دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه اینستاگرام خود نوشت: جنگ و مذاکره با کشوری که درحال افول است، هر دو اشتباه است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن رضایی در اینستاگرام با انتشار عکسی از اجتماع معترضان به نتایج انتخابات آمریکا در واشنگتن نوشت: این تصویری از تجمّع وسیعِ طرفداران ترامپ در واشنگتن و اعتراض به تقلب در انتخابات آمریکاست. افول آمریکا مدتهاست که آغاز شده است. اگر سیاستمداران ایران محاسبات خود را درباره آمریکا دقیق نکنند فرصتها را از دست میدهند. جنگ و مذاکره با کشوری که درحال افول است، هر دو اشتباه است.
وی افزود: بهترین سیاست پرش از روی دیوار آمریکاست. برای پرش باید اقتصاد را قوی کنیم. با قوی شدن تولید و اقتصاد ملی خواهیم توانست تحریمهای اقتصادی آمریکا را دور بزنیم و خنثی کنیم.
رضایی ادامه داد: همانهایی که ۲۰ سال پیش از بهشت رؤیایی لیبرال دموکراسی حرف میزدند امروز از پایان لیبرالیسم سخن میگویند و دهههای آینده سالهای بحرانهای بزرگ در اروپا و غرب خواهد بود. ما نیز اگر بخواهیم در برابر افول آمریکا جهش پیدا کنیم باید در همه زمینهها قوی بشویم.
تحلیل خبر
نگاه واقعی یا نگاه کاذب به دیگران
همه انسان ها در سراسر کره زمین مایلند که ظلم و ستم و استبداد و استعمار تحت هر نامی نابود گردد. امروز بسیاری از حکومتها در کشورهای مختلف، دشمن عدالت و آزادی و حقوق ملت ها هستند و به نامهای رنگارنگ، خود را برعکس جلوه میدهند. به طریق اولی
ابرقدرتها و قدرتمندان جهانی در راس این پدیده نامیمون هستند اما فهم و تصور ما از نابودی آنها نباید ابتدایی و ساده باشد. آنچه جناب محسن رضایی گفتهاند از جهات مختلف با واقعیات سازگار نیست. اول اینکه فعلا تا امروز، قدرت اقتصادی، علمی، سیاسی و نظامی استعمار آمریکا به اندازهای زیاد است که یک تنه در یکی دو سال گذشته در مقابل اروپا، چین، روسیه و سایر کشورها ایستاده و همه را تهدید به تحریم و مقابله کرده و آنها نیز نتوانسته اند تصمیم مستقلی در برابر آن اتخاذ کنند. ثانیا اگر زمانی آمریکا همانند شوروی سابق متلاشی شود، جایگزین آن یکی از کشورهای اروپایی یا چین یا روسیه و امثالهم خواهد بود نه ما. که آن هم به لحاظ ماهیت هیچ تفاوتی با آمریکا نداشته و نخواهد داشت. ثالثا اگر ایشان، آمریکا را د شمن می داند، اصول اولیه مبارزه به ما می گوید که دشمن را دست کم نگیرید که ضربه بیشتری خواهید خورد. رابعا ما اگر میتوانیم، باید خود را قوی کنیم نه منتظر نابودی دیگران باشیم، با این انتظار هیچ نتیجه ای عاید ما نمی شود. ابتدا باید یک ارزیابی واقعی و درستی از خودمان داشته باشیم و ببینیم نه تنها نسبت به کشورهای دیگر بلکه نسبت به دو سه دهه پیش خود، چقدر پیشرفت اقتصادی، فرهنگی، علمی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی داشته ایم. اگر زمانی بتوانیم در تمامی
شاخصهای توسعه از همه کشورهای جهان جلو بیفتیم آنگاه باید خوشحال باشیم درغیر اینصورت دل بستن به سراب، ما را بر صدر جهان نمی نشاند.