پنج شنبه 1 آذر 1403 11/21/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

دوشنبه 30 مهر 1403 ، 28 : 18

کد خبر : 28264

از 0 نفر 0

رئیس‌جمهوری در آئین روز ملی صادرات:

در هر مداخله و نسخه‌ای برای مملکت، باید گروه آسیب‌پذیر را ببینیم

در هر مداخله و نسخه‌ای برای مملکت، باید گروه آسیب‌پذیر را ببینیم

جنگ امروز، جنگ اندیشه، تولید و تجارت است

رئیس‌جمهوری تصریح کرد که تعهداتی که مجلس به گردن دولت‌ها گذاشته با واقعیت همخوانی ندارد.+ تحلیل خبر

رئیس‌جمهوری تصریح کرد که تعهداتی که مجلس به گردن دولت‌ها گذاشته با واقعیت همخوانی ندارد.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان با حضور در آیین بیست و هشتمین دوره روز ملی صادرات، بیان کرد: امروز شاهد هستیم که صهیونیست‌ها زن و کودک را کشته و بیمارستان‌ها را بمباران کرده و مدارس و مجامع عمومی را می‌زنند، برای اینکه می‌خواهند یک نفر را ترور کنند. بعد از حقوق بشر صحبت می‌کنند.
وی اضافه کرد: کدام وجدان بیداری این را می‌پذیرد که چنین آدم‌هایی از انسانیت، حقوق بشر، آزادی و دموکراسی صحبت کنند؟! حالا می‌گویند این ها تروریست هستند. اگر تو مردی تروریست را بکش. تو می‌گویی تروریست است. از سرزمین خود آنها را بیرون کرده و خانه و کاشانه آنها را ویران کرده‌اند، بعد می‌گویند تروریست هستید. چرا زنان و کودکان را می‌کشید؟
وی در ادامه با بیان اینکه امروز صهیونیست‌ها در حال کشتار هستند و جهان نیز در حال تماشای آنان است، گفت: وحشیانه‌ترین جنایت‌ها را انجام می‌دهند و بعد مدعی می‌شوند که این ها تروریست هستند و ما با تروریست‌ها می‌جنگیم. تعداد آدم‌هایی که این‌ها کشتند و تعداد ترورهایی که آمریکا و دار و دسته آن رسما در منطقه انجام داده است، کدام یک با این تهمتی که به دیگران درخصوص تروریست بودن می‌بندند قابل قیاس است.
وی در ادامه با یادآوری اینکه ما را در وضعیتی قرار دادند که نگذارند ما باهم ایران و کشور خود را بسازیم، تاکید کرد: مصمم هستیم که ایران خود را بسازیم، اعتقاد و باور من برای ساختن ایران حرف امام علی (ع) است. حضرت علی (ع) زمانیکه جامعه را طبقه بندی می کند می‌گوید هیچ کدام از طبقات نمی توانند پایدار باشند، مگر با کمک تاجران و صاحبان صنعت. اگر ما این دیدگاه را باور داشته باشیم کافی است. مملکت ما با شما قوام پیدا می‌کند. ما خود را موظف می دانیم تا هر کاری می‌توانیم انجام دهیم تا موانع را از سر راه شما برداریم.
وی ادامه داد: ما سفرهای خارجی داریم بارها اعلام کردم که اتاق بازرگانی اعلام کند ما چه بگوییم تا بستر برای شما فراهم شود. به عراق و قطر و ترکمنستان رفتیم در همه این سفرها نظر شما را پرسیدیم تا بستر برای فعالیت شما را فراهم کنیم.
رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: یکی از معضلات ما هدف‌گذاری‌های مختلف است. به عنوان مثال ما در مجلس مصوب می‌کنیم تا به جوانان وام ازدواج داده شود و یا وام فرزندآوری پرداخت شود، اما منابع آن را نمی‌بینیم. بانک‌ها چگونه ناتراز شدند؟ علت آن مصوباتی است که ما در مجلس گذاشتیم. تعهداتی که مجلس به گردن دولت‌ها گذاشته با واقعیت همخوانی ندارد.
وی ادامه داد: از یک طرف دولت بدهکار با ناترازی در بانک ها و صندوق‌ها درست کردند، بعد می‌گویند حل کنید. ما اول باید بدانیم در کجا هستیم. ما در حال جنگ هستیم. جنگی که این نامردها بر ما تحمیل کرده و روز به روز شرایط را بدتر می‌کنند. امروز جنگ موشک نیست، بلکه جنگ اندیشه و تولید است.
پزشکیان تاکید کرد: ما مصمم و معتقد هستیم که به هر شکل بستر را برای شما فراهم کنیم. بارها گفتم ما به عنوان پزشک وقتی عمل می‌کنیم یک عوارضی دارد که باید درد و رنج را تحمل کرد. مداخلات اقتصادی و ارزی ما یکسری عوارضی در گروه و دسته‌ای ایجاد خواهد کرد.
وی همچنین تصریح کرد: دغدغه ما گروه‌هایی است که ممکن است تصمیمات ما آنان را به زیرخط فقر ببرد. ما موظف هستیم آن ها را دیده و اجازه ندهیم صدمه ببینند. هر مداخله و نسخه‌ای که برای مملکت می‌نویسیم باید گروه آسیب‌پذیر را ببینیم.
رئیس‌جمهوری در ادامه خاطرنشان کرد: ما در تمام مسائل و در دولت آماده‌ایم با شما جلسه بگذاریم. با شما بنشینیم و مشکل شما را حل کنیم. جلسه با شما به منزله وقت تلف کردن نیست. ما آماده‌ایم هر هفته و هر روز وقت بگذاریم تا تولید ما رشد کند.
وی با تاکید بر اینکه به دنبال حذف موانع هستیم، خاطرنشان کرد: اما سیل صدمات آن ممکن به یک عده آسیب بزند. باید عوارض را در نظر گرفت. به عنوان یک باور ما در جنگ هستیم. اقتصاددان‌ها و تولیدکنندگان و صادرکنندگان ما خط مقدم جنگ هستند، باید از آن‌ها پشتیبانی و حمایت کنیم.

تحلیل خبر

چگونه قشر ضعیف، دیده خواهد شد؟

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

تاکنون نسخه‌های اقتصادی در دولت‌های مختلف، نه فقط نتوانسته باری را از دوش مردم به ویژه طبقه ضعیف بردارد بلکه کار را سخت‌تر کرده است.
زمانی قشر آسیب‌پذیر دیده می‌شود که کل جامعه دیده شود چرا که این قشر، جدای از جامعه نیست و هر تغییری در سرنوشت اقتصادی طبقه مرفه و متوسط، لزوماً بر سرنوشت و شرایط زندگی افراد ضعیف نیز تاثیرگذار است.
مثلاً اگر مالیاتی از مسکن و خودرو لوکس افراد مرفه گرفته می‌شود، آنها با ساز و کارهای متقابل و جبران هزینه‌های مالیاتی، قیمت کالاهای خود را بالا می‌برند و از بالاترین حلقه عرضه و تقاضا تا پایین‌ترین حلقه آن، مبلغ پرداختی را می‌ستانند.
اجزای اقتصاد، همگی به هم وابسته و پیوسته است و هر جزیی که دچار تغییر، بحران، افزایش یا کاهش و نابسامانی شود، بقیه اجزا را نیز متأثر می‌سازد.
مداخله به نفع ضعفا در اقتصاد، فقط به پرداخت یارانه و دادن چند بسته مواد غذایی نیست بلکه سالم سازی، تثبیت و فعال کردن همه بخش‌های اقتصاد است که می‌تواند کشور را از شرایط فعلی خارج کند.
هر تصمیمی که به قول رئیس جمهور به جراحی اقتصادی منجر شود باید به شیوه دولت‌های گذشته نباشد چرا که آن راه‌حل‌ها موفق نبوده و نهایتاً به افزایش تورم و گرانی چند برابری قیمت کالاها و خدمات پایان یافته و برای مردم قابل قبول نبوده است. تیم اقتصادی رئیس جمهور باید طرح نوی دراندازد که نتیجه آن کنترل تورم و گرانی و رسیدن به ثبات اقتصادی و توسعه همه جانبه کشور باشد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها