اولین تاکسیهای خودران شرکت کروز 4 سال دیگر فاز آزمایشی خود را در دبی آغاز میکنند، اما استفاده عمومی و بهرهبرداری قطعی از 4 هزار تاکسی خودران به 9 سال دیگر موکول شده است.
دبی (دوبی) قصد دارد تا سال 2030 تمام تاکسیهایش را خودران (بدون راننده) کند.
به گزارش عصرایران به نقل از «سی نت»، شرکت «کروز» متعهد شده برای توسعه ناوگان تاکسیهای خودران به دبی کمک کند. «کروز» یکی از شرکتهای زیرمجموعه و تحت حمایت «جنرال موتورز» آمریکاست.
براساس برنامه دولت دبی، قرار است تا سال 2023 میلادی، 25 درصد از کل رفت و آمدها در این شهر، از طریق وسایل خودران انجام شود.
مقامات دبی میخواهند در سال 2030 بیش از 4 هزار تاکسی روباتیک یا خودران در شهرشان حرکت و کار کند و این تاکسیها از محصولات شرکت کروز خواهند بود. کروز نیز اعلام کرده در دبی از خودران «اورجین» به عنوان مدل آزمایشی و اصلی استفاده خواهد کرد.
براساس این برنامه، دبی اولین منطقه خارج از امریکا خواهد بود که خودروهای خودران کروز در آن استفاده میشود.
شرکت «کروز» خودران «اوریجین» خود را در سال ۲۰۱۹ میلادی رونمایی کرد
شرکت کروز که قرارداد انحصاریش را با مقامات جادهای و حمل و نقل دبی امضا کرده، اولین تاکسیهای خودران دبی را در سال 2023 تست خواهد کرد.
شرایط و جزئیات مالی این قرارداد هنوز منتشر نشده اما ولیعهد دبی آن را اولین قرارداد در این سطح عنوان کرده است.
اولین تاکسیهای خودران شرکت کروز 4 سال دیگر فاز آزمایشی خود در دبی را آغاز خواهند کرد اما زمان استفاده عمومی از این خودرانها و بهرهبرداری قطعی از 4 هزار تاکسی خودران به 9 سال دیگر موکول شده است.
خودران های «اوریجین» شرکت «کروز» در هر سفر ۴ مسافر را جابهجا میکند
شبکه خبری «سیان بی سی» آمریکا نوشت: «شیخ حمدان بن محمد» ولیعهد دبی در بیانیه مطبوعاتی خود درباره این قرارداد گفت: این قرارداد در راستای برنامههای دبی برای کاهش آلودگی و صرفهجویی در هزینههای حمل و نقل از طریق خودرانها تا سال 2030 اجرایی خواهد شد.
کروز از خودروهای اصلی خود، «اوریجین» را به جای «شورلت بولت»های اصلاح شده و الکتریکی در دبی تست خواهد کرد. این شرکت معمولاً در تستهای اولیه خودرانهایش در آمریکا از شورلت بولت الکتریکی استفاده میکند.
خودروهای «اورجین» شرکت کروز موتور ندارند، بسیار بی سر و صدا هستند و انرژی خود را از باتریهای ساخته شده شرکت جنرال موتورز میگیرند. سطح خودرانی این وسایل در سطح 4 و با قابلیت به روز شدن در سطح 5 اعلام شده است.
خودرانی سطح 4 دیگر نیاز به حضور راننده در اتومبیل ندارد. رانندگان در این خودرانها به سادگی میتوانند اجازه دهند خودرو آنها را به مقصد برساند. در صورت نیاز به تعامل راننده، وسیله نقلیه سطح 4 باید بتواند با خیال راحت کنار جاده بایستد تا راننده را سوار کند.
نمای داخلی خودران اوریجین شرکت کروز
سطح 5 خودرانی، سطح فوق پیشرفته فناوری خودران است. در این سطح به هیچگونه تعامل انسانی احتیاج نیست و وسیله نقلیه نیازی به فرمان یا هر نوع تجهیزات هدایتی قدیمی ندارد.
شرکت «کروز» خودروی «اوریجین» را در سال ۲۰۱۹ میلادی رونمایی کرد. اوریجین طوری طراحی شده تا به طور همگانی استفاده شود و در آن هیچ ابزاری برای کنترل خودرو مانند فرمان یا پدال وجود ندارد و میتواند در هر سفر ۴ مسافر را جابهجا کند.
تحلیل خبر
امروز تقریباً همه مردم میدانند که برای یک زندگی راحت، بیدغدغه، آرام، بی سر و صدا، بی دود، پاک، رفاهمند و مطلوب باید «فکر و عقل» را حاکم بر «خشونت و غضب و درگیری» کرد. برای رسیدن به این نقطه دلپذیر، راهی جز پیشرفت و به روز شدن نیست. حال این پیشرفت یا از درون استعدادهای جامعه میجوشد و یا از جوامع دیگر اخذ میشود. هر کشوری یا باید خوش بتواند ابزار و امکانات مدرن و پیشرفته را تولید کند و یا از تولیدات دیگران برای رفاه مردمش بهره ببرد.
اگر کشوری نه توانایی تولید با تکیه بر داشتههای خویش داشته باشد و نه از دستاوردهای دیگران استفاده کند، کشور بدبخت و بیچارهای خواهد بود که در ناداری ها و خلأهای آزاردهنده باید بسوزد و بسازد.
امارت کشوری است که به صورت درونزا به توانمندی تولیدات تکنولوژی مدرن و به روز نرسیده و شاید هیچگاه هم نتواند برسد ولی حداقل از دلارهای نفتیاش خرج کشور خودش میکند تا زمینه بهرهمندی و برخورداری مردمش را از بهترین امکانات روز فراهم
کند. شاید بعضیها بگویند این هنر نیست که یک کشور صرفاً مصرفکننده دستاوردهای مدرن کشورهای دیگر باشد. در پاسخ میگوییم قطعاً بهترین مسیر همان خودجوش و درونزا بودن این تولیدات است و شکی در آن نیست ولی اگر کشوری به این مرحله نرسیده باشد آیا باید همانند دو سه قرن قبل زندگی کند و خود را از همه امکانات و دستاوردهای بشری محروم کرده و به امید نامعلومی، در فقر و فلاکت و نداری روزگار را بگذراند؟
مگر برق توسط ادیسون اختراع نشد آیا کشورهای دیگر گفتند که چون در یک کشور دیگر اختراع رخ داده، ما از برق استفاده نمیکنیم؟ مگر هواپیما، ماشین، تلفن، موبایل و هزاران وسایل که امروز در داخل خانههای ما استفاده میشود مستقیماً یا غیرمستقیم دستاوردهای دیگران نیست؟ باید منطقی و عقلانی و با چشم روشن به جهان اطرافمان بنگریم و خود را از دستاوردهای دیگران در هر سطحی محروم نکنیم.