چهار شنبه 25 مهر 1403 10/16/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 17 مهر 1403 ، 37 : 18

کد خبر : 28221

از 0 نفر 0

وزیر ارتباطات اعلام کرد؛

علت کندی این روزهای اینترنت در کشور

علت کندی این روزهای اینترنت در کشور

وزیر ارتباطات درباره علت کندی این روزهای اینترنت در کشور، بیان داشت: شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولید و بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا شده است.+ تحلیل خبر

وزیر ارتباطات درباره علت کندی این روزهای اینترنت در کشور، بیان داشت: شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولید و بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، ستار هاشمی با اشاره به ابتکارات دولت چهاردهم برای حل مشکل فیلترینگ گفت: گزارش‌هایی در حوزه‌های مختلف متناسب با شرایط و کیفیت ارتباطات فراهم کرده‌ایم و دستگاه‌های ذیربط نیز مأموریت‌هایی از سوی مرکز ملی فضای مجازی در این خصوص دارند که قرار است درنهایت طراحی‌های لازم انجام شده و طی جلسه‌ای به جمع‌بندی برسیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سؤال که منظور از حل مشکل فیلترینگ، رفع فیلتر است یا صرفاً برخورد با فروش فیلترشکن، اذعان داشت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فضای مجازی باید قانونمند باشد، ابعاد مختلفی در این حوزه در نظر گرفته می‌شود. امروز فیلترشکن‌هایی که از مبادی غیرمجاز در کشور استفاده می‌شوند، باعث ایجاد آلودگی در زیرساخت‌های شبکه کشور شده که به عنوان یک دغدغه جدی مطرح است و اصولاً بخشی از مشکلات ما در کیفیت شبکه نیز به واسطه فیلترشکن‌هایی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی در ادامه با اشاره به دغدغه رئیس جمهور در خصوص به حداقل رساندن آلودگی‌های شبکه کشور، یادآور شد: حملات سایبری و بخش قابل توجهی از اتفاقاتی که شاهد بودیم به خاطر همین موضوع است. از این رو برخورد با فیلترشکنان منافاتی با ایجاد فضای مجازی قانونمند ندارد که از تأکیدات رهبری است.
هاشمی با بیان اینکه فضای مجازی را نباید صرفاً به زیرساخت‌های فنی تعمیم داد چرا که عملاً مردم در فضای مجازی زیست می‌کنند، گفت: فضای مجازی دارای ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و غیره است از این رو از اهمیت بالایی برخوردار است که باعث شده مرکز ملی فضای مجازی به آن ورود کند.
این وزیر کابینه چهاردهم در ادامه با اشاره به دغدغه مندی خانواده‌ها نسبت به مواجهه فرزندان خود با محتواهایی که با مبانی دینی و فرهنگی ما نسبتی ندارد، عنوان کرد: ما باید با مدیریت قانونمند این مشکل را حل کنیم اما باید توجه داشت که در کنار آن، مردم نیازمندی‌هایی در فضای مجازی مثل نیاز به محتواهای دانشگاهی و علمی و آموزشی دارند که باید با مدیریت هوشمند آن را دنبال کرد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره علت کندی این روزهای اینترنت در کشور، بیان داشت: شرایط موجود این روزها باعث افزایش حجم محتواهای تولیدی شده که منجر به بروز اختلالات شبکه اینترنت در سراسر دنیا شده است البته وزارت ارتباطات با تشکیل کارگروه بررسی و پایش کیفیت شبکه در تلاش است تا نقاط گلوگاهی زیرساخت‌های شبکه را شناسایی کند و تا کنون نیز دستاوردهای خوبی داشته ایم که به زودی گزارش آن را به مردم ارائه می‌کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان راهکار حل مشکل گلوگاه‌های شبکه‌ای را ارتقای این نقاط دانست و خاطرنشان کرد: از نگاه ما نیز کیفیت شبکه مطلوب نیست و قطعاً به دنبال ارتقای آن هستیم.

تحلیل خبر

برق دیروز، اینترنت امروز، نوآوری‌های فردا

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

«اینترنت» در زمان ما جزء ملزومات کسب و کار و زندگی فردی و اجتماعی شده و همانند «برق» تا دورترین روستاها، مردم از آن بهره‌مندند. همانطور که «فضای مجازی» دیگر مجازی نیست بلکه از هر واقعیتی، واقعی‌تر و عینی‌تر است و مردم در این فضا، بیشتر با یکدیگر ارتباط دارند تا ارتباطات حضوری و ملموس، به همین نسبت «نیازمندی همگانی» به آن نیز امری انکارناپذیر است. اینترنت یک نوع «زیست گاه» برای عموم مردم است و باید هر نگاهی را غیر از این اصلاح کرد.
در این زیستگاه، همه ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، اخلاقی، اعتقادی، ورزشی، تفریحی، بهداشتی و درمانی، علوم محض و کاربری و ... حضور فعال و به روز دارند و زندگی، افکار و رفتار کاربران را به شدت تحت تأثیر جهات مثبت و منفی خود قرار می‌دهند.
نباید به خاطر وجوه منفی آن، از وجوه مثبتش چشم پوشید و همه را منفی دید، همچنین نباید به خاطر وجوه مثبت آن، وجوه منفی‌اش را بدون نقد، رها کرد.
همچنانکه فضای حقیقی و واقعی نیاز به پالایش و غربال دارد فضای مجازی نیز باید توسط خود مردم و خانواده‌ها مراقبت و غربال شود. حضور باندهای کلاهبردار، سارق، فریب کار، فاسد و ... در فضای مجازی، متاسفانه باعث ضرر و زیان به بعضی افراد کم سن و سال و بزرگسالان ساده لوح شده و گاهی مواقع همه هستی آنها را به تاراج می‌دهد. اما اینها نباید بهانه‌ای جهت بستن یا محدود کردن کل فضای مجازی شود.
یقیناً سرعت و کیفیت اینترنت در رونق اقتصادی و اداری و تسریع در انجام کارهای روزمره، بسیار تاثیرگذار است. وظیفه دولت است که زمینه و شرایط تأمین اینترنت با کیفیت عالی و سرعت زیاد را فراهم آورد تا از منافع هنگفت آن، هم مردم و هم کشور بهره‌مند شوند.
البته در آینده چه دولت‌ها بخواهند و چه نخواهند، اینترنت با کیفیت عالی و پرسرعت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و اختراعات بعدی، از اسرار و ناشناخته‌های امروز، پرده برخواهد داشت و با دنیای جدیدتر و فناوری‌های شگفت انگیزتری مواجه خواهیم شد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها