معاون خدمات شهری شهرداری شیراز گفت: بهمنظور زیباسازی شهر و سلامت شهروندان ۱۶ شغل مزاحم شهری به فضایی ۴۰۰ هکتاری در نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی شیراز انتقال مییابد.
محمدرضا محمدحسنپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، از آغاز مراحل اجرایی جانمایی مشاغل شهری در فضای 400 هکتاری متعلق به شهرداری در کنار منطقه ویژه اقتصادی شیراز تا پایان سال خبر داد و اظهار داشت: این پروژه یکی از نیازهای اساسی شهر شیراز است.
محمدحسنپور گفت: در حال حاضر یک تیم کارشناسی در حال انجام مراحل اداری و حقوقی این طرح هستند و امید است با اجرای آن زیباسازی چهره شهر و سلامت شهروندان بیش از گذشته شود.
وی بابیان اینکه این فضا ظرفیت بالایی دارد که امکان جانمایی حتی برای تمامی واحدهای مشاغل مزاحم شهری را داراست، تصریح کرد: این فضا را به اسکان 16 شغل مزاحم که در قانون بهعنوان مشاغل مزاحم شهری تعریف شده است، اختصاص میدهیم.
محمدحسنپور اجرای این طرح را تحولی در حوزه ساماندهی مشاغل در کشور خواند و گفت: اجرای این پروژه در آیندهای نزدیک افزایش درآمدهای پایدار شهرداری را در پی دارد و در آیندهای نزدیک جزئیات طرح را بیان خواهیم کرد.
انبار انواع پسماند و ضایعات قابل بازیافت از قبیل فلزی، قراضهای، لاستیک و غیره، تولید لوله سیمانی و پله، تولید گچ و آهک، مرغداری و دامداری، سنگبری و ننگ کوبی، تعمیرگاه ماشینآلات سنگین و ریختهگری و ذوب فلزات و غیره بخشی از مشاغلی است که در قانون ساماندهی مشاغل بهعنوان مشاغل مزاحم شهری شناخته میشوند.
معاون خدمات شهری شهرداری انتقال کارخانههای آلاینده داخل شهر شیراز را خواست شهرداری دانست که نیازمند همکاری تمامی دستگاههای مربوطه است و عنوان کرد: اجرایی شدن این امر منوط به حل بحثهای متفاوتی است که پیرامون این مسئله وجود دارد و نیازمند بررسی و ارائه جواب قطعی سایر دستگاههای مربوطه است.
تحلیل خبر
همانگونه که در تحلیل خبرهای پیشین نیز یادآور شدیم، سالهاست که موضوع انتقال مشاغل مزاحم از سطح شیراز بهویژه در هسته مرکزی این کلانشهر مطرح است و شهردارانی نیز آمدند و رفتند و هریک وعده این انتقال حیاتی را برای کوتاهمدت و درازمدت دادند؛ اما این قصه پرغصه همچنان ادامه یافته و سلامت جسمی و روانی شهروندان مدام در معرض فرسایش و تهدید قرار دارد.
بهطورمثال واحدهای جوشکاری و دروپنجرهساز که آلودگی شدید صوتی و هوایی را در مجاورت مناطق مسکونی ایجاد میکنند و یا تعمیرگاههای بسیار بهویژه در بخش خودرویی که هم چهره اصلی شیراز را به نازیبایی و ناموزونی کشاندهاند و همچنین واحدهایی که تمام و یا قسمتی از پیادهرو (شارع عام و حق عمومی) را به اشغال مستبدانه و خودخواهانه درآوردهاند و موجب بروز انواع و اقسام حوادث برای عابران پیاده شده و میشوند، ازجمله اینگونه مشاغل است.
سازمان میادین و ساماندهی مشاغل مزاحم شهرداری شیراز که متولی این امر خطیر است نیز با تغییر مدیریتهایی در چند سال اخیر مواجه بوده که هرکدام در ابتدای گرفتن این پست و مسئولیت با شور و هیجانی وصفناشدنی، نخستین برنامه خود را نجات شهر از مشاغل مزاحم اعلام کردند، اما معلوم نیست که چرا در نیمه راه دچار پسرفتی مشکوک و نامعلوم شدند و گوشه عافیت را برگزیدند! و به همین دلیل شاید وعدههای جدید، دیگر مقبول نیفتد و حس اعتمادی نسبت به آنها در سطح افکار عمومی نباشد.
بههرحال همچنان وجود مشاغل مزاحم گوناگون و پراکنده شده در سطح شیراز، به تولید انواع و اقسام هزینههای جسمانی و روانی میپردازند که بیتردید بسیاری از آنها بههیچعنوان و تحت هیچ شرایطی قابل جبران نبوده و نخواهد بود و عوارض و حواشی مرتبط با این پدیده ویرانگر رو به گستردگی میگذارد.