمکم به سمتوسوی نابودی و محو شدن میکشاند. یک وزیر از کشت وسیع در مزارعی که منشأ تولید مواد مخدر است خبر میدهد و در پی آن مسئول ارشد مرتبط با این موضوع بهطور قاطع سخنان وی را تکذیب میکند که البته مطابق معمول باید منتظر دنباله قضایا و پافشاری هریک بر موضع خود نیز باشیم که مدتها افکار عمومی را به خود مشغول میکند و وقت مردم را به فنا میسپارد و از همه ویرانگر اینکه به اعتماد عمومی صدمات جبرانناپذیری نیز خواهد زد.
این وضعیت ناشی از عدم وجود سخنگو در دستگاههای حاکمیتی و علاقهمندی شدید مسئولان ریزودرشت به طرح مباحث جنجالی و پرسروصداست. البته علاقه به دیدهشدنهای مکرر و دائمی امروزه به یک نوع بیماری خطرناکی مبدل شده که حتی به انواع و اقسام مجریان تلویزیونی، هنرپیشهها و خوانندهها و... نیز سرایت و ذهن و فکر جامعه را مدام بهخود مشغول کرده است و چنانچه در این زمینه چارهاندیشی اساسی صورت نگیرد، بهیقین در آیندهای نهچندان دور معضلات و مشکلات عدیدهای دامنگیر کشور خواهد شد.