سخنگوی سپاه گفت: اگر بخواهیم در مصاف رسانهای با بلوک رسانهای سلطه تصویر واقعی از کشور را ارائه کنیم و سناریوها و القائات رسانهای بیگانگان را خنثیسازیم، بایستی ضمن ارتقای سواد رسانهای جامعه، نسبت به تولید آثار فاخر، تأثیرگذار و با تکنیکها و سبکهای نو مبادرت ورزید.
به گزارش ایسنا به نقل از سپاه نیوز؛ سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه در آئین اختتامیه دومین جشنواره ابوذر در استان فارس با اشاره به اهمیت و ضرورت توجه به موضوع اطلاعرسانی نزد اصحاب رسانه، اظهار کرد: بخش قابلتوجهی از جامعه امروزی ما را جوانان و نسلی تشکیل میدهند که تحلیل و شناخت دقیقی از دوران گذشته ندارند و رسانههای معاند هم از این موضوع نهایت را برای وارونه نمایی واقعیات و القای دروغ با بهرهگیری از فضای رسانه میکنند.سردار شریف القای ناکارآمدی انقلاب و نظام دینی را از راهبردهای دشمن در ناامید کردن مردم از آینده دانست و اظهار کرد: دشمنان با تولیدات رسانهای درصدد به نمایش گذاشتن سیمایی برجسته و فاخر از رژیم منحوس شاهنشاهی هستند و تولیدات رسانهای بیبیسی در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب را میتوان مصداق بارز این مهم دانست. وی افزود: امروز صاحبان بزرگ رسانه در دنیا آمریکاییها، صهیونیسم و سعودیها هستند و از بستر تولیدات رسانهای بهمنظور ارائه تصویر غیرواقعی از انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی استفاده میکنند.
مسئول روابط عمومی کل سپاه بابیان اینکه غالب جمعیت ۸۰ میلیونی کشور، دوران انقلاب و رژیم گذشته و مبارزه بیامان ملت ایران و روحانیت معظم برای رهایی از جنایات و سلطه شیطانی نظام وابسته شاهنشاهی را ندیدهاند، گفت: آگاهی بخشی و انتقال حقایق و واقعیات تلخ و حقارت بار ناشی از سیاستها و عملکرد پهلوی اول و دوم و عمق وابستگی آنها به انگلیس و امریکا با شیوههای هنرمندانه و مؤثر، ازجمله نقشآفرینیهای اصحاب رسانه است که میتواند مانع انقطاع نسلی در جامعه شود.
سردار شریف با اشاره به سرمایهگذاری رسانههای معاند و بیگانه در دورنگه داشتن نسل جوان از اندیشه و تفکر نسبت به جنایات و خیانتهای رژیم پهلوی و تصویرسازی وارونه و غلط از آن دوران سیاه، اظهار کرد: آنها در پی این هستند با آدرسهای غلط و تحریف تاریخ، نسل جوان را از جریان و روند انقلاب پشیمان کنند و بگویند در چهل سال گذشته نظام دینی فاقد کارایی و کارآمدی بوده است. وی بابیان اینکه ملت ایران با ۳۵ میلیون جمعیت در 22 بهمن 57، از سلطه نظام پلید شاهنشاهی و آمریکا نجات یافت و با نگاه واقعبینانه و منصفانه موقعیت امروز ایران نسبت به گذشته کاملاً روشن است، گفت: اگر بخواهیم در مصاف رسانهای با بلوک رسانهای سلطه تصویر واقعی از کشور را ارائه کنیم و سناریوها و القائات رسانهای بیگانگان را خنثیسازیم، بایستی ضمن ارتقای سواد رسانهای جامعه، نسبت به تولید آثار فاخر، تأثیرگذار و با تکنیکها و سبکهای نو مبادرت ورزید.
سخنگوی سپاه ورود عالمانه، مؤثر و مسئولانه رسانه در بزنگاههای حساس برای آگاهی بخشی بر افکار عمومی را در زمره مهمترین انتظارات از اصحاب رسانه دانست و گفت: تجربه تاریخی گواهی میدهد هرگاه رسانه توانسته است در رویداد و حادثه بهموقع اقدام نماید و از بروز شایعه و رواج اخبار کذب و وارونه برای تشویش افکار عمومی جلوگیری کند، این اطلاعرسانی دقیق و درست، موجبات آرامش مردم را فراهم ساخته است.
