مردم حتی از برخی خواستهها و نارضایتیهای خود کوتاه آمدند تا زمینه سوءاستفاده دشمن فراهم نشود. باید قدر این همراهی مردم را بدانیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم، گفت: باید بپذیریم که زنان بخش مهمی از جامعه هستند که اتفاقاً زمینه مناسبتر و سهم بالاتری در مشارکتهای اجتماعی و دارای انگیزههای قوی برای نقشآفرینیهای اجتماعی نیز هستند.
به گزارش ایرنا، مسعود پزشکیان گفت: نباید مردم را به خودی و غیرخودی تقسیم کنیم، نباید دکان و جریان درست کنیم، این کشور متعلق به همه ایرانیان است. ملاک برتری افراد فقط و فقط تقواست و تعریف صحیح تقوا، عملکرد صحیح، کمهزینه و با بازدهی و بهرهوری بالاتر است. باید بپذیریم که زنان بخش مهمی از جامعه هستند که اتفاقاً زمینه مناسبتر و سهم بالاتری در مشارکتهای اجتماعی دارند.
رئیسجمهور بیان کرد: زنان به عنوان همسر روی مردان و به عنوان مادر روی خانواده و فرزندان تاثیرگذاری جدیتری دارند و دارای انگیزههای قوی برای نقشآفرینیهای اجتماعی نیز هستند؛ لذا شما در معاونت امور زنان و خانواده در زمینه جلب و جهتدهی به این ظرفیت نقش مهم و موثری دارید.
مخالف ما لزوماً دشمن ما نیست
پزشکیان با تاکید بر ضرورت برخورداری از شرح صدر در برابر نظرات متفاوت و مخالف اظهار داشت: نباید از ظرفیت افراد به دلیل نظرات متفاوتشان با ما محروم شویم. اگر کسی با ما مخالف بود، لزوماً به معنای آن نیست که دشمن ماست! حق نداریم نظر خود را به زور به دیگران تحمیل کنیم. رئیسجمهور یادآور شد: در همین دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه شاهد بودیم که حتی افرادی که مخالف ما بودند یا زنانی که به خاطر حجابشان مورد انتقاد بودند، علیه رژیم صهیونیستی موضعگیری کردند و با حضور در اجتماعات به او تو دهنی زدند، چرا که ایران را وطن و ماوای خودشان میدانند. پزشکیان تاکید کرد: یقین دارم که تنها راه ساختن کشور پذیرش سلایق مختلف، وفاق، همدلی و انسجام است. اگر همه ظرفیتها را همافزا کنیم میتوانیم بر مشکلات غلبه و کشور را آنگونه که شایسته ایرانمان است، بسازیم.
تحلیل خبر
مزیت جامعه آزاد و هماندیشی ملی
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
رئیسجمهور گفته است: «حق نداریم نظر خود را به زور به دیگران تحمیل کنیم» همچنین اظهار داشته: «مخالف ما، لزوماً دشمن ما نیست» اگر همه ارکان کشور، این سخنان را - نه با زبان بلکه قلبا - قبول داشته باشند و براساس آن، عمل و رفتار خود را تنظیم کنند، بسیاری از افکار و برنامهها، تصحیح شده و به آرامی به سمتی خواهیم رفت که همه منتقدان با نقدهای علمی و عقلانی خود، جلوی کجروی ها و انحرافات را خواهند گرفت.
مزیت جامعه آزاد این است که به تضارب آرا و گفتوگوی خلاق و نامحدود در موضوعات مختلف بها میدهد و از بین همه نظرات، میتوان بهترین آنها را انتخاب و کشور را به سمت و سوی پیشرفت و توسعه، هدایت کرد. هرچه بیشتر جلوی اظهارنظرات گرفته شود و به بهانههای متنوع، فقط افراد خاصی و یا گروههای ویژهای بتوانند آزادانه در چارچوب دیدگاههای بسته خودشان نظر بدهند، به همان میزان، احتمال به خطا رفتن و آسیب دیدن جامعه، زیادتر میشود.
جامعه رشید و سالم، جامعهای است که هیچ کس خود را مصون از انتقاد نبیند بلکه به موازات بالاتر رفتن مسئولیت افراد، ظرفیت نقدپذیری آنان بیشتر شود، بدین صورت خودرایی و استبداد در هیچ ردهای از مسئولان شکل نمیگیرد و با همفکری ملی، راه صحیح، نمایانده خواهد شد.
چرا خداوند به پیامبر اسلام (ص) میفرماید: «به تو شرح صدر و ظرفیت بالا دادیم» شرح صدر و داشتن ظرفیت گسترده، در مقابل مخالفان معنا میدهد نه در مقابل موافقان. موافقان که کارشان تأیید و عرض ارادت است و درمقابل آنها نیازی به شرح صدر و تحمل بالا نیست. در اسلام امر به معروف و نهی از منکر فقط در امور دینی نیست بلکه در تمام امور اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، مدیریتی و ... است.
پس هم براساس تعالیم دینی و هم بر مبنای آموزههای دموکراسی و علوم روز، نقد و اظهارنظر آزادانه موجب رشد، پیشرفت و تعالی کشور، ملت و حکومت میگردد و خلاف آن، همه را به قهقرا، وادادگی و عقب ماندگی میکشاند.