استاندار فارس گفت: پیش از اینکه به کمیت سازمانهای مردمنهاد بپردازیم ابتدا باید به کیفیت آنها توجه و پسازآن برایشان مجوز فعالیت صادر کنیم.
به گزارش ایرنا اسماعیل تبادار در نشست ستاد ساماندهی امور جوانان استان فارس در شیراز بیان کرد: باید بهجای جوان گفتاری به جوان باوری اهمیت دهیم و نشاط، شادی و بهویژه سلامت را برای جامعه مهیا سازیم.
وی، به نقش سازمانهای مردمنهاد (NGO) در پیشرفت کشورهای توسعهیافته اشاره کرد و افزود: کشورهایی که در عرصه علم و سایر امور پیشرفت کردهاند از ظرفیتهای جوانان جامعه خود بهعنوان یک فرصت استفاده کرده و زمینه حرکت روبهجلو آنان را فراهم ساختهاند. استاندار فارس از دستگاههای مختلف خواست برای حل مشکلات جامعه از قابلیتها و توانمندیهای سازمانهای مردمنهاد بیشتر بهره گیرند و از این طریق زمینه ایجاد جامعهای شاد و سالم را فراهم سازند. تبادار ادامه داد: نخستین همایش مجمع ملی سازمانهای مردمنهاد جوان کشور که پنجم بهمنماه 96 به میزبانی شیراز برگزار شد، فرصت بسیار خوبی مهیا کرد تا جوانان بهتر بتوانند شور، خلاقیت و تواناییهای خود را نشان دهند. استاندار فارس، همچنین به پارهای از مشکلات جوانان ازجمله بالا رفتن سن ازدواج این قشر از جامعه اشاره کرد و گفت: جوانی که قصد ازدواج دارد ابتدا موضوع داشتن کار و مسکن را مطرح میکند که بهدرستی باید از آن برخوردار باشد.
وی اضافه کرد: وقتی یک جوان از این 2 موضوع مهم برخوردار نیست این پرسش را مطرح میسازد، چرا ازدواج کنم و مسئولیت یک نفر دیگر راهم بر عهده گیرم زیرا اگر این امر صورت گیرد به دلیل بروز مشکلات بعدی منجر به طلاق میشود. استاندار فارس، گفت: امیدواریم سازمانهای مردمنهاد نیز برای حل موضوع اشتغال و ازدواج جوانان راهکارهای عملی و اجرایی مناسبی ارائه دهند. تبادار، همچنین از عدم حضور برخی از مسئولان نهادها، ادارهها و سازمانهایی که قرار بود در این نشست شرکت کنند، انتقاد کرد و اظهار داشت: باید دلیل حاضر نبودن مدیرانی که موظف بودند در این جلسه حضور یابند، پیگیری شود.
وی، در قسمت دیگری از سخنانش، نقش رسانهها را در ایجاد امید و نشاط در جامعه بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: رسانهها باید به این نقش ارزشمند و سازنده بهعنوان یکی از رسالتهای خود توجه و اهتمام بیشتری داشته باشند اما تاکنون به این مهم کمتر پرداخته شده است.
در ادامه این نشست، مسئولان سازمانهای مردمنهاد به بیان مشکلات خود پرداختند و خواستار کمک برای حل آنها شدند.
تحلیل خبر
بیتردید سازمانهای مردمنهاد به شرطی که ویژگیهای لازم خود را داشته باشند، میتوانند در رشد و تعالی جامعه در ابعاد مختلف تأثیرات شگرفی را بگذارند؛ اما شوربختانه اینگونه تشکلها مانند شرکتهای تعاونی که لازمه پیشروندگی و پیشبرندگی آنها وجود روحیه تعاون و همبستگی و کار جمعی است، اغلب بهدلیل تهی بودن و بهرهمند نبودن از این روحیه، در همان ابتدای راه و در خوشبینانهترین نگاه، در نیمههای راه با توقف و دهها مشکل ریزودرشت مواجه میشوند و سرانجامی جز تعطیلی همراه با درگیری و طرح دعوا ندارند.
در کشور ما سازمانهای مردمنهاد بهدلیل نیاز مبرم به منابع مالی که لازمه فعالیت و جنبوجوش آنهاست، بهناچار درعمل، زیرمجموعه ادارات و ارگانهای حکومتی قرار میگیرند و مجبور میشوند که از سیاستها و خطمشیهای حاکمان خود تبعیت و فرمانبرداری کنند و در اصل و اساس ماهیت و فلسفه وجودی را از دست میدهند و درواقع به کاریکاتوری از خود مبدل میشوند.
از سوی دیگر دستگاههای حکومتی بهخاطر جنبههای تبلیغی و بالا بردن آمار تشکلهایی که الزاماً باید از آنها مجوزهای لازم را بگیرند، بدون درنظر گرفتن شرایط ویژه، اقدام به صدور مجوز میکنند و هرساله نیز در گزارش عملکرد خود به افزایش شمار اینگونه سازمانها، میبالند و افتخار میکنند. ازاینرو تاکنون خروجی قابلقبولی از تشکلهای بهاصطلاح مردمی در زمینههای گوناگون آنطور که باید مشاهده نشده و برای مردم ملموس نبوده است.
استاندار فارس در بخشی از سخنان خود مندرج در این خبر به ارائه برنامه برای اشتغال و ازدواج جوانان توسط سازمانهای مردمنهاد اشاره کرده است که بیتردید چنانچه تشکلهای مردمی با تخصصها و تبحرهای لازم متولد شوند، قادر خواهند بود در هر دو زمینه هم ارائه طرح و برنامه دهند و هم در مقام اجرا راهگشا و گرهگشا باشند.
نکته و نقطه قابل توجه و نظر دیگری که در مورد سازمانهای مردمنهاد باید به آن پرداخت، وجود روحیه و تفکر سلطهگری و تمامیتخواهی در ادارات و ارگانهاست که هنوز در مقام عمل و اقدام به واگذاری امور به مردم و اجرای بیچونوچرای اصل ۴۴ قانون اساسی رضایت ندادهاند و درعینحال سر دادن شعارهای بسیار، همچنان از صفر تا ۱۰۰ امور را در ید اختیار خود دارند.