سخنگوی وزارت خارجه درخصوص برخی اخبار که عمران خان بهعنوان میانجی و پیامی برای ایران و عربستان خواهد بود، گفت: ایران اعلام کرده است چه با میانجی یا بدون میانجی با همسایگان خود گفتگو میکند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر نخستوزیر پاکستان به تهران خبر داد و اظهار داشت: عمران خان در این سفر با مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو میکند.
وی افزود: نخستوزیر پاکستان درباره تحولات منطقهای و بینالمللی با مقامات عالیرتبه کشورمان دیدار، گفتگو و تبادلنظر خواهد داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سفر عمران خان به تهران در چارچوب روابط دیرینه و دوستانه بوده و این دومین سفر نخستوزیر پاکستان به ایران در سال جاری است. وی افزود: در این سفر نخستوزیر پاکستان با رهبر معظم انقلاب اسلامی و رئیسجمهور کشورمان دیدار خواهد داشت و یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک میان عمران خان و آقای روحانی رئیسجمهور برگزار خواهد
شد. سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: بررسی مهمترین مسائل منطقه و آخرین تحولات روابط ایران و پاکستان نیز از محورهای این سفر یک روزه خواهد بود.
وی همچنین درخصوص برخی اخبار که عمران خان نخستوزیر پاکستان بهعنوان میانجی و پیامی برای ایران و عربستان خواهد بود، گفت: تا این لحظه موضوع میانجیگری مطرح نیست، اما آخرین تحولات منطقه و بینالمللی موردبحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
موسوی افزود: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است چه با میانجی یا بدون میانجی با همسایگان خود گفتگو خواهد کرد و اگر سوءتفاهمی وجود دارد برطرف شود، اجازه ندهیم منطقه ما دستخوش تحول اشخاص ثالث شود و کشورهای فرامنطقهای بتواند از این مسئله سوءاستفاده کنند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای گفتگو با کشورهای منطقه، شامل همه کشورهای منطقه بوده و این موضوع از قبل اعلام شده است و ایران از طرحها و ابتکاراتی که در این راستا وجود دارد استقبال میکند و خواستار منطقهای امن و ثبات امنیت در منطقه است و اگر این موضوع مطرح شود، جمهوری اسلامی ایران حرفها را خواهد شنید.
تحلیل خبر
تصمیم مسئولان کشور مبنی بر گفتوگو و مذاکره با طرف عربستانی اقدام مناسبی است. بیشتر کدورتها و عداوتها در سوءتفاهم و برداشتهای نادرست طرفین از یکدیگر نهفته است و اگر در محیطی آرام و با حاکمیت عقل و منطق، دو طرف به سخنان یکدیگر گوش دهند و ابهامات خود را مطرح سازند، چهبسا دشمنیها به دوستی تبدیل شود و بهجای جنگ و تبعات سنگین جانی، مالی و روانی آن، با تعهدات طرفین بخش عدهای از مشکلات فیمابین حلوفصل شود. یقیناً برخی از کشورها منافعشان در این است که کشورهای مسلمان با هم درگیر باشند و مسلمان، مسلمان را بکشد تا هیچوقت مسلمین علیه دشمنان مشترکشان، متحد و یکپارچه نشوند. بدین طریق هم کارخانههای اسلحهسازی آنها به منافع سرشار میرسند، هم شیرهای نفت به نفع آنها میچرخد و هم مسلمانان، سرگرم خودشان خواهند شد و چپاولگران و متجاوزان بینالمللی در امان خواهند ماند. در یکی دو دهه گذشته اگر این همه امکانات و توانمندیها و انرژیهای کشورهای مسلمان که صرف جنگ و نابودی همدیگر شد در مسیر اتحاد و همگرایی آنها قرار میگرفت امروز مجموعه ایران، عراق، عربستان، سوریه، ترکیه، افغانستان و... با قدرتی شکستناپذیر در مسیر علم و صنعت و پیشرفت قرار گرفته بودند و سرنوشت آنها طور دیگری رقم خورده بود. خلاصه اینکه مذاکره و گفتوگو در سطح بینالملل، مخالف ندارد و همه از آن استقبال
میکنند.