رئیس مرکز سنجش و ارزیابی کیفیت آموزش و پرورش با بیان اینکه تحلیل نهایی امتحانات نهایی دانشآموزان به پایان رسید گفت: درباره میانگین معدل دانشآموزان در پایه دوازدهم در ۴ رشته علوم تجربی، ریاضی، علوم انسانی و علوم معارف، ارتقای نمره صورت گرفته است.
به گزارش ایسنا، محسن زارعی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در رشته علوم تجربی، میانگین معدل دانشآموزان از ۱۱.۲۳ سال گذشته به ۱۲ رسیده است گفت: در رشته ریاضی فیزیک از ۱۰.۷۹ به ۱۱.۸۲، در علوم انسانی از ۸.۷۵ به ۹.۱۳ رسیده است. معدل میانگین در مجموع سه رشته، از ۱۰.۲۳ به ۱۰.۸۹ صدم رسیده و ۵۵ صدم در مجموع سه رشته ارتقای نمره صورت گرفته است.
دهمیها در امتحانات بهتر عمل کردند
زارعی افزود: مطلوب بودن این نمرات از این جهت است که مرجعیت به کتاب درسی و معلم بازگشته است و باید این تداوم پیدا کند. خیلیها نگران پایه دهم بودند اما عملکرد دانشآموزان پایه دهم نسبت به دو پایه یازدهم و دوازدهم بهتر بوده است.
اعلام میانگین معدل سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم
وی گفت: در رشته تجربی عملکرد میانگین نمرات پایه دهم ۱۲.۶۴، پایه یازدهم ۱۲.۵۴ و پایه دوازدهم ۱۲ است. در رشته ریاضی فیزیک عملکرد میانگین نمرات پایه دهم ۱۲.۶۹، در رشته یازدهم ۱۱.۲۶، در پایه دوازدهم ۱۱.۸۲ است. در رشته انسانی میانگین نمرات پایه دهم ۹.۴۲، پایه یازدهم ۹.۲ و پایه دوازدهم ۹.۳ است. مجموع میانگین معدل در رشتههای دوره نظری برای پایه دهم ۱۲.۵۸، برای پایه یازدهم ۱۱.۲۷ و برای دوازدهم ۱۱.۴۷ است.
مدارس غیردولتی نتایج ضعیفتری نسبت به مدارس دولتی داشتند
زارعی گفت: نتایج نشان میدهد که مدارس غیردولتی نتایج ضعیفتری نسبت به مدارس دولتی داشتهاند. در مجموع میانگین مدارس غیردولتی در امتحانات نهایی در هر سه پایه از مدارس دولتی پایینتر است.
علت این است که مدارس غیردولتی کماکان بر مهارتهای تستزنی و حافظهمحوری تاکید دارند در حالیکه باید به معلممحوری و کتاب درسی رجوع کنند.
تحلیل خبر
میانگین «معدل» دبیرستانیها = 89/10؟!
دکتر محمدمهدی جعفری زاده
موقعی که میبینیم فرزندان با استعداد و باهوش ایران در سالهای آخر دبیرستان با نمرات ضعیف، جلوه میکنند، غصهدار میشویم. دانش آموزان در نیم قرن گذشته و قبل از آن، با نمرات عالی از دبیرستان، فارغ التحصیل میشدند. آنها نه فقط نمرات و کارنامه درخشان داشتند بلکه واقعاً باسواد و اهل مطالعه کتاب غیردرسی هم بودند به طوری که با همان بنیه مالی ضعیفِ خود و خانواده، هر کدام قفسهای کتاب در منزل جهت مطالعه داشتند و در کتابخانههای محله و شهر خود نیز عضو بوده و با شوق و ذوق، کتب مختلف را جهت مطالعه قرض میگرفتند. متاسفانه اما امروز در عصر انفجار اطلاعات و اینترنت و فضای مجازی که باید سطح سواد و مطالعات، بالاتر و گستردهتر از گذشته باشد، ماجرا معکوس شده و همه وقت دانش آموزان و سایرین، صرف گشت و گذار بیهوده در این فضا و به هدر دادن وقت و فرصت سوزی میشود و افراط در این زمینه به اندازهای شدید شده که دانش آموزان، حتی به مطالعه کتب درسیشان هم اهمیت نمیدهند. نتیجه این روش غلط باعث افت تحصیلی و افت علمی آنها و قرار گرفتن در جرگه افرادی باسواد بسیار کم شده و زمانی که همین فارغالتحصیلان وارد دانشگاه میشوند، دانشگاهها هم با سطح علمی بسیار ضعیفی مواجه میشود!
رئیس مرکز سنجش و ارزیابی کیفیت آموزش و پرورش، آمار تکاندهنده و تلخی از نتایج انتخابات دانش آموزان میدهد، وی میگوید: در رشته انسانی میانگین نمرات پایه دهم 9/44، پایه یازدهم 9/2 و پایه دوازدهم 9/3 است!! در رشتههای تجربی و ریاضی فیزیک هم این نمرات حدود 11 و 12 است و هیچکدام به 13 نمیرسد!
چرا شرایط آموزش دانش آموزان این گونه اسفناک شده؟ چه کسی یا کسانی میخواهند به این وضعیت رقت بار پایان دهند؟ چرا و چگونه به اینجا رسیدهایم؟! نه فقط «نظام اقتصادی» کشور ما خراب است بلکه «نظام آموزشی» ما نیز از آن خرابتر است و نتیجه این دو را در «نظام اجتماعی» با افزایش تعداد معتادین، تزلزل در خانوادهها، بالارفتن سن ازدواج و رسیدن عدهای به سن تجرد قطعی و بحران در اشتغال و غیره شاهدیم!