یکشنبه 29 تیر 1404 7/20/2025

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

شنبه 28 تیر 1404 ، 55 : 17

کد خبر : 29085

از 0 نفر 0

معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور:

برنامه جامع برای اداره اقتصاد کشور در شرایط پساجنگ در حال تدوین است

برنامه جامع برای اداره اقتصاد کشور در شرایط پساجنگ در حال تدوین است

معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: به دستور معاون اول رئیس‌جمهور برنامه ‌جامع برای اداره اقتصاد کشور در شرایط پساجنگ در حال تدوین و نهایی شدن است و پیش‌بینی‌های لازم برای مواجهه با اقدامات مختلف صورت گرفته است.+ تحلیل خبر

معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: به دستور معاون اول رئیس‌جمهور برنامه ‌جامع برای اداره اقتصاد کشور در شرایط پساجنگ در حال تدوین و نهایی شدن است و پیش‌بینی‌های لازم برای مواجهه با اقدامات مختلف صورت گرفته است.
به گزارش ایلنا، محمد قاسمی، معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور در نشست هم‌اندیشی رؤسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها که به‌صورت وبیناری برگزار شد، با قدردانی از همراهی و همدلی اقشار مختلف مردم ایران در دوره جنگ ۱۲ روزه، به‌ویژه هم‌وطنان ساکن در استان‌های میزبان، اظهار کرد: یکی از چهار کارگروهی که در دولت برای مدیریت کشور در شرایط اضطراری جنگی تشکیل شد، کارگروه اقتصادی با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور است.
وی با تأکید بر اینکه برنامه جامع اداره اقتصاد کشور در شرایط پسا‌جنگ طبق دستور معاون اول رئیس‌جمهور در حال نهایی شدن است، افزود: در این برنامه، پیش‌بینی‌های لازم برای روبه‌رو شدن با شرایط و وضعیت‌های گوناگون در نظر گرفته شده است.
قاسمی ادامه داد: با توجه به اینکه سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها نیز در جریان جنگ ۱۲ روزه متأثر شده و تجارب ارزنده‌ای کسب کرده‌اند، سازمان برنامه و بودجه کشور در نظر دارد از این تجارب بهره گیرد و پیشنهادهای آنان را در تدوین برنامه اقتصادی دوره پسا جنگ لحاظ کند.معاون سیاست‌گذاری و راهبری توسعه ملی و منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین به برخی تدابیر و اقدامات کارگروه اقتصادی دولت اشاره کرد و گفت: دولت با به‌کارگیری همه ظرفیت‌های ملی و استانی تلاش کرد که در روند خدمت‌رسانی به مردم کوچک‌ترین خلل یا وقفه‌ای ایجاد نشود که خوشبختانه با مشارکت مردم، موفقیت‌های مطلوبی حاصل شد.
در ادامه این نشست، تعدادی از رؤسای سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها نیز دیدگاه‌ها و نظرات خود را ارائه کردند.

تحلیل خبر

برنامه ریزی کشور باید براساس «فرصت‌ها» و «تهدیدها» تدوین شود

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

کسانی که دانش آموخته علم مدیریت هستند، می‌دانند که یکی از اصول مدیریت «برنامه ریزی» است.
برنامه ریزی، انواع و اقسام دارد و بسته به ماهیت سازمان، اهداف و کارکردش تعریف می‌شود.
در برنامه ریزی استراتژیک، هر سازمان یا هر کشور، اهداف بلند مدت خود را تعیین و تبیین می‌کند و گام‌های چند مرحله‌ای درازمدت خود را برای رسیدن به آن اهداف تدوین کرده و منابع لازم را برای تحقق آنها تخصیص می‌دهد. در این برنامه‌ریزی، مهمترین بخشی که باید تحلیل شود شناخت و لحاظ نقاط قوت و ضعف و فرصت‌ها و تهدیدها است.
در برنامه ریزی برای هر سازمان یا کشوری، جزء لاینفک و محتوم آن، تجزیه و تحلیل SWOT است. یعنی تجزیه و تحلیل نقاط قوت (Strengths)، نقاط ضعف (Weaknesses)، فرصت‌ها (opportunities) و تهدیدها (Threats) است.
این فرآیند باید در همه شرایط کشور، نه فقط در زمان صلح، بلکه در زمان جنگ و پساجنگ هم با جدیت انجام گیرد.
اینکه سازمان برنامه و بودجه می‌گوید به دستور معاون اول رئیس جمهور، برنامه جامع برای اداره اقتصاد کشور در شرایط پساجنگ در حال تدوین است، نباید فقط در شرایط پساجنگ به فکر آن بیفتند بلکه برنامه مدیریت کشور و بودجه سالانه و برنامه هفت ساله کشور همگی باید در بطن خود، پیش‌بینی «فرصت‌ها و تهدیدها» را کرده و برنامه‌ریزی براساس آن انجام گیرد تا مسئولان کشور در شرایط تهدیدهای جنگی و پساجنگ غافلگیر نشوند.
اگر قرار باشد فقط به «فرصت‌ها» بپردازیم و از «تهدیدها» غافل شویم و برنامه ریزی کشور فقط برای شرایط عادی و صلح تدوین شود، به خطا رفته‌ایم و برنامه‌ریزی‌مان پشتوانه علمی و عملیاتی نخواهد داشت.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها