شنبه 30 فروردین 1404 4/19/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 23 فروردین 1404 ، 54 : 18

کد خبر : 28778

از 0 نفر 0

مدیرعامل توانیر:

تغییر ساعت رسمی، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

تغییر ساعت رسمی، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآوردها نشان می‌دهد این اقدام به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.+ تحلیل خبر

مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، می‌توانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوج‌بار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآوردها نشان می‌دهد این اقدام به‌تنهایی می‌تواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.
مصطفی رجبی‌مشهدی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه صنعت برق کشور در شرایط ناترازی قرار دارد، اظهار کرد: در تابستان‌ها با افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم و هر راهکاری که به کاهش پیک مصرف کمک کند، برای ما حیاتی است. تغییر ساعت رسمی کشور یکی از ابزارهایی است که در سال‌های گذشته امتحان خود را پس داده است. این موضوع نه‌تنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها به‌عنوان یک سیاست مؤثر در مدیریت تقاضای انرژی اجرا می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در پایان سال ۱۴۰۱، دولت دیگر اختیار تغییر ساعت رسمی را نداشت و به همین دلیل، در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هیچ تغییری در ساعت رسمی کشور اعمال نشد. این در حالی است که بررسی‌های فنی ما در شرکت مدیریت شبکه برق ایران نشان می‌دهد که همین تغییر ساده می‌تواند تأثیر محسوسی بر کاهش مصرف برق، به‌ویژه در ساعات اولیه شب، داشته باشد.
مدیرعامل توانیر اضافه کرد: بنا بر محاسبات دقیق، اگر ساعت رسمی کشور یک ساعت جلو کشیده شود، بخشی از فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی زودتر به پایان می‌رسد و تقاضا برای استفاده از وسایل برقی، روشنایی و سرمایش در ساعات اوج‌بار کاهش می‌یابد. این کاهش، عدد کوچکی نیست و می‌تواند به اندازه تولید یک نیروگاه بزرگ، به شبکه برق کشور کمک کند.
او با اشاره به تصویب لایحه دوفوریتی در هیئت وزیران گفت: روز گذشته دولت لایحه‌ای را با قید دوفوریت به تصویب رساند که بر اساس آن، اختیار تغییر ساعت رسمی کشور بار دیگر به دولت بازگردد. در صورت تصویب این لایحه در مجلس، دولت می‌تواند متناسب با شرایط روز و نیازهای شبکه برق، درباره تغییر ساعت تصمیم‌گیری کند.
رجبی‌مشهدی در پایان گفت: ما در آستانه فصل گرم سال هستیم؛ فصلی که همواره با چالش تأمین برق مواجه‌ایم. هر اقدامی که بتواند فشار را از روی شبکه بردارد، برای ما ارزشمند است. در کنار توسعه نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف، سیاست‌هایی مانند تغییر ساعت نیز می‌توانند بخشی از راه‌حل باشند.

تحلیل خبر

رفع ناترازی برق، با هزینه سنگین یا بدون هزینه؟!

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

زمانی که در دهه هشتاد، دولت و مجلس با هم تصمیم گرفتند ساعت رسمی کشور را در طول سال ثابت نگه دارند، از همان موقع کارشناسان که فریادشان بلند بود و می‌گفتند این تصمیم، خسارت‌های مهمی به کشور می زند، صدایشان به جایی نرسید و «زور» بر «علم» چربید.
امروز که کشور دچار ناترازی ها و کمبودهای همه جانبه به ویژه در حوزه انرژی شده است، کم کم به حقانیت نظرات علمی کارشناسان پی برده شده و روش اشتباه دولتمردان در آن زمان، برملا می‌شود.
مدیرعامل توانیر گفته است: «تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند» وی توضیح داده که این عدد معادل حدود 1000 مگاوات برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر است. اگر این سخن را با سخن محمد سلامتی رئیس سازمان انرژی اتمی کشور مقایسه کنیم به اهمیت و درستی آن بیشتر پی می‌بریم. محمد سلامتی گفته «با برق هسته‌ای، ناترازی‌ها را برطرف می‌کنیم» وی گفته است برای دستیابی به ظرفیت 20 هزار مگاوات برق هسته‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که با کمک بخش خصوصی بتوانیم در «بلند مدت» به این هدف برسیم.
موقعی که برای رفع بخشی از ناترازی‌ها و کمبودهای برق دو راه دارید؛ یکی با هزینه‌های هنگفتی که سالیان درازی است صرف انرژی هسته‌ای شده، آنهم در بلند مدت شاید به آن برسید و دیگری با روشی بدون هزینه و راحت و قابل دسترس که کافی است یک ساعت، ساعت رسمی کشور را از ابتدای سال به جلو بکشید و بلافاصله آثار و نتایج آن را ببینید، کدامیک با عقل و منطق سازگارتر است؟
یکی دیگر از تاوان‌هایی که کشور داده، تعطیل کردن ادارات و مدارس در روزهای گوناگون است تا جلوی مصرف برق را در ساعات اوج مصرف بگیرد. طبق نظرات مسئولان، هر روز تعطیلی مدارس، 1000 میلیارد تومان ضرر به دولت وارد می‌سازد و به قول رئیس سازمان اداری و استخدامی، هر روز تعطیلی کشور 2 هزار و 400 میلیارد تومان هزینه برای دولت دارد. حال اِعمال این تعطیلات با این ضرر و زیان‌ها بهتر است یا یک ساعت، ساعت رسمی کشور را تغییر دادن؟


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها