شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 2 بهمن 1398 ، 57 : 17

کد خبر : 19114

از 0 نفر 0

فرانسه ۱۴ رآکتور هسته‌ای را تا سال ۲۰۳۵ میلادی تعطیل می‌کند

فرانسه ۱۴ رآکتور هسته‌ای  را تا سال ۲۰۳۵ میلادی تعطیل می‌کند

تهران- ایرنا- دولت فرانسه درحالی‌که چندی پیش‌بر اساس اسناد منتشر شده توسط روزنامه لوموند اعلام کرده بود،...

تهران- ایرنا- دولت فرانسه درحالی‌که چندی پیش‌بر اساس اسناد منتشر شده توسط روزنامه لوموند اعلام کرده بود، ده‌ها میلیارد یورو برای ساخت شش رآکتور هسته‌ای نسل پیشرفته در این کشور هزینه خواهد کرد، از تعطیلی ۱۴ رآکتور هسته‌ای فعال تا سال ۲۰۳۵ میلادی خبر داده است.
روزنامه لوموند ۱۹ آبان امسال (۱۰ نوامبر) اسنادی منتشر کرد که بر اساس آن نشان می‌داد فرانسه قصد دارد برای تولید برق، ۴۶ میلیارد یورو در ساخت ۶ راکتور هسته‌ای نسل پیشرفته در این کشور هزینه کند.
طبق برآوردهای شرکت برق این کشور که در سندی محرمانه در پایان ماه ژوئیه ۲۰۱۹ میلادی (تیرماه) به هیئت‌مدیره این شرکت ارائه‌شده، ساخت هر رآکتور هسته‌ای پیشرفته مدل «ایی. پی.آر - EPR» بر اساس نوع ساخت به‌صورت دوتایی به حدود ۲۰ سال زمان نیاز دارد؛ ضمن آنکه دستکم ۷.۵ تا ۷.۸ میلیارد یورو هزینه می‌برد که بیش از ۲ برابر قیمت اولیه راکتور هسته‌ای نسل سومی «فلمان ویل - Flamanville» است.
به گزارش تارنمای شبکه تلویزیونی «ب.اف.ام» فرانسه، تعطیلی رآکتورهای هسته‌ای این کشور با توقف فعالیت ۲ رآکتور در سایت هسته‌ای «فسن هیم» در نیمه نخست سال میلادی جاری آغاز می‌شود.
بر اساس این گزارش، تعطیلی دیگر رآکتورها نیز به‌تدریج و در فاصله زمانی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۵ میلادی انجام خواهد شد.
اکنون در اتحادیه اروپا  ۱۲۷ رآکتور هسته‌ای فعال وجود دارد که فرانسه با ۵۸ رآکتور در صدر است. سه‌چهارم انرژی برق فرانسه توسط ۵۸ رآکتور هسته‌ای در نیروگاه‌های این کشور تولید می‌شود. به گزارش این شبکه تلویزیونی فرانسه، پروژه دولت که برای مشاوره عمومی تا ۱۹ فوریه ۲۰۲۰ (۳۰ بهمن) در اینترنت ارائه‌شده، اینک در چندین نهاد ازجمله شورای عالی انرژی فرانسه موردبحث و تبادل‌نظر قرار خواهد گرفت. شرکت برق فرانسه به دولت این کشور پیشنهاد داده درخصوص تعطیلی یک جفت رآکتور در ۶ نیروگاه به دلیل قدیمی بودن این رآکتورهای ۹۰۰ مگاواتی، تحقیقات لازم را به عمل آورد.
 اکنون همه این سایت‌های هسته‌ای دارای چهار یا چند راکتور هستند که خاموشی دو رآکتور از این تعداد، منجر به تعطیلی نیروگاه‌های هسته‌ای نخواهد شد.
فرانسه با ۱۹ نیروگاه و ۵۸ رآکتور هسته‌ای، به‌عنوان هسته‌ای‌ترین نقطه در کره زمین شناخته می‌شود و به تأیید کارشناسان، وقوع سوانح خطرناک و غیرمنتظره در نیروگاه و راکتورهای هسته‌ای، می‌تواند یک فاجعه بزرگ انسانی را در این کشور رقم بزند.
«الیزابت بورن» وزیر محیط‌زیست فرانسه روز دوشنبه (۳۰ دی) خبر داد که دولت یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یوروی اضافی دیگر به بخش تولید «بیوگاز» اختصاص داده و ظرفیت توان انرژی بادی از طریق دریا (بادی دریایی) را تقریباً» ۴۰ درصد افزایش خواهد داد.
انرژی کاملاً سبز یا بیوگاز یک منبع انرژی ارزشمند تجدید شدنی است. نیروگاه‌های بادی دریایی نیز یکی از منابع مهم تولید انرژی تجدید پذیر و پاک محسوب می‌شود.
دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت حدود ۷۰ میلیون نفری فرانسه در نزدیکی نیروگاه‌های هسته‌ای زندگی می‌کنند که در معرض خطرات جدی ناشی از تشعشعات مواد رادیواکتیو قرار دارند.
تیرماه امسال، یک سازمان مدافع محیط‌زیست، نقشه محل‌های زباله‌های هسته‌ای در سراسر فرانسه را منتشر کرد تا به شهروندان هشدار دهد تا چه حد به این مناطق نزدیک هستند.
«گرین پیس (Green Peace) - صلح سبز» که یک سازمان غیردولتی مدافع محیط‌زیست است در این نقشه‌ها به‌وضوح به مکان‌های دفن زباله‌های هسته‌ای فرانسه اشاره‌کرده و به شهروندان فرانسوی که در نزدیکی این مکان‌ها و نیروگاه‌های هسته‌ای سکونت دارند نسبت به خطرات ناشی از تشعشعات مواد رادیواکتیو هشدار داده است.
فرانسه بزرگترین سهم از انرژی برق مصرفی خود را با کمک انرژی هسته‌ای تأمین می‌کند و از قدیمی‌ترین سرمایه‌گذاران در این زمینه است. ۷۶ درصد برق این کشور از انرژی هسته‌ای تأمین می‌شود.

