عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، گفت: به عنوان دبیر کمیسیون اقتصادی به شما میگویم که نظر مجلس نسبت به لوایح اقتصادی دولت کاملاً مثبت است اما برخی از این لوایح کاربردی نیستند و تأثیری بر مشکلات مردم ندارند.
سید غنی نظری خانقاه نماینده خلخال و کوثر و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص لوایح اقتصادی دولت و صحبتهای معاون پارلمانی رئیسجمهور در خصوص ۲۵ لایحهای که به مجلس فرستاده شده اما رسیدگی نمیشود، گفت: همه لوایح دولت اکنون مطرح و در حال رسیدگی هستند، در اکثریت موارد هم نظر مجلس نسبت به لوایح اقتصادی دولت کاملاً مثبت است، من به عنوان دبیر کمیسیون اقتصادی کاملاً موافق لوایح اقتصادی دولت هستم اما دولت پیگیر لوایح اقتصادی مهم نیست و فقط میخواهد ما را سرگرم کند.
وی ادامه داد: برخی از این لوایحی که به مجلس فرستادهاند بسیار کماهمیت است به عنوان مثال لایحه همکاری آزمایشگاهی بین ایران و هند یا لایحه همکاری در حوزه حملونقل بین ایران و سوئیس، خب اینها اگرچه از نظر حقوقی لایحه هستند، اما در واقع تأثیر و فایدهای برای شرایط کنونی کشور ندارند. اکنون لایحه حملونقل میان ایران و سوئیس چه میزان از مشکلات کشور را میتواند برطرف کند؟ یا اینکه چه مشکلاتی از کشاورزی ما با لایحه همکاری با صربستان حل میشود؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سؤال که لوایحی مانند اصلاح قانون پولی و بانکی، لایحه مالیات بر درآمد، لایحه اصلاح بخش تعاون و مواردی از این دست هم وجود دارد، بیان داشت: لایحه قانون چک هفته گذشته در کمیسیون مطرح شد و با نظر مساعد و مثبت کمیسیون به صحن رفت، بحث لایحه اصلاح قانون پولی و بانکی نیز اکنون در کمیسیون مطرح است، همچنین لایحه مالیات بر ارزشافزوده و لایحه مالیات بر درآمدهای اتفاقی و مجموعه درآمدها علیالخصوص مالیات بر عایدی بر سرمایه را اکنون مقداری دولت پیگیر است و مقداری هم ما در تلاش هستیم که برای تعریف پایههای مالیاتی جدید برای افزایش درآمدهای دولت، به یک لایحه خوبی برسیم.
وی افزود: همچنین بحث اصلاح قانون بانکداری که اکنون بانکداری ما در اسم بدون ربا است اما متأسفانه سراسر ربا شده است، حتماً باید اصلاح شود و به دنبال آن هستیم، بحث بودجه شرکتهای دولتی را هم در برنامه داریم.
نظری خانقاه در ادامه اظهار داشت: ببینید من قبلاً هم گفتم ما با هم دشمن نیستیم همه ما برای جمهوری اسلامی و این مردم کار میکنیم اما هر کدام وظایف مشخصی داریم، من به عنوان نماینده اجازه نمیدهم که دولت در کار ما دخالت کند اما در عین حال معتقد هستم جدای از مسائل سیاسی، در خصوص موضوعات اقتصادی باید همکاری میان ما و دولت ۱۰۰ درصد باشد.
وی گفت: من در اخطار قانون اساسی گفتم که رئیسجمهور به مجلس بیاید، چرا میترسد و به مجلس نمیآید؟ چرا توییت عدهای از نمایندهها را به کل نمایندهها تعمیم میدهد؟ بنای مجلس کار و تصمیمگیری براساس نظر عقلا است.
تحلیل خبر
چه کسانی پاسخگوی دنیا و آخرت مردم هستند؟
بعضی حرف ها این قدر تکراری شده که انسان رغبت مطرح کردن آن را ندارد ولی با همه تکراری بودن، آنچه باعث می شود ذهن انسان را مشغول خود کند، زندگی روزمره ماست که شدیدا به این حرف های تکراری گره خورده است. گرچه اینها سرنوشت مشابهی دارند و هیچکدام دردی از دردهای جامعه را علاج نمی کنند ولی چه باید کرد؟ با اینها باید زیست. یکی از این مسائل، مسئله بانک و بانکداری است. از اول انقلاب تاکنون همیشه گفته شده که باید به سمت بانکداری اسلامی برویم ولی متأسفانه با گذشت هر سال، بیشتر صدای اعتراض مراجع تقلید، مسئولان و متخصصان علم اقتصاد بالا می رود که این اقتصاد و بانکداری، نه اسلامی است و نه علمی. همه از اینکه معاملات بانکی، ربا است ناراحتند ولی هیچکس پیدا نمی شود که بگوید چه کار باید کرد؟ اگر این نظام بانکی، ربوی است چرا پس از 40سال، نظام بانکداری اسلامی را نشان نمی دهید؟ قبل از انقلاب،
میگفتید چون حکومت به دست انسان های متدین نیست، توان تغییر نظام بانکی ربوی را نداریم، امروز که کشور به دست غیرمسلمانان نیست چرا اقدام نمی کنند؟ اگر طبق نظر مراجع تقلید معاملات بانکی ربوی است و 40سال است که مردم با این نظام بانکی کار می کنند پس همه مردم کشور گناهکارند و آتش جهنم در انتظار آنهاست! مگر خداوند در قرآن نمی فرماید هر کس اهل ریا باشد با خدا و رسول وارد جنگ شده، پس چه کسانی باید در استمرار ربا که جنگ با خدا و رسول است، پاسخگوی دنیا و آخرت مردم باشند؟