دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی از برنامه وزارت بهداشت برای اعتباربخشی بخشهای تخصصی برای اولین بار در دنیا و در ایران خبر داد و گفت: این برنامه با کمک کشورهای منطقه و همکاری فدراسیون جهانی آموزش پزشکی در ایران پیادهسازی میشود.
بابک ثابت در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: دبیرخانه پزشکی عمومی کشور در راستای برنامههای اعتبار بخشی که تأییدیههای فدراسیون جهانی آموزش پزشکی را دارد دو کار مهم را پیش میبرد؛ اول اینکه ما بتوانیم نقش خودمان را در کشورهای منطقه پررنگتر کنیم و در اعتباربخشی برنامههای پزشکی عمومی آنها مشارکت نماییم.
وی در ادامه تصریح کرد: دوم اینکه در بحث بین الملل در اعتبار بخشی برنامههای آموزشی برای دانشجویان بین الملل که در حال حاضر از ۶۲ کشور در ایران تحصیل میکنند، وارد شدیم تا کیفیت آموزشی این دانشجویان ارتقا یابد؛ چرا که این دانشجویان سفیرانی هستند که بعد از فارغ التحصیلی وضعیت آموزش ما را در کشور خود گزارش خواهند کرد.
دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی خاطرنشان کرد: کار دیگری که در معاونت آموزشی وزارت بهداشت دنبال میکنیم، این است که برای اعتباربخشی بخشهای تخصصی برنامه ریزی کنیم تا برای اولین بار در دنیا استانداردهای لازم برای اعتباربخشی این بخشها را به کمک کشورهای منطقه و همکاری فدراسیون جهانی آموزش پزشکی در ایران پیاده سازی کنیم.
ثابت خاطرنشان کرد: تلاش ما این است که بتوانیم گزارش نتایج برنامه اعتبار بخشی بخشهای تخصصی را در کنفرانس جهانی فدارسیون آموزش پزشکی که در بانکوک در سال ۲۰۲۵ برگزار میشود، اعلام کنیم و اولین کشوری باشیم که این برنامه را عملیاتی کرده و توانسته کیفیت بخشهای تخصصی را هم مورد تأیید قرار بدهد.
دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی یادآور شد: اعتبار بخشی بیمارستانهای آموزشی نیز بخشی از برنامههای معاونت آموزشی وزارت بهداشت است در واقع کیفیت دانشجویان در دوره پزشکی عمومی و تخصصی اهمیت بسیار بالاتری دارد که بخشی از این برنامه همان کیفیت بیمارستانهای آموزشی را شامل میشود.
تحلیل خبر
دانشجویان ما یا دانشجویان خارجی پذیرفته شده در ایران؟
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
بدون شک چنانچه کشوری توانایی جذب دانشجو از کشورهای مختلف (به ویژه از کشورهای پیشرفته) را داشته باشد، امر مطلوب و مثبتی است اما بشرط اینکه هم دانشجویان ایرانی و هم دانشجویان خارجی از امکانات آموزشی و رفاهی قابل قبول و عادلانه برخوردار باشند.
سال گذشته در خبرها آمده بود که معاون آموزشی وزارت بهداشت گفته: «ما توان افزایش 20 درصدی ظرفیت پزشکی را نداریم زیرا زیرساختهای آن هنوز مهیا نشده است به طوری که برخی دانشگاهها، پارکینگ را تبدیل به کلاس درس کردهاند!» خبرگزاری تسنیم 17 بهمن 1402
حال سؤال این است؛ موقعی که ما برای دانشجویان رشته پزشکی خودمان امکانات اولیه همانند کلاس درس به اندازه کافی نداریم و به قول معاون وزیر بهداشت، بعضی کلاسهای پزشکی در پارکینگ دانشگاهها تشکیل میشود، چگونه از 62 کشور دانشجوی خارجی وارد ایران شده و همگی در رشته پزشکی عمومی مشغول تحصیل هستند؟ این دانشجویان یا همانند دانشجویان خودمان از امکانات اولیه آموزشی و رفاهی برخوردار نیستند ولی به خاطر میزبانی ارزان قیمت ما، کشور ما را جهت ادامه تحصیل انتخاب کردهاند یا به آنها امکانات آموزشی و رفاهی ویژه و عالی دادهاند که در این صورت، ظلم به دانشجویان ایرانی است.
ایده آل این است که هم دانشجویان ایرانی و هم خارجی، از بهترین امکانات آموزشی و رفاهی برخوردار باشند ولی اگر این امکانات محدود است، اولویت با بهرهمندی دانشجویان ایرانی از آنهاست.