شنبه 3 آذر 1403 11/23/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

جمعه 10 اردیبهشت 1400 ، 12 : 17

کد خبر : 22838

از 0 نفر 0

گرانی افسارگسیخته‌ قیمت داروهای داخلی و خارجی

گرانی افسارگسیخته‌ قیمت داروهای  داخلی و خارجی

عبدالرضا عزیزی توضیحاتی در رابطه با قیمت داروهای داخلی و خارجی ارائه کرد. این روزها داروهای داخلی در ایران قیمت نجومی پیدا کرده‌اند.+ تحلیل خبر

عبدالرضا عزیزی توضیحاتی در رابطه با قیمت داروهای داخلی و خارجی ارائه کرد. این روزها داروهای داخلی در ایران قیمت نجومی پیدا کرده‌اند.
به گزارش رویداد۲۴ ، مدتی است نرخ داروهای داخلی در کنار داروهای خارجی با افزایش نرخ مواجه شده‌اند. این در حالی است که قشر متوسط و ضعیف جامعه توان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند و دردی بر دردهایشان افزوده شده است.
دکتر عبدالرضا عزیزی، عضو شورای‌عالی نظام پزشکی در مورد نرخ داروها در کشورمان در مقایسه با داروهای خارجی گفت: با توجه به درآمد مردم، نرخ داروها گران است، اما اگر یک فرد خارجی به کشورمان سفر کند، علاوه بر دارو، هتل و غذا و همه چیز برایش ارزان تمام می‌شود. وقتی که رهبری اعلام می‌کنند میزان تورم ۴۸/۱ درصد است، این موضوع نشانگر آن است که جنس‌های بازار به تنهایی گران نمی‌شوند بلکه ارزش پولی کشور نیز بی‌ارزش شده است.
وی تأکید کرد: وقتی همه چیز گران می‌شود، دستمزد کارگر، انرژی، آب، برق و گاز نیز گران می‌شود. طبیعتاً باید نظارتی باشد که نرخ اقلام دارویی به صورت منطقی افزایش پیدا کند، نباید این گونه باشد که هرکس هر قیمتی دلش خواست روی اجناس بگذارد. متأسفانه اکنون با گرانی افسارگسیخته‌ای روبه‌رو هستیم و همه چیز برای افراد کم درآمد گران شده است.
یکی از مواردی که در افزایش بی‌حساب و کتاب قیمت‌ها مثلاً در اقلام دارویی مؤثر است، موضوع نظارت‌هاست، عزیزی در این خصوص تأکید کرد: به نظر می‌رسد فعلاً تمرکزها و نظارت‌ها روی کووید ۱۹ است و مواردی این چنینی مورد غفلت واقع شده، واقعیت این است که اگر نظارت وجود داشته باشد، قیمتی عادلانه روی اقلام گذاشته می‌شود و نهایتاً به مردم عرضه می‌شود.
اثرات طرح تحول سلامت
عضو شورای‌عالی نظام پزشکی در بخش دیگری از گفت‌وگو در مورد عملکرد دولت در حوزه طرح تحول سلامت و اثرات آن ابراز کرد: طرح تحول سلامت بسیار عالی بود و واقعیت این است که اگر آن نبود شاید بیچاره می‌شدیم، به عنوان مثال در پی این طرح بود که بیمارستان هاشمی رفسنجانی را در شهرستان شیروان با مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان بهره‌برداری کردیم، این در حالی است که با ارزش پول کنونی باید ۳۰۰ یا ۴۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه می‌کردیم.
وی در ادامه تعریفات مثبت از طرح تحول سلامت ابراز کرد: درحال‌حاضر به برکت این طرح بیمارستان هاشمی رفسنجانی ساخته شد، این امکان ایجاد شد تا همه بیماران کرونایی به این بیمارستان منتقل شوند و از نظر مدیریت بیماری مشکلی نداشته باشیم. طرح تحول سلامت انقلابی ایجاد کرد تا بیمارستان‌های متعددی به واسطه آن ساخته شود. اگرچه موافقیم که هر طرحی ضعف‌های خودش را دارد اما در این زمینه باید گفت که این طرح عملکرد خوبی داشته است.

تحلیل خبر

گران شدن هر کالا و خدماتی، به نسبت درآمد اقشار مختلف، برآنها فشار وارد می‌آورد. در هر جامعه‌ای اگر گرانی با شیب ملایم انجام گیرد و بیشتر از آن و یا حداقل به موازات آن، درآمد همه مردم هم افزایش یابد، فشاری بر طبقات مختلف وارد نمی‌کند اما زمانی که میزان رشد و صعود گرانی چند برابر درآمد مردم است، این فشار، همه را درگیر و زمین گیر می‌کند. در این شرایط افزایش قیمت‌ها، کسانی که درآمد بالایی دارند، تحمل این فشارها برایشان راحت است. لذا مسئولان رده بالا که معمولاً حقوق چند برابری نسبت به کارمندان دون پایه دارند، درد زیردستان خود و مردم درگیر با گرانی را درک نمی‌کنند.
در این شرایط هر کالا و خدمتی که گران شود، بد است ولی بدتر از همه آنها، گرانی «دارو و درمان» است اگر خوراک، پوشاک و سایر مایحتاج روزمره را با گران شدن آنها بتوان، با صرفه‌جویی و مصرف کمتر، تحمل کرد ولی «دارو و درمان» با هر قیمتی عرضه شود بیمار مجبور است که هزینه آن را بپردازد، پناه بر خدا اگر بیماری با جراحی و داروهای خارجی گران‌قیمت همراه باشد یک خانواده را از هستی ساقط می‌کند. باز در این مصاف ثروتمندان و مسئولان ارشد و میانی، هیچ مشکلی ندارند و همه چیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن در اختیار آنها قرار می‌گیرد و لذا درد مردم را درک نمی‌کنند. بر مسئولان کشور است که هرچه سریع‌تر، امواج گرانی در داروهای داخلی و خارجی را مهار و قیمت‌ها را عادلانه کنند و فرمول «درآمد- هزینه» را در کشور با برنامه‌ریزی و مدیریت علمی، سامان دهند.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها