شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 7 مهر 1399 ، 53 : 19

کد خبر : 21593

از 0 نفر 0

به بهانه روز ملی ایمنی سالانه هزار نفر در حوادث ناشی از کار در ایران فوت می‌کنند

به بهانه روز ملی ایمنی سالانه هزار نفر در حوادث ناشی  از کار در ایران فوت می‌کنند

یک متخصص بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار با بیان اینکه به طور تقریبی سالانه حدود هزار نفر در اثر حوادث ناشی از کار در ایران فوت می‌کنند، گفت: کاربرد دانش ایمنی در مدیریت و مهندسی فضای زندگی و کار سبب پیشگیری و کاهش حوادث می‌شود.+ تحلیل خبر

یک متخصص بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار با بیان اینکه به طور تقریبی سالانه حدود هزار نفر در اثر حوادث ناشی از کار در ایران فوت می‌کنند، گفت: کاربرد دانش ایمنی در مدیریت و مهندسی فضای زندگی و کار سبب پیشگیری و کاهش حوادث می‌شود.
مصطفی پویاکیان عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بیست سال پیش در سال ۱۳۷۹ روز ۷ مهرماه به نام روز ملی ایمنی و آتش‌نشانی نامگذاری شد، عنوان کرد: نامگذاری این روز به منظور پاسداشت شهادت جمعی از آتش‌نشانان برای مهار آتش‌سوزی پالایشگاه آبادان در ابتدای شروع جنگ تحمیلی و با هدف ترویج ایمنی و پیشگیری از حوادث بوده است.
وی با بیان اینکه هر ساله حوادث زیادی در کشور روی داده و سبب مرگ، جراحت و معلولیت افراد زیادی می‌شود، اظهار کرد: علاوه بر این از دست رفتن تجهیزات، ساختمان‌ها، مواد و محصولات خسارات مادی زیادی نیز بر جامعه وارد می‌کند.
پویاکیان با بیان اینکه کشور ما از جمله کشورهایی است که به دلیل نرخ بالای حوادث شغلی، ترافیکی، خانگی و صنعتی نیازمند بهره‌مندی هرچه بیشتر از دانش ایمنی است، با اشاره به تاریخچه ورود این رشته به کشور، تصریح کرد: دانش ایمنی در دنیا به عنوان یک دانش رسمی و دانشگاهی از اوایل قرن بیستم شکل گرفت و همزمان با پیشرفت تکنولوژی و صنایع توسعه پیدا کرد.
وی ادامه داد: همچنین ورود رسمی دانش ایمنی به ایران با راه‌اندازی رشته بهداشت صنعتی در سال ۱۳۵۱ و تأسیس مدرسه عالی حفاظت و بهداشت کار در ایران که اکنون هر دو جزئی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند، روی داد. در همین راستا دانش‌آموختگان این مراکز در رشته‌های مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار و نیز کاردان فنی صنایع در طول سالیان گذشته نقش مهمی در ایمن‌سازی محیط کار و زندگی در برهه‌های تاریخی کشور مانند جنگ تحمیلی ایفا کرده‌اند.

تحلیل خبر

یکی از معضلات بسیار خطرناک و آسیب‌زا که جامعه ما با آن مواجه است، نبود و یا کمبود سواد و فرهنگ ایمنی است، چراکه شمار بالایی از هم‌وطنان ما هرروزه به‌خاطر ندانستن و یا عدم رعایت نکات و اصول ایمنی جان خود را از دست می‌دهند و همچنین نابودی سرمایه‌های قابل‌توجه مادی و معنوی را در سطح کشور رقم می‌زنند.
چه بسیار از آشپزخانه‌ها در منازل، با وجود یک کپسول آتش‌نشانی می‌توانستند از آتش‌سوزی مهیب در امان بمانند و چه تعداد از افرادی که نصب یک ترمز ساده و ارزان ویژه پله‌ها، از مرگ دردناک و تلخ آنان جلوگیری می‌کرد.
بدون تردید چنانچه سازمان‌های آتش‌نشانی اقدام به آموزش نکات ایمنی به واحدهای مسکونی، تجاری، اداری و ... می‌کردند، هم از حجم کارهای سنگینی که به‌دوش می‌کشند، کاسته و هم هزینه‌کردها در این زمینه کم می‌شد و بسیاری از سرمایه‌های اجتماعی، مالی و ... را از دست نمی‌دادیم.
همان‌گونه که ارتقای سطح سواد بهداشتی می‌تواند، میزان سلامتی جامعه را افزایش دهد، به همان نسبت ارائه دانش ایمنی نیز می‌تواند از حوادث ناگوار و غیرقابل‌جبران بکاهد و به اماکن مختلف ایمنی و آسودگی اهدا کند.
ای کاش رسانه‌ها به‌ویژه رسانه ملی ما در این زمینه کم‌کاری را کنار می‌گذاشتند و با آموزش‌های لازم، خانه‌ها و اداره‌ها و فروشگاه‌ها و تعمیرگاه‌ها و ... را ایمنی می‌بخشیدند و از اثرگذاری‌های معجزه‌آسای این کار لذت می‌بردند و احساس انجام تکلیف و عمل به رسالت خود، به آن‌ها آرامش درونی هدیه می‌داد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها