پنج شنبه 17 آبان 1403 11/7/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

یکشنبه 13 آبان 1403 ، 10 : 18

کد خبر : 28308

از 0 نفر 0

وزیر کار:

پردرآمدها از گرفتن یارانه نقدی حذف می‌شوند

پردرآمدها از گرفتن یارانه نقدی  حذف می‌شوند

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌های نقدی یک آئین‌نامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ می‌شود.+ تحلیل خبر

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌های نقدی یک آئین‌نامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر احمد می‌دری, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی گفتگویی در پاسخ به این سوال که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌ها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان، دیده شده است، گفت: خیر، چیزی در لایحه بودجه نیامده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای حذف افراد پردرآمد از یارانه‌های نقدی یک آئین‌نامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ می‌شود.می‌دری همچنین در مورد اجرای کالابرگ الکترونیکی نیز بیان داشت، سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه ۱۴۰۴ هم اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است.
یارانه نقدی که نخستین مرحله واریز آن در آذر ۱۳۸۹ اجرا شد، در زمان حاضر به یک دغدغه برای دولت‌ها تبدیل شده است و تاکنون دولت‌های مختلف با طرح و ایده‌های گوناگون سعی کرده‌اند آن را اجرا کنند. دولت‌ها گاه با هدف ایجاد عدالت در واریز یارانه‌ها و از بین بردن ناترازی بودجه هدفمندی، تغییراتی در مبلغ یارانه و فهرست افراد مشمول دریافت آن ایجاد کرده‌اند اما همچنان نه مشکل ناترازی رفع شده است و نه می‌توان مطمئن بود که عدالت درخصوص واریز یارانه‌ها به‌طور کامل در حال پیاده شدن است.
مطابق لایحه بودجه ۱۴۰۳، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف شده است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت اقدام کند. منظور از خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت در واقع همان خانوارهای پردرآمد است.

تحلیل خبر

نتیجه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها چه شد؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

از سال 1389 که طرف هدفمندی یارانه‌ها به قانون تبدیل شد و به مرحله اجرا رسید، بسیاری از کارشناسان خبره و متخصصان می‌گفتند این قانون، عاقبت خوبی ندارد. مبنای نقد آنان نیز ملاحظات علمی و اقتصادی بود نه سیاسی و احساساتی.
رئیس جمهور وقت می‌گفت اگر یارانه‌ها را از کالاها برداریم و به جای گرانی سالانه و تدریجی، یکدفعه قیمت‌ها واقعی شود (بخوانید چند برابر شود) دیگر برای همیشه با ثبات قیمت‌ها مواجه خواهیم شد و تغییرات قیمت سال به سال و تورم روی تورم نخواهیم داشت! برای ساکت کردن مردم، در قبال افزایش چند برابری قمت ها، مبلغی جزیی را به نام یارانه به آنها دادند تا دهن شان اندکی شیرین شود و مقاومت نکنند.
اما نتیجه این اقدام چه شد؟ آیا واقعاً از سال 1389 تاکنون با ثبات قیمت‌ها روبرو شده‌ایم و دیگر هیچ تغییر قیمت رسمی و غیررسمی نداشته‌ایم؟
آیا مبلغ اندک یارانه‌ها توانسته است کام مردم را کاملاً شیرین کند؟
متاسفانه واقعیت تلخ این است که اگر تا قبل از طرح هدفمندی یارانه‌ها در سال 1389، قیمت‌ها سالی یکبار رسماً افزایش می‌یافت، از آن پس تاکنون سالی چند بار و گاهی هر ماه و حتی در هرماه چند بار شاهد تغییر قیمت کالاها و خدمات بوده و هستیم. از طرف دیگر به قول وزیر کار همه دولت‌های بعدی یکی از مشکلات و مصیبت‌هایی که داشته‌اند، چگونگی تأمین اعتبار یارانه هر ماه بوده است.
این ارثی است که دولت احمدی‌نژاد برای دولت‌های بعدی گذاشت و همچنان راه حلی برای آن ندارند. با حذف
یارانه دهک‌های مختلف هم، مشکل دولت‌ها حل نشد و همچنان ادامه دارد...


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها