یک عضو کمیسیون شوراها معتقد است دولت در اجرایی شدن لایحه در نظر گرفتن مکانی برای برگزاری تجمعات کوتاهی کرده است.
قاسم میرزایی نیکو در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره لزوم ایجاد مکانهای برای بیان اعتراضات و تجمعات مسالمتآمیز، گفت: نمایندگان طرحی را درخصوص ایجاد محلی برای برگزاری تجمعات آماده و به کمیسیون شوراها فرستادند ما هم با توجه به حساسیت موضوع یک کمیته تشکیل و محورهای مختلفش را مورد واکاوی قرار دادیم که پس از بررسی آن را به صحن فرستادیم که اکنون در نوبت رسیدگی است.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس بابیان اینکه معتقدم باید به این طرح اولویت داده میشد اما دوستان طراح توجهی به ضرورتش نداشتند و در صف ماند، عنوان کرد: بر اساس صحبتهایی که در وزارت کشور و کمیسیون ماده ۱۰ صورت گرفت ما لایحهای را آماده و به کمیته سیاسی دولت فرستادیم. کمیته مذکور بررسیهای لازم را انجام دادند و در صحن دولت به تصویب رسید، اما هنگامیکه در صحن دولت این لایحه مصوب شد دیوان عدالت اداری با شکایت یک نفر آن را ملغی کرد. وی یادآور شد: اعتقادم بر این است که دولت در این مورد کوتاهی کرده است و خانم جنیدی میتوانست اعتراض و پیگیری کند و در تجدیدنظر میتوانستند مطالبی را عنوان کنند که این لایحه دوباره به جریان بیفتد.
میرزایی نیکو بابیان اینکه شنیدهام معاونت حقوقی رئیسجمهور در حال پیگیری است و ما هم از سوی مجلس در حال پیگیری هستیم، عنوان کرد: وزارت کشور میتواند این موضوع را مدیریت و مکانهای مشخصی را ایجاد کند تا مردم بتوانند نقدهای خودشان را بهدوراز حاشیه و جنجال بیان کنند.
نماینده مردم دماوند در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر افراد میخواهند درخواست تجمع داشته باشند حتماً احزاب باید جلودار این قضیه باشند، اما متأسفانه هیچگاه این کار تاکنون رخ نداده است. با توجه به شرایط کشور اگر لایحهای در این خصوص به کمیسیون ماده ۱۰ بیاید مخالفتی در موردش صورت نخواهد گرفت.
میرزایی نیکو در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه وجود چنین مکانهایی چه میزان میتواند از بروز آسیبها هنگام اتفاقات جلوگیری کند، گفت: قطعاً وجود چنین محلهایی از آسیبها جلوگیری میکند. اگر این مکانها تعبیه شود تجمعات تابلو دار میشوند، فرهنگ پیدا میکنند، نوع چالشها و اعتراضها کاملاً روشن میشود. ساماندهی باید از یکجایی آغاز شود و معتقدم نتایج بدی در بر نخواهد داشت.
تحلیل خبر
چرا به گفته میرزایی نیکو عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، هیچ حزبی حاضر نیست درخواست برگزاری تجمع دهد؟ با یک نگاه ساده میتوان بهراحتی به علل این انفعال و وادادگی پی برد.
اولاً: در کشور ما احزاب قدرتمندی که در سراسر کشور اعضا و هواداران زیاد داشته باشند، وجود ندارد. احزاب نحیف و ضعیف هم که توانایی برگزاری تجمع و میتینگ ندارند.
ثانیاً: احزاب مستقل که خارج از دولتها و حاکمیت بتوانند خود را نشان دهند و با آمدن و رفتن این دولت و آن دولت، صعود و سقوط نکنند جایگاهی در معادلات سیاسی کشور ندارند.
ثانیاً: همین احزاب نیم بند موجود هم در مواقعی که جامعه و مردم با مسائل خطرناکی مانند ماجرای بنزین مواجه میشوند، میترسند که با فراخوان دادن عمومی برای ابراز اعتراض، نتوانند آن را جمع کنند و بانفوذ عوامل نامعلوم و سوءاستفاده احزاب دیگر، تجمع آرام به خشونت کشیده شود و اصل اعتراض مردم و هواداران آنها، در این سر و صداهای خشونتطلبانه، فراموش شود.
رابعاً: شرایط جامعه به گونهای است که نه بستر تولد احزاب قدرتمند را در خود دارد و نه اعتراضات بهصورت هدفمند و هدایت شده میتواند منجر به نتایج مطلوب و دلخواه مردم و احزاب شود.