شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 26 شهریور 1398 ، 23 : 12

کد خبر : 19036

از 0 نفر 0

هوش مصنوعی می‌تواند مرگ را پیش‌بینی کند!

هوش مصنوعی می‌تواند مرگ را پیش‌بینی  کند!

توانایی هوش مصنوعی در پیش‌بینی تهدیدات علیه سلامتی بدن می‌تواند به‌زودی شرایط تهدیدکننده مرگبار علیه قلب را هم پیش‌بینی کند. به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، محققان دانشگاه «ام.آی.تی» یک سیستم یادگیری...

توانایی هوش مصنوعی در پیش‌بینی تهدیدات علیه سلامتی بدن می‌تواند به‌زودی شرایط تهدیدکننده مرگبار علیه قلب را هم پیش‌بینی کند. به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، محققان دانشگاه «ام.آی.تی» یک سیستم یادگیری ماشین ساخته‌اند که می‌تواند خطر مرگ به دلیل مشکلات قلبی را تخمین بزند. مشکلاتی که باعث کاهش و یا انسداد جریان خون می‌شوند. تمام چیزی که این سیستم نیاز دارد این است که ۱۵ دقیقه از نوار قلب بیمار را بخواند. ازآنجا به بعد خطر مرگ را بر اساس مجموعه ضربان‌های متوالی قلب پیش‌بینی می‌کند. این سیستم «ریسک کاردیو» (RiskCardio) نام دارد و می‌تواند پیش‌بینی کند که شخص طی ۳۰ روز آتی خواهد مرد یا نه؟ البته توانایی پیش‌بینی سیستم از ۳۰ روز هم بیشتر است و می‌تواند تا یک سال بعد را هم پیش‌بینی کند. این رویکرد مبتنی بر این تصور است که تغییرات زیاد در ضربان قلب منجر به بروز خطر بیشتر مرگ خواهد شد. محققان پروژه این سیستم را به نحوی ساخته‌اند که می‌تواند پیشینه بیماری فرد را هم درک کند. درنهایت میانگین نهایی پیش‌بینی مرگ بیمار در هر مجموعه ضربان قلب متوالی بررسی می‌شود. هنوز کارهای زیادی مانده که روی این سیستم انجام شود. ازجمله این کارها می‌توان اصلاح اطلاعات سیستم برای دسترسی به پیشینه قومی و جنسیتی اشاره کرد. اگر «ریسک کاردیو» به خدمات پزشکی راه پیدا کند، می‌تواند برای مراقبت‌های سلامتی بسیار حیاتی باشد.

تحلیل خبر

شتاب توسعه و پیشرفت «دنیای علم» به‌گونه‌ای است که در قرن‌های گذشته، چند دهه می‌گذشت تا بشر ابداع، اختراع و اکتشافی بهت‌آور داشته باشد اینک این فاصله زمانی بسیار کوتاه‌تر شده، به‌طوری‌که در حوزه علوم مختلف، اختراعات، به ‌روز شده است. پس از اختراع برق، تلفن، تلگراف، مورس، فاکس، هواپیما، شکافتن اتم و صدها اختراع و اکتشاف باورنکردنی و اعجاب‌آور، اینک نوبت به کامپیوتر، اینترنت، موبایل و فضای مجازی رسیده و در بین رشته‌های مختلف، «هوش مصنوعی» پرچم‌دار بسیاری از نوآوری‌های پرشگفت شده است. اگر این روند شتاب بگیرد، هوش مصنوعی، در آینده نزدیک، در همه تاروپود زندگی مردم حضور چشمگیر خواهد داشت. تحولات خیره‌کننده در این عرصه به‌گونه‌ای است که هرروز شاهد کاربردهای هوش مصنوعی در علوم پزشکی، علوم نظامی، کسب‌وکار، صنعت، کشاورزی، نقاشی، عکاسی، بازی‌های متنوع، تشخیص چهره، آهنگ‌سازی، اتومبیل‌های خودران، پهپادهای خودمختار، رتبه‌بندی صفحات وب، تشخیص چهره از پشت دیوار و... هستیم.
حال به بررسی خبر فوق بپردازیم:
حتماً تاکنون این جمله را از یک پزشک شنیده‌اید (حداقل در فیلم‌ها!) «بیمار شما تا یکی دو ماه آینده بیشتر زنده نیست!» در اینجا (این خبر) هم چیزی مشابه اتفاق می‌افتد! با این تفاوت که در اینجا به‌جای یک پزشک یک برنامه کامپیوتری (و شاید موبایلی) این هشدار را به شما یا اطرافیانتان می‌دهد! پس قسمت هیجان‌انگیز این خبر تنها حذف عامل انسانی است که در اینجا پزشک است!
به‌طورکلی یکی از ستون‌های اصلی علم هوش مصنوعی بر پایه آموزش دادن به ماشین (کامپیوتر) استوار است‌‌؛ آموزشی که با دادن اطلاعات صحیح به یک برنامه کامپیوتری می‌توان درکی نسبی راجع به یک موضوع را در یک کامپیوتر ایجاد کرد، دقیقاً همانند آموزش‌هایی که یک پزشک در طول دوران دانشگاه می‌بیند! با این تفاوت که این آموزش با سرعت باورنکردنی و در زمان بسیار کمتری اتفاق می‌افتد! طبیعی است که هر چه تعداد تجربیات و اطلاعات یک پزشک بیشتر باشد تشخیص بیماری برای او نیز راحت‌تر و دقیق‌تر است، این امر در مورد یک برنامه کامپیوتر بر پایه هوش مصنوعی نیز صدق می‌کند، هرچقدر اطلاعات دقیق‌تری به برنامه داده شود قدرت تشخیص برنامه نیز بالاتر می‌رود و به دلیل نداشتن خطاهای انسانی دقت بالاتری نسبت به پزشک نیز خواهد داشت. همان‌گونه که در متن خبر آمده است این‌گونه سیستم‌ها با رؤیای حذف پزشک از سیستم تشخیصی، تازه در اول راه است و به دلیل کم بودن اطلاعات بیماران و همچنین نوپا بودن علم هوش مصنوعی هم‌اکنون این نوع سیستم‌ها در مراحل آزمایشی ارائه می‌گردند، اما این روال قطعاً چند دهه آینده با گسترش علم هوش مصنوعی و جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی داده‌های بیماران می‌تواند  تحول عظیمی در علوم مختلف ازجمله علوم پزشکی به وجود آورد.
ما اگر می‌خواهیم در آینده حرفی در دنیا داشته باشیم باید روی هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری وسیعی انجام دهیم تا آثارش در همه ابعاد علوم ازجمله علوم پزشکی، صنایع، کارآفرینی، کشاورزی، نظامی و غیره را مشاهده کنیم و شاهد تحولات چشمگیر در زندگی فردی و اجتماعی مردم و پیشرفت همه‌جانبه کشور باشیم.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها