چهار شنبه 7 آذر 1403 11/27/2024

به وب سایت رسمی روزنامه طلوع خوش آمدید

سه شنبه 6 آذر 1403 ، 38 : 17

کد خبر : 28388

از 0 نفر 0

وزیر ارتباطات:

بر روی بیش از ۸۰ درصد تلفن‌های همراه VPN (فیلترشکن) نصب است

بر روی بیش از ۸۰ درصد تلفن‌های همراه VPN (فیلترشکن) نصب است

رابطه فیلترشکن‌ها و هک سیستم بانکی

وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات اظهار داشت: فیلترشکن‌ها به ویژه رایگان‌ها، از گوشی افراد به عنوان قربانی از آنها استفاده می‌کنند و همین VPN ها بر علیه زیرساخت‌های کشور اقدام می‌کنند که تهدید امنیتی برای کشور محسوب می‌شوند.+ تحلیل خبر

وزیر ارتباطات و فن آوری اطلاعات اظهار داشت: فیلترشکن‌ها به ویژه رایگان‌ها، از گوشی افراد به عنوان قربانی از آنها استفاده می‌کنند و همین VPN ها بر علیه زیرساخت‌های کشور اقدام می‌کنند که تهدید امنیتی برای کشور محسوب می‌شوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت اظهار داشت: آمار اسیپا نشان می‌دهد که در ۸۰.۵ درصد گوشی‌های کشور VPN نصب شده است.
وی تاکید کرد: فیلترشکن‌ها به ویژه رایگان‌ها، از گوشی افراد به عنوان قربانی از آنها استفاده می‌کنند و همین VPN ها بر علیه زیرساخت‌های کشور اقدام می‌کنند که تهدید امنیتی برای کشور محسوب می‌شوند.
هاشمی همچنین اشاره‌ای به ارتباط افزایش هک سیستم بانکی با افزایش نصب فیلترشکن‌ها بر روی تلفن‌های همراه داشت.
هاشمی با بیان اینکه بشر در تلاش بوده که یکجانشینی را تجربه کند و اولین یکجا نشینی را با محوریت آب تجربه می‌کند و حکمرانی محلی شکل می‌گیرند، اظهار داشت: به مرور زمان با پیدایش صنایع مختلف حکمرانی‌های منطقه‌ای شکل می‌گیرد و بعد از آن با محوریت‌های انقلاب‌های صنعتی حکمرانی ملی و جهانی شکل گرفته و نقش حکمرانی‌ها متفاوت می‌شود آن چیزی که این روند را رقم می‌زند فناوری و صنایع است.
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که زیاد صحبت می‌شود هوش مصنوعی است اما آیا نگرانی‌هاییی در حوزه مصنوعی وجود دارد؟ واقعیت این است کت هوش مصنوعی تحولاتی در زمینه‌های مختلف ایجاد کرده و اگر به آن توجه نکنیم از ما عبور خواهد کرد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در حوزه هوش مصنوعی، در گذشته گفته می‌شد که تلاش می‌کنیم تا داده‌ها را جمع‌آوری کرده و از آن الگویی را به دست آوریم که از آن برای ارائه خدمات به مشتری استفاده کنیم، گفت: در حال حاضر این مسئله دیگر موضوعیت ندارد. پس از کرونا متوجه شدیم که سطح نیاز به ارائه خدمات، بین افراد مختلف جامعه برابر نیست و باید خدمات مبتنی بر سطوح مختلف جامعه تعریف شود.
هاشمی تاکید کرد: هند بیشترین سرمایه‌گذاری در زمینه هوش مصنوعی را در جهان دارد و بعد از هند، کره‌جنوبی بیشترین سرمایه‌گذاری را داشته و در آینده شاهد رشد هند در این حوزه خواهیم بود.

تحلیل خبر

تصمیم مدبرانه درباره فیلترینگ

دکتر محمدمهدی جعفری زاده

چرا به قول وزیر ارتباطات 80 درصد مردم بر روی گوشی‌های همراه خود فیلترشکن نصب کرده‌اند؟ چه علل و عواملی باعث شده که 80 درصد مردم برخلاف نظر مسئولان از فیلترشکن استفاده کنند؟ این رویه به نفع کشور و مردم است یا به ضرر همه؟ چرا باید مقرراتی وضع شود که تقریباً همه مردم مخالف آن هستند و آن را زیرپا می‌گذارند؟ اگر مشاهده برخی مطالب، عکس‌ها و کلیپ‌ها، بد است چه فرقی می‌کند که با فیلترشکن یا بدون فیلترشکن دیده شوند؟
فیلترشکن فقط لقمه به دور سر چرخاندن است وگرنه اصل ماجرا، انجام می‌شود. مسئولانی که دور هم نشستند و چنین مقرراتی را وضع کردند، امروز با شکست آن، چه پاسخی دارند؟ آیا هنوز معتقدند مرغ، یک پا دارد؟ آنها از اهدافی که برای خود ترسیم کردند به چند درصد آن رسیده‌اند؟
در نگرش سیستمی مدیریت، یک مدیر باید در مجموعه تحت مدیریتش بررسی کند که داده‌ها و ورودی‌اش به سیستم چیست (Input) و پس از مراحل انجام کار و پروسه‌ای که طی می‌کند، نهایتاً خروجی‌اش چیست (Output) اگر خروجی مورد انتظار حاصل نشد باید به عیب یابی و رفع عیوب اقدام کند، آنگاه بازخورد (Feedback) آن را ببیند و اصلاحات را سریعاً انجام دهد ولی با همه این کارها، چنانچه باز نتیجه نگرفت و متوجه شد که اصل ماجرا، اشتباه بوده، به سرعت آن را متوقف و از سیستم خارج کند.
در مورد فیلترینگ هم مسئولان ذیربط باید با نگاه علمی و نگرش سیستمی به ارزیابی خروجی آن بپردازند و تصمیم مدبرانه بگیرند. امروز رئیس جمهور کشور هم به همین نتیجه رسیده است. پس بگذاریم تصمیم مدبرانه‌ای بگیرد.


ارسال دیدگاه Post comments


آخرین عناوین « یادداشت / تحلیل خبر »

صفحه اینستاگرام روزنامه طلوع کانال واتس اپ روزنامه طلوع

پربازدیدترین ها