معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مدیران موفق، مهندسان، کارشناسان و نیروی انسانی اصلیترین سرمایههای کشور هستند، گفت: باید قدر مدیران کشور را که در جنگ اقتصادی آمریکا مانع از فروپاشی اقتصاد شده و به نحو مطلوب کشور را اداره کردهاند، بدانیم.
ایسنا نوشت: معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مدیران موفق، مهندسان، کارشناسان و نیروی انسانی اصلیترین سرمایههای کشور هستند، گفت: باید قدر مدیران کشور را که در جنگ اقتصادی آمریکا مانع از فروپاشی اقتصاد شده و به نحو مطلوب کشور را اداره کردهاند، بدانیم.
اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاح شرکت صنایع غذایی عالی فرد که در شهرستان فیروزکوه برگزار شد، اظهار داشت: مدیران توانمند و موفق نعمتی برای کشور هستند که باید قدردان آنها باشیم.
معاون اول رئیسجمهور بابیان اینکه مهمترین موضوع برای ادامه مسیر قدرتمند اقتصاد و صنعت کشور حفظ روحیه مدیران است، گفت: متأسفانه عدهای در کشور ما فقط به دنبال تخریب روحیه مردم و مدیران هستند و به هر بهانهای با خواندن آیه یأس بذر ناامیدی را در جامعه میپاشند؛ کسانی که در کارنامه و سوابق فعالیتشان هیچ حرکتی برای پیشرفت کشور دیده نمیشود.
وی ادامه داد: این عده فقط به دنبال چوب گذاشتن لای چرخ دیگران هستند و با نق زدن مداوم در روحیه مدیران خدشه وارد میکنند. وظیفه من این است که در حد توانم از روحیه مدیران صیانت و حمایت کنم.
جهانگیری بابیان اینکه خواست رهبر معظم انقلاب و روسای قوای سهگانه نیز حفظ روحیه مدیران است، گفت: باید کاری کنیم تا مدیران سالم در میدان عمل پایکار بایستند و دغدغهای نداشته باشند.
وی افزود: ممکن است گاهی به دلیل تخلف برخی افراد، فضاسازیهایی علیه مدیران کشور انجام شود که ما نباید اجازه دهیم روحیه مدیران خوب کشور متزلزل شود. البته این به معنای برخورد با متخلفین نیست زیرا فردی که تخلفی انجام داده حتماً باید پاسخگو باشد.
وی با اشاره به بازدیدهای خود از طرحها و واحدهای تولیدی در دماوند و فیروزکوه گفت: یکی از این طرحها که مورد بازدید قرار گرفت مرکز تولید و انجماد اسپرم دام سبک بود که توسط یکی از اساتید بنام دانشگاه تهران راهاندازی شده که کار مهم و بزرگی است و میتواند از طریق اصلاح نژاد در دام سبک کشور، زمینه افزایش تولید را فراهم
کند.
جهانگیری همچنین با اشاره به بازدیدهای خود از دو واحد تولیدی شیوا و عالی فرد افزود: حجم سرمایهگذاری بسیار مناسبی در این دو واحد تولیدی انجامشده و در این دو واحد تولیدی توجه مناسبی به کیفیت، قیمت و رقابت وجود دارد.
وی با اشاره به گزارشهای ارائهشده مبنی بر اینکه این دو واحد تولیدی در ماههای اول فعالیت خود موفق شدهاند محصولاتشان را به استرالیا، چین و کشورهای همسایه صادر کنند، اظهار داشت: این نشان میدهد که تغییر و تحول عمدهای در توانمندی صنعتی کشور به وجود آمده است.
معاون اول رئیسجمهور افزود: هر جا که کار دست بخش خصوصی بوده و مؤلفه تعیینکننده رقابت بوده است، اتفاقات مهمی رخداده است چراکه مدیران واحدهای تولیدی بخش خصوصی بهخوبی میدانند که باید محصولاتی تولید کنند که از کیفیت و قیمت مناسب برخوردار باشد تا بتواند در بازار رقابت کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه تاکنون در بخش خصوصی هیچگونه فعالیتی نداشتهام و با هیچیک از فعالان این بخش نیز سر و سری ندارم، تصریح کرد: باورم این است که کشور برای احیا و توسعه هیچ راهی جز اتکا به بخش خصوصی ندارد و بخش خصوصی باید به معنای واقعی میداندار اقتصاد کشور باشد.
