وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، ارتقای آموزش را در گرو حفظ منزلت معلم دانست و گفت: پیام جامعه فرهنگیان را از زبان نمایندگانشان کاملاً دریافت کردم که در کف آموزش و پرورش چه اتفاقاتی میافتد.
علیرضا کاظمی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به دیدگاه رئیس جمهور به آموزش و پرورش، اظهار کرد: دکتر پزشکیان توانست الگوی جدیدی از تشکیل دولت را به جامعه ارائه بدهد که با حفظ چهارچوبهای فکری نیز میتوان چتری بر جامعه پهن کرد که همه طیفهای فکری زیر آن قرار بگیرند.
وی درباره وضعیت حضورش در کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طی دو روز گذشته تقریباً با ۲۹۰ نماینده در کمیسیونها با موضوعات مختلف آموزشی و پرورشی صحبت داشتیم که به لطف خداوند ارتباطات خوبی شکل گرفت و این موضوعات رصد شد.
گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش از نمایندگان مجلس خواست تا آموزش و پرورش به صورت مجموعه واحد دیده شود و به آن کمک کنند.
کاظمی خاطرنشان کرد: با حضور در مجلس، پیام جامعه فرهنگیان را از زبان نمایندگانشان کاملاً دریافت کردم که در کف آموزش و پرورش چه اتفاقاتی میافتد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، صدای معلمان، خانوادهها و دانشآموزان را دلسوزانه به من منتقل کردند.
وی تاکید کرد: فصل مشترک دغدغه تمامی کمیسیونهای تخصصی مجلس، موضوع ساماندهی نیروی انسانی و تعیین تکلیف نیروهای نهضتی و خرید خدمات بود.
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش دولت چهاردهم، تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه هفتم توسعه را از دیگر اولویتهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی برشمرد و گفت: تحقق عدالت آموزشی، تاثیر سوابق تحصیلی، نصیب برابر آموزشی، کمبود فضاهای آموزشی، محتوای کتب درسی، اقتصاد آموزش و پرورش و ارتقایشان معلمان و جایگاه آموزش و پرورش از دیگر دغدغههای نمایندگان بود.
وی با ابراز رضایت از ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، گفت: پیش از این، زیرنظامهای سند تحول نگاشته شده بود اما چون پشتوانهای نداشت، اجرایی نشد، اما اکنون با ابلاغ نقشه راه سند میتوان به تحقق و اجرای آن امیدوار بود.
کاظمی با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه، مدرسه قوی شده است، تصریح کرد: سند تحول، مدرسه را نقطه اتکای دولت و ملت در رشد و پیشرفت کشور و کانون تربیت محله میداند.
وی تصریح کرد: بر این باوریم اگر آموزش بخواهد ارتقا پیدا کند، باید مبتنی بر حرمت، شأن، منزلت و مرجعیت معلمی باشد.
تحلیل خبر
پیام فرهنگیان و مسئولیت وزیر آینده آموزش و پرورش
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش خطاب به فرهنگیان گفته: «پیام شما را دریافت کردم» خوب بود ایشان محتوای این پیام را به صورت کامل و جامع بیان می کرد تا معلوم شود واقعاً هر آنچه خواسته جامعه فرهنگی است به طور دقیق و کامل دریافت کرده است یا نه.
شرط اول شفاف سازی، همین است که طرفین از افکار و اندیشهها و نیات همدیگر خبر داشته باشند و کلیات و جزییات آن را بدانند تا با جهد همدلانه بتوانند به اهداف و خواستههای مدنظر نائل آیند.
به یکی دو مورد از این محورها اشاره میکنیم تا ببینیم دغدغهها و مطالبات جامعه فرهنگی چیست؟ فرهنگیان و به ویژه معلمان اولین چیزی را که میخواهند، شأن و جایگاه برجستهای است که معلمان درهمه کشورهای مهم دارند. این جایگاه بخش مهمی از آن به مسائل مالی و اقتصادی ارتباط پیدا میکند. اگر معلم از همه نظر تامین باشد، به شغل دوم و سوم، که بعضاً در شأن وی نیست، روی نمیآورد. این شغلهای اضافی، خستگی چند برابر را به جان معلمان تحمیل میکند و اجازه برنامهریزی و مطالعات به روز را به آنها نمیدهد. از طرف دیگر چشم و گوش دانشآموز باز شده و با کوله باری از سوالات در کلاس درس حاضر میشوند و جواب آن را از معلمان خود میخواهند! شأن علمی معلم میطلبد که پس از ساعات تدریس، با کتاب و مطالعه، بر دانستههای خود بیفزاید و اطلاعات و آگاهیهای خود را بهروزرسانی کند. شغل دوم و سوم مغایر با این روند عالمانه است.
نتیجه اینکه همه خواستهها و مطالبات معلمان باید با هم دیده شود و یکجا برآورده شود تا «دریافت پیام» کامل باشد.