وی با ذکر مثالهایی چون رفتار رسانهای در عرصه رخدادهای پس از انتخابات و فتنه ۸۸ و نیز ماجرای طرح مدیریت سوخت در آبان ماه سال جاری و بازخوانی سناریوسازیهای رسانههای بیگانه باهدف ایجاد بلوا و آشوب در کشور، خاطرنشان کرد: بهرغم هدفگذاری دشمن برای سوءاستفاده از این ماجرا و موجسواری برای فتنهانگیزی در جامعه، بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در درس خارج فقه منجر به فروکش کردن اعتراضات شد و مردم معترض صف خود را از آشوبگران جدا کردند؛ همچنین رسانههای داخلی نیز با اقدامات و تولیدات خبری رسانهای درست و تأثیرگذار نقش خوبی در خنثیسازی و بیاثر کردن توطئه دشمنان ایفا کردند.
مسئول روابط عمومی کل سپاه بابیان اینکه اگر میخواهیم با استراتژی دشمن برای وارونه نمایی دستاوردها و ثمرات انقلاب و نظام اسلامی ایران مقابله کنیم باید افتخارات جمهوری اسلامی که متعلق به همه مردم است، بازگو شوند، گفت: امروز به فضل الهی در شرایط بسیار مطلوبی به سر میبریم و دشمن قادر نیست کوچکترین حرکتی علیه ما انجام دهد.
سردار شریف سواد رسانهای و اطلاعرسانی به هنگام و دقیق را عاملی که منجر به بهبود شرایط جامعه و افزایش دانش عمومی آحاد مختلف مردم میشود توصیف و تصریح کرد: از سوی دیگر عدم توجه به سواد رسانهای موجب فراهم شدن فضا برای فعالیت گسترده رسانههای معاند و تصویرسازی غیرواقعی آنها از جامعه ما شده است. گفتنی است؛ در پایان این مراسم، از برگزیدگان دومین جشنواره استانی رسانهای ابوذر در استان فارس تقدیر شد.
تحلیل خبر
سواد رسانهای نهایتاً منجر به «دانایی» میشود، دانایی بهتنهایی برای موضعگیری علیه رسانههای بیگانه، کافی نیست. اگر فرض کنیم که همه مطالب رسانههای بیگانه، غلط است و مردم هم این موضوع را قبول کنند دوباره نگاهی به درون کشور بیندازند و وضعیت زندگی و معیشت خود را بینند، آنگاه چه قضاوتی میکنند؟ سواد رسانهای، نهتنها خوب است بلکه خیلی هم خوب است اما بهشرط اینکه نگاه به درون، اقناعکننده و رضایتبخش باشد. از طرف دیگر به موازاتی که مردم «داناتر» میشوند، مو را از ماست بیرون میکشند و بهشدت کنجکاوتر شده و میخواهند از پشت پرده همه مسائل، آگاه شوند که این حق طبیعی و اولیه آنهاست حال اگر سواد رسانهای مردم افزایش یابد (که باید افزایش یابد) به همان اندازه که رسانههای بیگانه نمیتوانند مردم را زود فریب دهند، سخنان داخل کشور هم به سادگی و به راحتی برای آنها قابلهضم و پذیرش نخواهد بود و به هر دو طرف با نگاه ژرف و تحلیلی مینگرند. به نظر میرسد همزمان که باید سواد رسانهای مردم را افزایش داد، فراهم کردن امکانات معقول زندگی هم برای آنان، امری ضروری است تا با «نگاه انضمامی» برتر بودن جلوههای داخلی را بر نمایش معکوس خارجی باور کنند. زمانی که مردم گفتههای رسانههای خارجی و داخلی را مقایسه میکنند باید به این نتیجه برسند که در اطلاعرسانی رسانههای داخلی، صداقت، مردمداری، راستی، امانتداری، حقیقتگرایی و همدردی با آنها بهوفور موج میزند. سواد رسانهای میخواهد مردم را از «سطح» رویدادها به «عمق» برساند و مهارت تمیز انواع رسانهها و تشخیص درست آنها را به مردم بدهد. در اینجا «سطح زندگی» با «سطح دانایی» پیوند میخورد و نتایجی را تولید میکند که منشأ بسیاری از تحولات اجتماعی خواهد بود.