وی با تأکید بر اینکه دولت باید از مشکلات بخش صنعت و تولید کشور بکاهد، گفت: نباید به خاطر موضوعاتی نظیر سرمایه در گردش صنعت ما با مشکل مواجه شود.
جهانگیری بابیان اینکه در هماهنگی با بانک مرکزی تلاش شده تا این مشکل مرتفع شود، گفت: امسال علاوه بر اعتبارات که طبق روال عادی به واحدهای تولید داخلی پرداخت میشود قرار شده تا 100 هزار میلیارد تومان نیز با نظر وزرا به واحدهای پیشران در صنعت اختصاص یابد.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه تکمیل زنجیره تولید در رشتههای مختلف صنعتی باید با جدیت ادامه یابد، اظهار امیدواری کرد بخش خصوصی بیش از گذشته افزایش تولید داشته باشد.
وی در پایان بابیان خدا قوت به مهندسین، کارشناسان و کارگران سه واحد تولیدی که امروز از آنها بازدید کرد، گفت: باید همه تلاش کنیم تا اقتصاد کشور را روزبهروز بهتر از گذشته کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در این مراسم بابیان اینکه باهمت مدیران کشور از گردنه جنگ ظالمانه اقتصادی و تحریمها عبور کردهایم گزارشی از آمار برخی محصولات تولیدی ارائه کرد و گفت: در شش ماه نخست سال جاری دوسوم کالاها در بخشهای مختلف نظیر محصولات فلزی و غیرفلزی، لوازمخانگی، صنایع غذایی و پوشاک با افزایش تولید مواجه بودهاند.
وی افزود: 11 درصد این واحدها به لحاظ تعداد و به لحاظ ارزشافزوده در صنایع غذایی فعال هستند و به لحاظ اشتغال نیز سهم صنایع غذایی 14 درصد است که این نشان میدهد صنایع غذایی با سرمایهگذاری کم میتواند اشتغالزایی مناسب ایجاد کند.
تحلیل خبر
در روانشناسی اجتماعی مبحثی داریم تحت عنوان «اثر جامعه بر فرد از طریق پذیرش، جذب هنجارهای اجتماعی و همنوایی با آنها» و همچنین «اثر فرد بر جامعه از طریق اقناع»، این روزها با توجه به جو حاکم بر جامعه و رواج اتهامات و بدبینیها و عدم اعتماد عمومی، مسئولان ردههای پائینی، میانی و ارشد مجبورند به دو محور فوق متوسل شوند. محور اول اثری است که جامعه بر مسئولان داشته و انتقادات و انتظارات مردم از مسئولان، آنها را بر آن داشته که به خاطر همنوایی با توده مردم، سخنانی را بر زبان جاری کنند که پذیرش همگانی داشته باشد. جذب و جلب هنجارهای اجتماعی برای مسئولان اجتماعی امری الزامآور است و نمیتوانند برخلاف جریان رودخانه، شنا کنند. موقعی که بحث مفاسد اقتصادی در قد و قوارههای ریز تا درشت مطرح میشود، جامعه دنبال پاسخهایی اقناعی است تا از شک و شبهه نجات یابد وگرنه هر اتهامی ولو نادرست، خنثی کردن آن بسیار مشکل میشود. یادمان نمیرود سالهای آغازین پیروزی انقلاب، اگر کسی یا کسانی به مسئولی حتی در رده پایین، اتهاماتی میزدند، هیچکس صحت آن را نمیپذیرفت بلکه همه از او دفاع میکردند چراکه عملکردهای مسئولان، این حمایت و پشتیبانی را میطلبید اما امروز به خاطر مفاسد اعلام شده و تأیید شده، -ولو در حد اکثریت نباشد – خنثی کردن آن کار بسیار سختی است. حال خود مسئولان باید با روشی جامعهپسند، قدرت اثرگذاری اقناعی بر جامعه را داشته باشند تا خوب و بد با هم نسوزند. قدم اول در این روش اقناعی، جدا کردن حساب خود از اطرافیان است و اینکه رسماً و علناً خواهان برخورد با مفاسد از جانب هرکسی، هر گروهی و هر جناحی باشند و هیچ فرقی بین آنها و دیگران قائل نباشند.