تحلیل خبر

انسان‌ها از ابتدای پیدایش تاکنون برای تولید حرارت، انرژی گرمایشی و نور و روشنایی از عناصر و امکانات متفاوت استفاده کرده‌اند. از زمان کشف آتش و سوزاندن شاخه‌ها و تنه‌های درختان تا کشف زغال‌سنگ، نفت، گاز، بنزین و اختراع برق، سپس شکافتن اتم و ظهور انرژی هسته‌ای، مراحل مختلفی سپری شده. بااینکه هر مرحله نسبت به مرحله قبل گویای رشد و پیشرفت بشر بوده و به امکانات مدرن‌تری دست‌یافته است اما به‌موازات این پیشرفت‌ها با خطرات زیست‌محیطی و آلودگی‌های ناشی از تشعشعات مواجه شده و انواع بیماری‌ها ازجمله انواع سرطان‌ها نیز پیوست این پیشرفت‌ها بوده است. انسان‌های اولیه اگر خیلی ساده با چند هیزم خود را گرم می‌کردند و غذا و نان طبخ می‌نمودند اما ضرری متوجه سلامت آنها نمی‌شد؛ لذا هوا، آب، خاک و محیط اطراف آنها، پاک و سالم و نشاط‌آور بود اما هر چه از این عناصر سنتی گرمایشی و مولد نور و روشنایی فاصله گرفتند، پنجه‌های وحشتناک آلودگی‌ها در سراسر کره زمین، گریبان آنها را گرفت. اگر امروز فرانسه به همین دلایل و ترس از خطرات تشعشعات راکتورهای هسته‌ای مصمم شده که 14 راکتور خود را تعطیل کند چون کارشناسان قویاً هشدار داده‌اند که هرگونه خطر نشت یا انفجار در نیروگاه‌ها و راکتورهای هسته‌ای‌اش، می‌تواند به بزرگترین فاجعه انسانی تبدیل شود. فرانسه که با حدود 69 میلیون جمعیت دومین کشور پرجمعیت اتحادیه اروپاست در صورت انفجار راکتورهایش بیش از دو میلیون نفر به‌طور مستقیم و چند برابر آن به‌صورت غیرمستقیم رو به نابودی خواهند رفت لذا ترجیح داده است که به‌جای انرژی هسته‌ای برای تولید برق از انرژی کاملاً سبز (بیوگاز) از طریق ساخت نیروگاه‌های بادی دریایی که مولد انرژی تجدیدپذیر و پاک است استفاده کند. به‌هرحال هر چه زمان می‌گذرد بشر بیشتر متوجه می‌شود که حفظ سلامتی و شادابی و نشاطش از همه‌چیز مهمتر است و باید به سمت انرژی پاک و بی‌ضرر
رود.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها