چهار شنبه 17 بهمن 1403 2/5/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

چهار شنبه 17 بهمن 1403 ، 43 : 18

کد خبر : 28620

از 0 نفر 0

لاوروف وزیر خارجه روسیه:

روسیه آماده همکاری صادقانه با غرب است

روسیه آماده همکاری صادقانه با غرب است

وزیر خارجه روسیه بر آمادگی مسکو برای همکاری صادقانه با غرب تاکید کرد.+ تحلیل خبر

وزیر خارجه روسیه بر آمادگی مسکو برای همکاری صادقانه با غرب تاکید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روسیاالیوم، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه بر آمادگی کشورش برای همکاری صادقانه با غرب برای ایجاد تعادل در منافع و تقویت مبانی حقوقی روابط بین‌الملل تاکید کرد.
لاوروف گفت: اغلب گفته می شود که صحبت درباره مسائل نظم جهانی مطلوب نیست، در حالی که نبردها برای سرکوب رژیم نژادپرست در کی یف ادامه دارد، اما برای ما این یک رویکرد انحرافی و شیطانی است.وی ادامه داد: روسیه آماده همکاری صادقانه برای توافق بر سر توازن منافع و تقویت مبانی حقوقی روابط بین‌الملل است. هدف اعضای دائمی شورای امنیت که مسئولیت ویژه حفظ تمدن را بر عهده دارند، برقراری گفت‌وگوی برابر درباره همه موضوعات مشترک بود، اما به دلایلی که خارج از کنترل روسیه بود، این ابتکار عمل نادیده گرفته شد. لاوروف ادامه داد: اما ما امید خود را از دست نمی دهیم و اگرچه ممکن است ترکیب شرکت کنندگان و قالب چنین جلساتی اکنون تغییر کند، اما بازگشت به درک دلایل ایجاد سازمان ملل و پایبندی به اصول مندرج در اسناد حقوقی دقیقاًهمان چیزی است که باید الگوی سازماندهی روابط بین‌الملل در عصر چندقطبی کنونی باشد.

تحلیل خبر

چین و روسیه، چقدر با آمریکا، صادق و شفاف هستند؟ با کشورهای دیگر چطور؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

دو خبر در مورد چین و روسیه در این شماره روزنامه داریم که هر کدام معانی و پیام‌های متفاوتی را به ذهن متبادر می‌کند. چمران رئیس شورای شهر تهران از اینکه چینی‌ها در تحویل دادن واگن‌ها به ایران ناز می‌کنند، گفته است که موضوع را بیش از این نشکافید. وی معتقد است که در مورد قرارداد با چین نباید بیش از این موضوعات را شکافت.
از طرف دیگر لاوروف وزیر خارجه روسیه گفته: «روسیه آماده همکاری صادقانه با غرب است» اگر این دو خبر را کنار هم بگذاریم به این نتیجه می‌رسیم که «شفافیت» و «صداقت» در روابط کشورهای قدرتمند با یکدیگر، به مراتب بیشتر است تا با کشورهای جهان سوم.
روابط، قراردادها، معاهدات، تواقفنامه‌ها، تفاهم‌نامه‌ها و هرگونه مراوده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی که کشورهای قدرتمند با کشورهای ضعیف‌تر منعقد می‌کنند، تابع تصمیم، اراده و میل آنهاست و به هر نحوی بخواهند با آن رفتار می‌کنند. درحالی که اگر کشور جهان سومی خواست همین روش را با آنان در پیش بگیرد به سرعت به سمت تعلیق یا فسخ قرارداد و تهدید و گروکشی می‌روند.
در این زمینه بین قدرت‌های شرقی و غربی تفاوت معناداری وجود ندارد بلکه قدرت‌های شرقی همچون چین و روسیه، به سبب ترسی که از آمریکا دارند با یک نهیب و تهدید آمریکا، همه امضاها و توافقات خود را با کشورهای ضعیف نادیده می‌گیرند.
حتی بریکس (BRICS) که یک سازمان بین دولتی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، امارات، ایران، اندونزی، بولیوی، عربستان و نیجریه است که برای سرمایه‌گذاری مشترک اقتصادی شکل گرفته و تصمیم گرفتند واحد پول غیردلار داشته باشند با یک تهدید ترامپ، هیچکدام از اعضا جرات مخالفت موثر با ترامپ و پافشاری بر مصوبات خود را نداشتند و زودتر از همه روسیه عقب‌نشینی کرد.
حال دراین عالم وانفسا، چگونه انتظار داریم که چین و روسیه با ما صادق و شفاف باشند و به قراردادهایشان پایبند و وفادار؟!....

 


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها