یک رسانه غربی از احتمال رونمایی پیشرفتهترین زیردریایی هستهای جهان از سوی روسیه در روزهای آتی خبر داده و عنوان داشته که این زیردریایی میتواند بهعنوان هدیه کریسمس روسیه به آمریکا تلقی شود. به گزارش خبرگزاری مهر، اسپوتنیک به نقل از نشنال اینترست در این رابطه مینویسد: زیردریایی هستهای روسیه به نام «نووسیبیرسک» از پروژه «یاسین» میتواند دشمن درجهیک نیرویی دریایی آمریکا باشد. مرکز تحلیلی نیروی دریایی در امور تسلیحات روسیه اطلاع داد که زیردریایی جدید را شاید بتوان شایستهترین زیردریایی هستهای نامید. زیردریایی نووسیبیرسک، سومین زیردریایی مدل یاسین در کارخانه کشتیسازی سوماش در نزدیکی دریای سفید ساخته میشود. این زیردریایی طوری طراحی شده است که قابلیت پرتاب موشکهای متعارف یا هستهای تا مسافت سه هزار مایلی را داشته باشد و علاوه بر آن بتواند با زیردریاییهای دیگر، کشتیهای روی آب و اهداف زمینی مبارزه کند. زیردریایی کلاس یاسین پروژه ۸۸۵ یک کلاس از زیردریایی روسی است که طول آن ۱۲۰ متر است. پروژه یاسِین جدیدترین زیردریایی تهاجمی هستهای متعلق به نیروی دریایی روسیه است. در حال حاضر حداقل شش فروند از این زیردریایی برای ورود به روند ساخت خود برنامهریزی شدهاند.
تحلیل خبر
چرا روسیه به آمریکا به مناسبت کریسمس، زیردریایی هستهای هدیه میدهد؟ تحلیل این خبر از نگاههای چندوجهی، جالب و منتج به نتایجی میشود که پشت پردهها را آشکار و به کشف باطن این کشورها کمک میکند. اولاً روسیه و آمریکا در ظاهر، نقطه مقابل یکدیگرند و انتظار نمیرفت که پیشرفتهترین سلاح روز خود را به یکدیگر هدیه دهند چراکه زمینهای ایجاد میشود تا رقیب با شناخت نحوه ساخت و سازوکار آن، به فکر ساخت سلاحی پیچیدهتر و مدرنتر برآید.
درست است که بهمرورزمان به طرق مختلف طرفین در جریان جزئیات اختراعات یکدیگر قرار خواهند گرفت ولی «شیوه هدیه» این واکنش را همچون کاتالیزور، تسریع میبخشد و از طرف دیگر، برای آنها دقیقهها، ساعتها و روزهایی که دیرتر این راز برای رقیب، فاش شود، مهم است. ثانیاً کریسمس که جلوهای از دین مسیح است یادآور صلح و دوستی و آشتی ملتهاست و با هدیه جنگافراز هستهای منافات دارد. اگر مناسبت این هدیه با موضوعیت «جنگ» همانند سالروز بمباران اتمی ناکازاکی و هیروشیما بود مقداری سازگارتر مینمایاند اما با کریسمس و تولد عیسی مسیح و مناسبتهای مشابه آن اصلاً سازگار نیست بلکه متضاد است.
نکته سوم اینکه زبان ابرقدرتها زبان جنگ و نظامیگری است و حتی در شادترین مناسبتهای مقدس مردم جهان، با ناز و تبختر و نمایش سلاح کشتارجمعی انسانها، برتری خود را نشان میدهند. سوسیالیسم و لیبرالیسم هم در این زمینه اهداف مشابهی را دنبال میکنند. با این بازی حکومتها در سطح جهان، زندگی انسانها هرلحظه درخطر جنگ و نابودی است. کاری که امروز انسانها با یکدیگر میکنند حیوانات درنده با درصد بسیار کمتری انجام میدهند. زندگی امروز بشر، بر چند راهی باخت قرار دارد؛ آلایندههای اتمی، پسماندهای صنعتی در آبهای آزاد، آلودگی هوا و آب و غذا، گازهای گلخانهای عظیم جهانی، مسابقه تسلیحاتی، استثمار، استعمار و استحمار مردم، صداهای جدید فراعنه و کاهنان و... خطرات متعددی است که زندگی مردم جهان را بهشدت تهدید میکند و نشانههایی از جنگ جهانی سوم اما به شیوهای جدید را
خبر میدهد.